čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje

Post Postao/la shrike »

Nepravomoćna presuda, znači čeka nas još vjerojatno dobrih godinu dana žalbi! Za detalje vas upućujem na udurug franak. Prenosim ovo samo kao interesantnu vijest jer kod mene u familiji nitko nije dizao švicarce tako ta ne znam osobno (iako su nas prije ismijavali zašto ih ne dižemo o čemu sam više puta pričao).

U kompletno nevezanim vijestima, Linić veli da smo u efektivno neproglašenom bankrotu. Dug je došao do zakonskog limita i prodaja autocesti je neminovna ako ga ne želimo i formalno proglasiti. Hm. U tom svjetlu stvarno ne mogu a ne zaključiti da su političari pukli ko kokice - kupuju se novi mobiteli, auti, javna uprava raste sve više i više a sve nauštrb tih dugova. Užas.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
iweb
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la iweb »

Moze link na to s Linicem?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nakon dugo vremena odgledao podnevni Dnevnik na HRT1 .. bilo je riječi i o kreditima, i koncesijama, a i Slavko je prokmećao pokoju :)

Nema ni ja nikakvih kredita niti sam ikad imao u švicarcima no zanimalo me da li je to prvostupanjska ili drugostupanjska presuda .. usput tko ima kredite ili ih je imao .. uzeti dobrog odvjetnika i podići privatnu tužbu u kojoj će se tužitelj pozvati na ovu odluku Trgovačkog (ili još bolje drugostupanjsku ako presuda u ovom obliku bude potvrđena.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

iweb je napisao/la:Moze link na to s Linicem?
http://www.vecernji.hr/biznis/na-rubu-s ... nak-578960
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

meni ovi dodju kao ziranti. niko ih nije tjerao da se u to upustaju.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa to je i moja poanta i osobno mi ih uopće nije žao. Ljudi su glupi i sami krivi što su preuzimali obaveze u ciframa od stotina tisuća franaka na par desetljeća bez da su pročitali ugovore ili provjerili rizike. Drago mi je da su banke izgubile i nadam se da će se to potvrditi jer su postale previše bahate i arogantne (iako bi ih ja zapravo ukinuo jer ne vidim uopće smisao takve institucije).

U drugim novostima, U egiptu je vojska srušila vlast i na mjesto predsjednika postavila predsjdnika ustavnog suda. To je sada prelazan vlada i državu će kontrolirati tročlano predsjedništvo. http://www.bbc.co.uk/news/world-23177638
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Ne bu ovo dobro završilo. Tipkam umjesto "i", "e". I to mi se dogodilo već nekoliko puta. Prvi puta sam mislio da je slučajno, ali samo danas popodne sam tri puta piknuo lijevim umjesto desnim srednjim prstom. Jeli to neki poremećaj ili kriza srednjih godina?
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

Znaci vise nije samo BiH jedinstvena po tom pitanju :D
Do slijedecih izbora topli pozdrav :D

http://www.dw.de/image/0,,6244728_4,00.jpg
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Kako volim zapaliti šibicom... :cigara old skul ftw! 8-)
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

iv@n je napisao/la:Kako volim zapaliti šibicom... :cigara old skul ftw! 8-)
Miris sumpora = neprocjenjivo :thmb-up
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."