Linux Sucks

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iza.coska
Spol: M

Re: Linux Sucks

Post Postao/la iza.coska »

valent je napisao/la:
Dakle izjave da gledanje filmova ne valja na linuxu jer trzaju (dok je upaljen compiz) su razina bedastoče kao da netko kaže da mu ne zna zašto ali ga svaki puta kada gurne odvijač u utičnicu opali struja ;)

Compiz još nije spreman za korištenje, čekajte verziju 1.0 pa onda probajte ponovo gledati filmove s upaljenim compizom, do onda gasite compiz ako želite gledati filmove.
Trzaju i bez compiza, i to orginal DVD-i!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

iza.coska je napisao/la: Trzaju i bez compiza, i to orginal DVD-i!
Koja grafička i koji driveri? Radeon?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
iza.coska

4ndY je napisao/la:
nvidia
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

valent je napisao/la: kao što sam i mislio, problem nije u sotveru nego negdje između tipkovnice i stolice ruga_se rofl
dobar, nek ti bude.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
DoDo

Post Postao/la DoDo »

iza.coska je napisao/la:
4ndY je napisao/la:
nvidia
Ajd probaj sljedeće: instaliraj najnovije drivere za nvidiju, i uključi VDPAU opciju u driveru, te zatim probaj otvoriti s programom koji podržava VDPAU (npr. mplayer, xine ili nešto što koristi ffmpeg u pozadini). Tada ne bi smjelo trzati čak i ako procesor radi nešto zahtjevno (VDPAU je nova Nvidijina tehnologija koja koristi grafičku karticu za cijeli proces dekodiranja i prikazivanja videa bez opterećenja procesora). Sudeći prema Phoronixu, već i lagano zastarjela konfiguracija bi pomoću te tehnologije trebala vrtiti HD video playback bez trzaja. Nažalost nemam nvidiju, pa ne mogu stvar isprobati.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

DoDo je napisao/la: Ajd probaj sljedeće: instaliraj najnovije drivere za nvidiju, i uključi VDPAU opciju u driveru, te zatim probaj otvoriti s programom koji podržava VDPAU (npr. mplayer, xine ili nešto što koristi ffmpeg u pozadini). Tada ne bi smjelo trzati čak i ako procesor radi nešto zahtjevno (VDPAU je nova Nvidijina tehnologija koja koristi grafičku karticu za cijeli proces dekodiranja i prikazivanja videa bez opterećenja procesora). Sudeći prema Phoronixu, već i lagano zastarjela konfiguracija bi pomoću te tehnologije trebala vrtiti HD video playback bez trzaja. Nažalost nemam nvidiju, pa ne mogu stvar isprobati.
Igrao sam se s VDPAU; nemaš ga gdje uključiti, on je u svim NVidia driverima "uključen" ali da bi te napredne funkcije bile iskorištene aplikacije trebaju imati podršku za VDPAU, za sada još nemaju.

Ono što sam ja morao napraviti je skinuti source mplayera, patchirati ga s podrškom za VDPAU i onda ga kompajlirati.

Koga više zanima VDPAU može se poslužiti mojim bookmarksima na tu temu:
http://delicious.com/valentt/vdpau

S time da mi nije jasno zašto ti DVD zapis trza jer on nije HD rezolucije i koristi dosta lagan codec za dekodiranje (MPEG2). Ako na tom istom kompu možeš gledati DivX-e morao bi moći gledati i DVD bez problema.
iza.coska

@ DoDo

Nije ni bitno vise koja je graficka, jer nemam vise niti jednu distribuciju linuxsa instaliranu, ali znam da mi je jedino vlc proradio bez trzanja, ali imo je ocajnu kvalitetu slike, bila je sva u crtama, tako je jedino htjelo raditi.
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Ti si decko stvarno poseban!
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

s linuxom se igram godinu,dvije. može se reć da spadam u onu grupu mazohista koje zabavlja prćkanje po sustavu. danas imam svoj kućni web server na linuxu, na kojeg se jednom mjesečno spojim preko ssh radi upgradea, održavanje tipa "nahrani svinje i ne diraj ništa". na desktop sam stavio crunchbang. flash radi kao i na win, sa zvukom nema problema, a moj epson printer-skener dx 3800 prepozna čim ubodem usb i odmah mogu skenirati. converzija videa mencoderom preko CLI-a nikad lakša, ponekad koristim avidemux (nešto poput virtualduba) i gimp. igram igre koje se mogu igrat COD2, ETQW, AA. uopće me nije briga koliko posto korisnika koristi linux, bilo to 100% ili 1% ako on zadovoljava moje potrebe.

nisam neki stručnjak, al probao sam dosta distri. najviše me smeta dosta lošiji od vlasničkih, open source driveri za grafiku. al to je već priča o nvidiji i ati-ju koji ne daju dokumentaciju. ati u zadnje vrijeme nešto i surađuje, al samo sa starijim čipovima.

netko voli instalirat ccleaner, adaware, aviru, zonealarm, svaki dan skenirat, netko voli izgubit pola dana pokušavajući u vim-u snimiti file. ima nas svakakvih.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Kako je linux loÂs? Upravo pisem iz knzole preko lynxa. Grafika je srednji uzas i nemam hr slova, ali bitno da radi!!!!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori