Raspberry Pi
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Raspberry Pi
Pa backup cijele kartice i onda eksperimentiraj 
Ako RPi nije spojen na TV preko hdmi-a, obavezno pod audio out staviti analog. U suprotnom dobijete cuspajz.
- Privitak/ci
-
- 2012-06-14 21.54.08.jpeg
- (76.37 KiB) Preuzeto 714 puta.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Slamd64 je napisao/la:nabaci na njega armed slack. to je pravi OS za tu stvar.
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 32&p=92783
Ili samo makni poslojeći DE i instaliraj dwm, awesome ili haskell
EDIT:
Probaj Fedoru, onaj je službena distra
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
-
Lutherus
haskell je programski jezik. window manager rađen u haskellu je xmonad. 
Jooj da, pobrkali mi se lončićiLutherus je napisao/la:haskell je programski jezik. window manager rađen u haskellu je xmonad.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- glaskoncILLa
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Driveri su još u beti (pogotovo zvuk), kao i prilagodba OS-ova, tako da bi se to trebalo izgladiti s vremenom. Još kad se napravi prava hardverska akceleracija, trebalo bi se poboljšati i surfanje.tartaglia je napisao/la:Probao sam debian i raspbmc.
Na debianu sam uspio upogonit multimediju, ali ne radi dobro, trza, nema zvuka (mislim da se moze popravit, ali ovo su prvi dojmovi). Stvar je inače dosta spora kad je u pitanju surfanje recimu (midori). Programi bez guia rade pristojno iako se zna malo stiltat povremeno, recimo !q u vi-u zna potrajat 10 sec.
Na raspbmc multimedija radi savrseno, full hd filmici se vrte bez problema. Samo se na xbmc sucelju primjeti da mu malo fali zraka.
Inače teoretski govoreći može pokrenuti bilokoji video:
http://www.raspberrypi.org/faqs
What SoC are you using?
The SoC is a Broadcom BCM2835. This contains an ARM1176JZFS, with floating point, running at 700Mhz, and a Videocore 4 GPU. The GPU is capable of BluRay quality playback, using H.264 at 40MBits/s. It has a fast 3D core accessed using the supplied OpenGL ES2.0 and OpenVG libraries.
How powerful is it?
The GPU provides Open GL ES 2.0, hardware-accelerated OpenVG, and 1080p30 H.264 high-profile decode.
The GPU is capable of 1Gpixel/s, 1.5Gtexel/s or 24 GFLOPs of general purpose compute and features a bunch of texture filtering and DMA infrastructure.
That is, graphics capabilities are roughly equivalent to Xbox 1 level of performance. Overall real world performance is something like a 300MHz Pentium 2, only with much, much swankier graphics.
Zašto koristiti div3 (M$tartaglia je napisao/la:Nezna pokrenut Microsoft MPEG-4 (div3)
Ali da, pričalo se da nema još proprietary codeca, kao i da nema podršku za MPEG-2. Jesi probao to možda?
Meni dolazi u ponedjeljak ili utorak pa slijedi eksperimentiranje
Imam neke stare disney crtice u div3.
MPEG-2 nisam probao.
MPEG-2 nisam probao.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!