KDE SC 4.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: KDE SC 4.10
budu. Ja u pravilu uvijek pričekam 10.x.1 verziju, jer se već u njoj dosta toga spolira. Tim više što za mjesec dana izlazi openSUSE 12.3 koji će dodatno proraditi da se 4.10 ustabili tamo gdje još nije 
-
gMajstor
I po meni najpametnije je uvek sačekati par dana da se sve sredi ... pa tek onda. Mada uvek savetujem da se saceka 4.x.1 . Doduse ja sam instalirao na laptop (koji mi sluzi da kazem za testiranje) i radi odlično. Malo podešavanja i eto ... Burazer nije ni primetio da sam na njegovom laptopu stavio noviji 4.10. Kazem mu pogledaj kako radi. Na šta ce on meni, pa nema nikakve razlike, šta me smaraš s glupostima, samo je pozadina drukcija.
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
U Fedori 18 postoji kde-unstable repo iz kojeg se može skinuti i piše da ljudi nemaju značajnih problema, ali me plaši riječ "unstable" tako da ću radije pričekati službeni repozitorij 
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Ja sam upgrejdao na 4.10 na dva računala i nisam promjetio nikakve probleme. Doduše nisam ni primjetio da je stabilniji ili brži od 4.9.5.
Kao što Grof kaže, vjerojatno će se osjetiti razlika na openSUSE-u 12.3 koji će biti optimiran za KDE 4.10.
Kao što Grof kaže, vjerojatno će se osjetiti razlika na openSUSE-u 12.3 koji će biti optimiran za KDE 4.10.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Nije ni Gentoo imun na KDE updejt
http://dilfridge.blogspot.com/2013/02/k ... nd-qt.html
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
nitko nije imun na kdestefan je napisao/la:Nije ni Gentoo imun na KDE updejt
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
moja računala jesu 
-
gMajstor
Pa uglavnom kod Kubuntua vec godinama unazad update KDEa prođe ok. Možda po koje podešavanje. Jedino između kde4.6 i kde 4.7 (ali (nisam siguran da je bas između ove dve moguce da je bilo između kde4.7 i kde4.8) bilo je problema da je radio jako usporeno. Sve ostale nadohgradnjei pre i posle tih su prolazile bez vecih problema. E sad za sam Ubuntu, ne mogu da tvrdim kao i za ostale Ubuntu derivate. Ali u svakom slucaju za Kubuntu znam pouzdano. Zato Kubuntu i jeste jedna od 3 najbolje KDE distribucije.
to opet varira od iskustva do iskustva... osobno onih dva puta sto sam to radio na kubuntuu uvjek je dobro proslogMajstor je napisao/la:Pa uglavnom kod Kubuntua vec godinama unazad update KDEa prođe ok. Možda po koje podešavanje. Jedino između kde4.6 i kde 4.7 (ali (nisam siguran da je bas između ove dve moguce da je bilo između kde4.7 i kde4.8) bilo je problema da je radio jako usporeno. Sve ostale nadohgradnjei pre i posle tih su prolazile bez vecih problema. E sad za sam Ubuntu, ne mogu da tvrdim kao i za ostale Ubuntu derivate. Ali u svakom slucaju za Kubuntu znam pouzdano. Zato Kubuntu i jeste jedna od 3 najbolje KDE distribucije.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Updatean KDE na Archu, sve radi bez problema.