LiveDVD - sve tri Ubuntu distre na jednom mediju
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Lutherus
Re: LiveDVD - sve tri Ubuntu distre na jednom mediju
lubuntu?to je ak se nevaram sa lxde.
možeš staviti i fluxbuntu,naravo ako još izlazi.
to je mrtvo. zadnji je izašao 7.10...odin je napisao/la:lubuntu?to je ak se nevaram sa lxde.
-
Lutherus
znam da kad 2006 kupil laptop me u dućanu pitali dal hoću ubuntu ili fluxbuntu a kak tada tek počel raditi na linuxu i malo toga znal uzel ubuntu jer mi fluxbuntu zvučal nekak egzotično.kasnije saznal da jo isto samo drugi wm/dm.
zapravo, šteta što su xubuntu zabloatali. jer je Xfce sam po sebi brz.
To sam skužil na jednom starom macu, gdje se i ubuntu i xubuntu jednoliko vuku.
lubuntu na macu nemrem istestirati jer nema port za ppc. još...
To sam skužil na jednom starom macu, gdje se i ubuntu i xubuntu jednoliko vuku.
lubuntu na macu nemrem istestirati jer nema port za ppc. još...
-
Lutherus
ja vec dugo radi na xfce i meni je super.često ga zovem okretan miš.a probal ih podosta.jedno godinu i pola provel isprobavajući razne dmove.čak i e17 dugo vozil .i opet se na kraju uvijek vratil na xfce.
Mislim da bi se trebalo držati desktop environmenta (GNOME, KDE, Xfce, LXDE), a window managere si može svatko naknadno instalirati ako ima za time potrebu, možda bi početnike zbunjivalo, ili zbog toga jer se neki od tih projekta sporo razvijaju nakon izdavanja nove Ubuntu verzije.
Kad smo kod toga, možda bi #!CrunchBang bio zanimljiv za uvrštavanje, baziran je na Ubuntu i namještenom OpenBox-u sa korisnim programima, jedino što nema amd64 verziju.
OpenGEU prelazi na debian, tako da ništa od E17 na 3buntu a vjerujem da bi bio zanimljiv showcase početnicima.
Od svih tih silnih Ubuntu klonova sa alternativnim window managerima, #!CrunchBang mi se čini kao jedina distra sa sigurnom budućnošću.
Već sam prije rekao, Xubuntu djeluje kao Ubuntu sa malo drugačijim izgledom, nevjerovatno kako je Canonical bloatao lightweight DE, valjda neće to uspjeti napraviti sa LXDE-om.
Kad smo kod toga, možda bi #!CrunchBang bio zanimljiv za uvrštavanje, baziran je na Ubuntu i namještenom OpenBox-u sa korisnim programima, jedino što nema amd64 verziju.
OpenGEU prelazi na debian, tako da ništa od E17 na 3buntu a vjerujem da bi bio zanimljiv showcase početnicima.
Od svih tih silnih Ubuntu klonova sa alternativnim window managerima, #!CrunchBang mi se čini kao jedina distra sa sigurnom budućnošću.
Bio bi i ja možda, da nisu zeznuli Thunar, mislim na ono da prikazuje na lijevom sidebaru particije, kako ima Nautilus i Dolphin. Sve ostalo je vrhunski. Ali, već sam se naviknuo i uvijek se vratim na GNOME, izgleda da mi najbolje odgovara uz sve nedostatke i mane.odin je napisao/la:ja vec dugo radi na xfce i meni je super.često ga zovem okretan miš.a probal ih podosta.jedno godinu i pola provel isprobavajući razne dmove.čak i e17 dugo vozil .i opet se na kraju uvijek vratil na xfce.
Već sam prije rekao, Xubuntu djeluje kao Ubuntu sa malo drugačijim izgledom, nevjerovatno kako je Canonical bloatao lightweight DE, valjda neće to uspjeti napraviti sa LXDE-om.
Zanimljivo, a si probao lubuntu skinuti odavde i probati? Meni radi super u vboxu, ali nisam ga probal u realkiodin je napisao/la:ja vec dugo radi na xfce i meni je super.često ga zovem okretan miš.a probal ih podosta.jedno godinu i pola provel isprobavajući razne dmove.čak i e17 dugo vozil .i opet se na kraju uvijek vratil na xfce.
Zbog ekipe kojoj je DVD namjenjen ostal bih pri ubuntuima, bar za sada. Osim toga ima jedna začkoljica kod stvaranja DVD-a.pingu je napisao/la: Od svih tih silnih Ubuntu klonova sa alternativnim window managerima, #!CrunchBang mi se čini kao jedina distra sa sigurnom budućnošću.
Naime kod kompiliranja ovakvih sličnih distri može doći do kolizije u datotekama koje zbog konstrukcije live medija moraju biti zajedničke i nalaziti se u zajedničkim direktorijima. U protivnom trebalo bi raditi zahvate unutar same distribucije, a to nikako ne želim.
To nisam znao. Mislio sam kako je svaka distra na DVD-u nezavisna jedna od druge i ima svoj direktorij (ili kako već to ide sa live verzijama, jer nisam nikada išao detaljnije proučavati način na koji se radi live-ISO) sa paketima. Hvala na pojašnjenju. Najbolje je ne komplicirati i ostaviti kako je za sada, a kasnije ako bude moguće, mogu se raditi određene preinake i dodaci.Grof je napisao/la:Zbog ekipe kojoj je DVD namjenjen ostal bih pri ubuntuima, bar za sada. Osim toga ima jedna začkoljica kod stvaranja DVD-a.
Naime kod kompiliranja ovakvih sličnih distri može doći do kolizije u datotekama koje zbog konstrukcije live medija moraju biti zajedničke i nalaziti se u zajedničkim direktorijima. U protivnom trebalo bi raditi zahvate unutar same distribucije, a to nikako ne želim.
-
Lutherus
lubuntu van virtualke nisam ni ja stavljal ali ima kolegu na faxu koj vozi upravo lubuntu i on sa njime presretan.tvrdi da nešto brži od klacičnog ubuntua na gnomu.
a za e17 uvijek preporučal ljudima , posebno početnicima elive da probaju.
#crunchbang je ok i ima velik broj sljedbenika.
a kaj se tiće grofova live dvda , koncept je odlićan a ideja naprosto fenomenalna.
projekt ima veliku budućnost a i početnici će ga znati cijeniti.
a za e17 uvijek preporučal ljudima , posebno početnicima elive da probaju.
#crunchbang je ok i ima velik broj sljedbenika.
a kaj se tiće grofova live dvda , koncept je odlićan a ideja naprosto fenomenalna.
projekt ima veliku budućnost a i početnici će ga znati cijeniti.