čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: čavrljanje
Da, da... Iskoristio sam novi zakon o predstečajnoj nagodbi... Svejedno sam do sada pljucnuo 5000+ kn na kojekakve gluposti i to se računa kao sića za te stvari.retsam je napisao/la:Suosjećam s tobom: prijava sudu odluke o likvidaciji, pozivi vjerovnicima u Narodnim novinama, odluka o brisanju, prilaganje knjigovodstvenih dokumenata na sudu pa opet prijva trgovačkom sudu.drone je napisao/la:
Zatvaram firmu, to će izgleda biti ok, ali sad dolaze godišnji pa suci ne rade i tako... valjda se najesen napokon riješim muke (nije za vjerovati kolika je gnjavaža zatvoriti d.o.o. i koliko se vremena, novca, papira i tonera potroši).![]()
Baš se ovih dana koljem s carinskom upravom i službom za korisnike na odjelu za intrastat, svaki dan nova inačica obrasca.
Morao sam ići u Slavonski Brod jer mi je tamo ispostava Trgovačkog suda (Osijek je sjedište). Dobro da ne moram u Osijek, ostavili su stalnu službu u Brodu. Ali nije sve tako crno. Jedna pozitivna stvar je što sam zahvaljujući tom pothvatu upoznao Slavonski Brod (inače ne bih imao razloga ići tamo)
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Upravo ripam svoje CD-e u ogg format. Ima ih u kutiji, trajati će...
Dakle, neki toliko oru i kopaju, imam osjećaj da ću poginuti kad CD izleti van. Neke uopće ne mogu otvoriti. Imaju jednu ogrebotinu pa su odlučili crč. A s druge strane, imam CD iz 1996, Dark Side of the Moon, mnogo sviran, i on bez beda radi. Ovi kupljeni nakon 2000. štekaju. Sad kad gledam tu kutiju, žao mi ulupanih para. Većina ih preskače kada sviraju iako su čuvani. Od ploča ne preskače ni jedna iako su stare, neke second hand, neodržavane i sl.
A tek kad se dohvatim DVD-a... Imam How the West Was Won, kupila čim je izašao i gledala do besvijesti. DVD danas ne mogu ni pokrenuti. A imam VHS kazetu snimljenu 1987 (tko je na forumu sve mlađi od moje kazete??) i taj gad radi bez problema.
O tempora, o tehnologije!
Dakle, neki toliko oru i kopaju, imam osjećaj da ću poginuti kad CD izleti van. Neke uopće ne mogu otvoriti. Imaju jednu ogrebotinu pa su odlučili crč. A s druge strane, imam CD iz 1996, Dark Side of the Moon, mnogo sviran, i on bez beda radi. Ovi kupljeni nakon 2000. štekaju. Sad kad gledam tu kutiju, žao mi ulupanih para. Većina ih preskače kada sviraju iako su čuvani. Od ploča ne preskače ni jedna iako su stare, neke second hand, neodržavane i sl.
A tek kad se dohvatim DVD-a... Imam How the West Was Won, kupila čim je izašao i gledala do besvijesti. DVD danas ne mogu ni pokrenuti. A imam VHS kazetu snimljenu 1987 (tko je na forumu sve mlađi od moje kazete??) i taj gad radi bez problema.
Those who stand for nothing fall for anything.
Zdravo ekipo! Evo mene. Što se događalo zadnjih.. 2-3 tjedna?
Jao koja pozitiva )) Desilo mi se baš da sam slučajno bacio preko "dd"-a na pogrešnu particiju ISO, i..... neke stvari koje nisam imao na još jednom disku su sada zatrpane negdje pod unallocated dijelom diska. Recover je u tijeku, ali je još sve neizvjesno. Ima li tko kakvu dobru preporuku?zole052 je napisao/la:Vsauce: Where Do Deleted Files Go?
-
Staromodan
Još malo pa obljetnica broja tema na forumu.
- PunkBastard
- Spol: M
10000 tema postignutoStaromodan je napisao/la:Još malo pa obljetnica broja tema na forumu.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Da, znam kako ti je. Za ove oštećene cd-e imaš super alat koji se zove dd. Malo je zeznut za koršitenje, tako da ima i drugi u repozitorijima kjoji je u biti wrapper skripta i zove se dd_rescue. U biti što radi je čita raw podatke sa mediaj iizbacuje ti na disk, kompletno ignorirajuću greške. Ovo je za multimediju OK jer par izgubljenih bytova ne igra ulogu, dok bi isto značilo totalnu smrt binarnim izvršnim fajlovima i dokumentima.mist je napisao/la:Upravo ripam svoje CD-e u ogg format. Ima ih u kutiji, trajati će...
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- calisto053
- Moderator
Re: Odg: čavrljanje
Meni je jednom CD eksplodirao i razletio se po sobi iz zatvorene ladice. Jedva sam izvukao zivu glavu... Ne pokusavaj ako ne moras....mist je napisao/la:Dakle, neki toliko oru i kopaju, imam osjećaj da ću poginuti kad CD izleti van.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- PunkBastard
Ja sam krenuo tako da sam Linux koristio kao primarni OS za sve svari koje sam trebao i kako je nešto naišlo što nisam znao, pokušao to sam srediti i ako nisam uspio potražio pomoć i tako. A ako misliš krenuti kao krenuti učiti o bashu i tako to, imam ja knjigu jednu (pdf), moram samo naći kako se zove i puno istraživanja, samo kopaj po tome, i ako što potrgaš, nakon što popraviš puno ćeš naučiti.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.