★ Lifehacker ★

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Fugu
Spol: M

Re: ★ Lifehacker ★

Post Postao/la Fugu »

Znal sam da je neka zajebancija, al sam moral pogledat video do kraja da skužim da je to zapravo zamjena za gorespomenutu mrkvu vulgaris. :mrgreen:
Where there is a gui there's a way.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Pa, netko voli mrkvicu, a netko tikvicu.... Domaće je domaće!
O ukusima se ne raspravlja..... :? :cenzura
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Postao/la Suko » 02 svi 2012, 07:18
Sori Luth. Nesto sam ovih dana bas bio zivcan pa mi je ono gore zvucalo kao napad na nas.
Ne bude se vise ponovilo.
Inace, tekst je stvarno dobar. Nadam se da ces nastaviti seriju.
Znači li to da sad možemo opet i o sinusima? :lol:
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
zole052

Post Postao/la zole052 »

drone je napisao/la: Znači li to da sad možemo opet i o sinusima? :lol:
naravno da mozemo... ja jos svaki dan idem na more i udisem ga... jedino danas strajkam jer je pre vruce a kasnije se ide u sok-a pa cemo preskociti jedan dan...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
max360se

Post Postao/la max360se »

Meni pomalo prolazi. Jos moram par puta kapati i onda mislim da ce to biti to.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Evo vako.
  • Inhalacija eteričnih ulja će pomoći jer refleksno steže male krvne žile u sluznici i samim time otvara ušća sinusa i olakšava disanje na nos. (Znači, hren, eukaliptus, oni stickovi što se guraju u nos i ušmrkavaju) Na žalost, ne smiju se koristiti predugo jer štetno djeluju na sluznicu.
  • Kamilica djeluje protuupalno pa se može i na njoj inhalirati. Ali opet, ne duže od dva tjedna. (Isto eterično ulje)
  • Morska voda ili obična fiziološka otopina izvrsna je za sinuse. U to spada i onaj Rinohorn. Osim mehaničkog čišćenja nosa i sinusa i uklanjanja iritansa i alergena (ako ste alergičar), fiziološka otopina pomaže i cijeljenju sluznice i obnavljanju epitela sinusa. To je ujedno i najbolji lijek za početi liječenje. Za one koji ne znaju, fiziološka otopina se napravi i ako u litru prokuhane vode dodate žličicu soli i pola žličice sode-bikarbone.
  • Kapi za nos (Operil i sl) olakšavaju disanje jer stežu oteknutu sluznicu. Time i olakšavaju prozračivanje i drenažu sinusa. Ali, na žalost smiju se koristiti samo 7 dana. Nakon toga se nos samoregulacijskim mehanizmima bori protiv učinka kapi za nos. Vi kapate i ništa se ne događa. I kad prestanete kapati mehanizam regulacije ostane i nos je još više zaštopan. Što vodi u povećanje doze kapi i začaranog kruga ovisnosti o kapima za nos.
  • Tablete protiv alergije pomažu, ali ako je alergija prejaka ne mogu pomoći u potpunosti i treba ih kombinirati s drugim lijekovima.
  • Kortikosteroidni sprejevi definitivno pomažu. Smanjuju upalu i olakšavaju simptome. Ne resorbiraju se u organizam i nema straha od sistemskog učinka steroida. Jedan od glavnih lijekova kronične upale sinusa. (Uz fiziološku i ev. antialergijski lijek.)
  • Deformacija nosne pregrade i nosna polipoza su fizička zapreka disanju na nos i razlog neuspjeha konzervativne terapije. Zato je važan pregled otorinca jer mi možemo vidjeti kako to izgleda u vašoj surli. Može se liječiti konzervativno, ali ako je jako izraženo zahtjeva operaciju.
Zato, more, hren, kamilica, fiziološka otopina može. Ako pomaže samo nastavite.
Operil nikako ne predugo. Jako je teško ovisnika skinuti s kapi. Često treba i operacija da se čovjek dođe sebi nakon godina kapi za nos.
Sve iznad toga bi bilo dobro da otorinac malo škicne i vidi što se događa. Dobar otorinac jako lijepo može riješiti sinusogene tegobe.
Eto, sad sam vam sve objasnio. :bleh
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

:bravo
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
max360se

Post Postao/la max360se »

Hvala Suko :bravo slika
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Evo nešto za širenje horizonta, svakako preporuka za pogledati (namjerno sam stavio u ovu temu, umjesto one s filmovima).

Limits of Perception
*puni dokumentarac u trajanju od 44 minute
"We are surrounded by mysterious worlds. Worlds hidden from us by their sizes, too small or too large to be noticed. But now it's possible to see these worlds. What's changed our perceptions? Technology; extending our natural senses, taking us on a remarkable journey from our own world through strange parrallel worlds down to the smallest and up to the largest elements of creation..."
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Indexirao sam temu radu lakšeg snalaženja, sve je u prvom postu, budem održavao koliko stignem.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Odgovori