Abzeenth je napisao/la:Svaki blog je tematski, nije li?

(Iako sigurno postoje iznimke.)
Pa, drobe ljudi svašta - od politike do toga što su danas kuhali za ručak.
Abzeenth je napisao/la:
Jučer me shrike na IRC-u pitao da objasnim taj pojam i nije mi baš uspjelo

pa se radije ne bih i ovdje sramotila. Ako već nisi, proguglaj malo - postoje odlična objašnjenja koja su napisali ljudi koji se time profesionalno bave, za razliku od mene koja samo čita o tome. Naravno, pod uvjetom da te uopće to zanima. Ukratko bih rekla da se radi o zaradi bloganjem o određenoj temi, odnosno za specifično tržište.
Jesam, ali nisam našao nikakvu definiciju. Svi nešto idu naširoko, pokušavaju to objasniti ali kao da ni sami nisu sigurni
Pa ajmo probati to definirati. Jer meni to stvarno nije jasno. Recimo ovako:
1. Da li netko tko piše blog mora biti profesionalac u području o kojem piše da bi taj blog bio niche blog?
(Pretpostavljam da ne i da je dovoljno da netko ima veliki interes)
2. Da li mora imati formalno obrazovanje u području o kojem piše?
(Pretpostavljam da ne, puno ljudi radi nešto drugo od onoga što su završili i pokazali su se dobri u tome)
3. Da li mora zarađivati, ili barem, pokušati zarađivati putem tog bloga da bi to bio niche blog?
(Nemam pojma, ali gledao sam što wikipedija kaže o niche bloggingu i ispada da je zarada bitan element,
iako je danas možda i teže naći blog koji ni na koji način ne pokušava zaraditi novac od onoga koji to pokušava)
Možda nisam u pravu, ali ja bih dao ovakvu definiciju niche bloga:
To je blog koji može voditi amater, bez formalnog obrazovanja, koji pišući o stvarima iz točno određenog
područja zarađuje/pokušava zaraditi novac. Jesam blizu?
Ako jesam, onda je niche blog jednostavno tematski, specijalizirani blog kojim se pokušava zaraditi novac.
Ništa posebno novo, osim samog naziva - barem meni.