TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la Grof »

Imam još par njih za dodati + neke ću stvari još uopćiti
Fugu
Spol: M

Post Postao/la Fugu »

Grof je napisao/la:Otvorio sam temu za tweakanje Linux Minta 17.x i započeo s upisivanjem onim tweakova koji su meni dragi i bitni.
Definitivno je zaslužio takvu temu.
Dobra ideja Grofe. :thmb-up

Pridružih se vašoj Mint družini, sa 17.1 KDE.
Jučer sam na njega utrošio sat-dva, te sam zadovoljan.
Primjećujem mnoge sitne razlike u odnosu na glavnu distru, Suse kde, zapravo provlači se donekle različita filozofija tih distri.
Bezbroj je defaultno skroz različito podešenih sitnica između Susea i Minta.
Iznenadilo me što je ipak malo sporiji od Susea.
Lijepo je opet imati dvije ka-de-e distre. :-D
Where there is a gui there's a way.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, i ja vrtim openSUSE i LM 17 KDE.
Vrtim LM u vrtualboxu, no kako mi kanta ima hardversku virtualizaciju, nema razlike u brzinama rada.

Ne vidim gdje ti je to openSUSE brži od LM-a? Ja ne uspijevam vidjeti te razlike u radu.

Mint za razliku od Suseta nema dvojne settingse, nema petljancije s codecima zbog čijeg nesretnog pacman repoa zna i malo češće dolaziti do problema sa zavisnostima. Uglavnom LM je distra bolje prilagođenija "common" userima nego suse.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Grof je napisao/la:Ne vidim gdje ti je to openSUSE brži od LM-a? Ja ne uspijevam vidjeti te razlike u radu.
Sigurno imaš novije i brže računalo. Na Intel C2D E4500, DDR2-800 iz dvijeisedme, KDE baš ne leti, pa se razlika lakše uoči no na novijim i bržim strojevima. "Sporost" KDE distri na starim kantama je najuočljivija u radu s Dolphinom, te nešto manje kod Firefoxa i Thunderbirda. A recimo video, bez obzira na rezoluciju istoga, otvara trenutno, klik-bum. Neobičan odnos.
Vezano za brzinu, vidjela se očita razlika i dok sam imao kdeManjaro kao sekundarnu distru, u odnosu na Suse, tada u korist Manjara.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Je*a me pas ako ste vi, koji za C2D kažete da je stara kanta, normalni! Šta bi tek rekli za P4 na soketu 478 kojeg svakodnevno koristim za surfanje, gledanje filmova, slušanje glazbe i sve ostalo što rade mladi? :zvizdi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Cooleech je napisao/la:Je*a me pas ako ste vi, koji za C2D kažete da je stara kanta, normalni! Šta bi tek rekli za P4 na soketu 478 kojeg svakodnevno koristim za surfanje, gledanje filmova, slušanje glazbe i sve ostalo što rade mladi? :zvizdi
Jel tjeraš KDE na tome?

Čuj, moj C2D je star 7 godina i 4 mjeseca, i bez obzira što je ful dobar i ispravan, i ne manje važno što mi je vrlo drag, ipak je apsolutno gledano, stara kanta. I ne smatram se nenormalnim što ga tako zovem. Samo sam ga pomladio ssdom da izdrži još koje ljeto. Eto.

Sorry, mitovci na off-u.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ista stvar i kod mene. Ove godine će biti 9 godina otkad je moj laptop proizveden. I totalna je kanta i smeće :D ali je jedini koji imam :ljubav , i KDE (barem 4.1x) radi na njemu sasvim dobro. :pogled_dolje
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Slažem se s Coolechom. I na mom lapu s C2D procesorom i 3(!) GB RAM-a LM KDE radi vrlo, vrlo pristojno.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Hehhee... Onda je jedan od mojih strojeva rekorder : p4, socket 478 , 2001 sastavljen, dosad mjenjan disk i graficka. Procesor je intel EE P4, ram micronov, ploča intel oorđiđi... I još mrcina dela ko metak. Trenutno je na njemu win 7, mint 17 xfce, ubuntu 14.04 unity, i opensuse 13.2 kde... Čak i opensuse leti,ali naravno pogasio sam desktop efekte....
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Kod mene je ploča iz 2004., proc je 2.6 GHz, HT (nikakav EE, dobri stari Northwood), 2 GB RAM-a. Na njemu sad vrtim Xfce, a prije toga sam imao Arch + KDE i MATE i radio je više nego dobro. Ne vidim zašto nebi, a pogotovo na novijim mašinama kao što su dual-core CPU-i.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori