HTML5
Moderator/ica: Moderatori/ce
- drone
- Moderator
Re: HTML5
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odjednom opera 1.6 ne podržava h264 i i html5 youtube više uopće ne radi. Ništa nisam mijenjao, samo od sebe. Inače, nakon znači jednog i kusur dana, ustanovio sam da prelazak na html5 sa flasha donosi 0% ubrzanja. Znači, html5 je epic fail.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Uopće bi značilo da ne rade ni WebM clipovi. Ako je tako, onda je Opera ta koja ne valja.shrike je napisao/la:Odjednom opera 1.6 ne podržava h264 i i html5 youtube više uopće ne radi. Ništa nisam mijenjao, samo od sebe. Inače, nakon znači jednog i kusur dana, ustanovio sam da prelazak na html5 sa flasha donosi 0% ubrzanja. Znači, html5 je epic fail.
Istina, ali nije u tome stvar. html5 filmovi trzaju u svemu jednako kao što je to radio i flash. Sada 100% cpu-a ne zauzme više libflashplayer, već višestruke instance nekog web preglednika (iako mi uopće nije jasno zašto bi se pojavile višestruke instance tijekom html5 video formata).
OK, ostavljam mogućnost da još ništa ne podržava to čudo dobro i tako to....
OK, ostavljam mogućnost da još ništa ne podržava to čudo dobro i tako to....
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Nije problem ni u html-u 5 ni u flashu kod videa, već je stvar u codecu. Bolja slika na nižem bitrateu je ono što su želili postić kako sa h264 tako i sa VP8 (ili kojigod već broj). Rezultat toga je intezivnija uporaba CPU-a.
Dakle, ako neki video na Win ide glatko, a na Linuxu trza, stvar je u optimizaciji codeca za pojedinu platformu.
Dakle, ako neki video na Win ide glatko, a na Linuxu trza, stvar je u optimizaciji codeca za pojedinu platformu.
Zadnja izmjena: Cooleech, dana/u 20 ožu 2012, 08:38, ukupno mijenjano 1 put.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Upravo sam iskljucio HTML5 na Youtubeu, lijepo resizea, ali steka tj. nije smooth. HTML5 mi je bio automatski ukljucen jer nisam imao instaliran flash player u Operi.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.