[Slackware] Fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: [Slackware] Fan club
evo kako se instalira Mate
- vision
- Spol: ♂
@ salkof
eto, meni stoji njihova stranica u bookmark ali je ne otvorih.
Nisam pratio ova upustva gore, već sam primjetio da piše u tekstu;
a prateći upustva sa microlinuxa, tamo se taj fajl premješta u
ova putanja za kopiranje nije tačna, jer treba da ide:
uradio
i onda uspješno instalirao Mate okruženje:
sada mi ostaje instalacija compat32 i microlinux paketa.
Mogu reći da sam uspio instalirati MLED 14.1
eto, meni stoji njihova stranica u bookmark ali je ne otvorih.
Nisam pratio ova upustva gore, već sam primjetio da piše
Kod: Označi sve
slackpkgplus.confa prateći upustva sa microlinuxa, tamo se taj fajl premješta u
slackpkgplus.conf.origIzvor: http://www.microlinux.fr/mled_installation.phpConfigure slackpkg+:On Slackware64:Kod: Označi sve
# cd /etc/slackpkg # mv slackpkgplus.conf slackpkgplus.conf.origYou can avoid typing all this stuff. The GIT file tree you just downloaded contains some ready-to-use configuration files. Just copy MLED-14.1-$ARCH/config/slackpkgplus.conf to /etc/slackpkg. Choose the right file depending on your processor architecture.Kod: Označi sve
# /etc/slackpkg/slackpkgplus.conf SLACKPKGPLUS=on VERBOSE=2 USEBL=1 PKGS_PRIORITY=( multilib:.* microlinux:.* ) REPOPLUS=( multilib microlinux ) MIRRORPLUS['multilib']=http://taper.alienbase.nl/mirrors/people/alien/multilib/14.1/ MIRRORPLUS['mate']=http://slackware.org.uk/msb/14.1/1.8/x86_64/ MIRRORPLUS['microlinux']=http://www.microlinux.fr/slackware/MLED-14.1-64bit/
ova putanja za kopiranje nije tačna, jer treba da ide:
# cp slackware/MLED-14.1-64bit/config/slackpkgplus.conf /etc/slackpkgKod: Označi sve
# slackpkg update gpg
# slackpkg updateKod: Označi sve
# slackpkg install mateMogu reći da sam uspio instalirati MLED 14.1
super
osobno nisam instaliravao Matu, ali vjerujem da su uputstva sa SlackSRB točna za Slackware, a sa MLED stranice za MLED
Baš lipo vidit da ima Slackwareaša na forumu
osobno nisam instaliravao Matu, ali vjerujem da su uputstva sa SlackSRB točna za Slackware, a sa MLED stranice za MLED
Baš lipo vidit da ima Slackwareaša na forumu
i ja instalirah Matu po uputstvima sa Slackware Srbija foruma i sve radi kao podmazano 
Ajde da probam još jednom pokazati koliko ne znam. Evo što mo nije jasno kod instalacije MLED-a :
1. skinuo sam prvi cd a ne dvd je li to ok?
2. kad dođem do koraka u kojem pita odakle će se instalirati ( source media ili tako nešto ) što treba odabrati cd/dvd ili nešto drugo?
3. za putanju je rečeno ga je /tag
Jesam li što zaboravio, preskočio?
Ponavljam, nije kraj svijeta ako ne dobijem odgovor, ali bih želio barem u vboxu isprobati kako radi.
1. skinuo sam prvi cd a ne dvd je li to ok?
2. kad dođem do koraka u kojem pita odakle će se instalirati ( source media ili tako nešto ) što treba odabrati cd/dvd ili nešto drugo?
3. za putanju je rečeno ga je /tag
Jesam li što zaboravio, preskočio?
Ponavljam, nije kraj svijeta ako ne dobijem odgovor, ali bih želio barem u vboxu isprobati kako radi.
Nema veće religije od istine!
- vision
1. DVD/CD1 za instalaciju;
2. Odabrati SOURCE, install from CD or DVD, scan: auto;
3. Putanja je /tag i nakon potvrde kreće instalacija, a kod odabira WM odabrati xinitrc.wmaker.
2. Odabrati SOURCE, install from CD or DVD, scan: auto;
3. Putanja je /tag i nakon potvrde kreće instalacija, a kod odabira WM odabrati xinitrc.wmaker.
Sve je prošlo kako treba dok se nisam išao ulogirati. Izbaci mi poruku da nema mjesta na disku ili ne znam što. Moguće je da je malo mjesta, jer sam u vboxu dao samo 8 GB. Iako ja mislim da bi to trebalo za početak biti dovoljno. Potrošio sam sate i sate da bih došao do zaključka kako je ovo gubljenje vremena i energije. Tko zbilja želi probati MLED neka koristi DVD, jer ako bude koristio samo prvi CD kao ja , instalaciji nikada kraja. Vjerujem da je instalacija samo dodavanjem repozitorija u Slackware brža i bezbolnija solucija. Hvala svima na pomoći i strpljenju u objašnjavanju ovoga postupka instlacije. Mislim da vodič zaslužuje korekcije i nadopune, ali to zaista ne bih radio.
Nema veće religije od istine!
probaj Salix. jednostavan je za upotrebu i instalaciju.
- vision
@ dupin
da nisi spomenuo MLED ovdje, vjerovatno nikad ne bi pročitao za to. Zašto toliko malo prostora dodijeliš, ja bez obzira koja distra da ide ne stavljam ispod 30GB. A sad vidim u VBoxu MLED /root zauzima 8.2GB, ali nema veze - neće ništa propasti.
da nisi spomenuo MLED ovdje, vjerovatno nikad ne bi pročitao za to. Zašto toliko malo prostora dodijeliš, ja bez obzira koja distra da ide ne stavljam ispod 30GB. A sad vidim u VBoxu MLED /root zauzima 8.2GB, ali nema veze - neće ništa propasti.