čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vision
- Spol: ♂
Re: čavrljanje 2.0
Možda su ljubomorni 
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Mi Manjarovci imamo samo duboki respekt prema našoj matičnoj distri. Arch je zakon!
Samo nam nije jasno kako netko ima vremena i volje održavati Arch, kad je dostupna tako dobra alternativa poput Manjara.
Samo nam nije jasno kako netko ima vremena i volje održavati Arch, kad je dostupna tako dobra alternativa poput Manjara.
Suko je napisao/la:Mi Manjarovci imamo samo duboki respekt prema našoj matičnoj distri. Arch je zakon!
Nema održavanja, kad se jednom instalira i podesi, Arch postaje autonoman
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
- Suko
- Site Admin
A kako sam ja onda stekao dojam da se na Archu stalno nešto mora čačkati i čitati dokumentaciju?
I kakvi ste vi to onda bleeding edge kad vam je distra stabilna?!
I kakvi ste vi to onda bleeding edge kad vam je distra stabilna?!
ali... kako ti znaš da več nisi u psihijatriskoj instituciji, a sve ovo okolo je samo kompleksna halucinacija?Marijek je napisao/la:Kad bi mi archeri radili toliku pompu oko svakog novog imagea koji izađe (svaki mjesec), već bi odavno bili u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- vision
Oko pola godine na Archu, nije bilo potrebe za nikakvim čitanjem dokumentacije, osim pri instalaciji same distre i eventualno instaliranje nekog DE ili tiling windows managera. Naredba pacman ili yaourt mi je mnogo bolje sjela nego apt-get ili neka druga.
Što najviše volim kod Archa je brzina, jednako dobro se ponaša kao kod prvog dana kada sam ga instalirao, a problemi prilikom updatea su rijetki (samo jednom, i to je bilo da preimenujem ili uklonim neki fajl).
Možda je za to zaslužan hardver, pa nemam problema oko drivera i ostalog. Isto tako mislim da je ekstremno nagovarati nekoga ili soliti mu pamet ono što meni odgovara. Iznijeti svoje iskustvo da, ali ne i namećati.
Što najviše volim kod Archa je brzina, jednako dobro se ponaša kao kod prvog dana kada sam ga instalirao, a problemi prilikom updatea su rijetki (samo jednom, i to je bilo da preimenujem ili uklonim neki fajl).
Možda je za to zaslužan hardver, pa nemam problema oko drivera i ostalog. Isto tako mislim da je ekstremno nagovarati nekoga ili soliti mu pamet ono što meni odgovara. Iznijeti svoje iskustvo da, ali ne i namećati.
- Suko
- Site Admin
Ma lazete vi Archeri! Znamo mi da je Arch problematicna distra. Da je tako ko sto vi pricate svi bi koristili Arch. 
- blast beat
Eh, kada bi svi imali volje da nauče nešto novo, onda bi svi i koristili Arch.
Ja isto sam za ovih par godina imao jednom ili dva puta problem. Što je opet mnogo manje nego što sam imao sa nekim "user frendly" distroima za mnogo kraći period. 
- vision
Nema se šta učiti novo, koristio Elementary ili Arch.
Od loše distre se ne prave user-frendly distre.
Debian → Ubuntu, Mint ...
Arch → Manjaro, Chakra ...
Od loše distre se ne prave user-frendly distre.
Debian → Ubuntu, Mint ...
Arch → Manjaro, Chakra ...