Koji pametni tel. preporučate.

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

Cooleech
Moderator
Spol: M

Re: Koji pametni tel. preporučate.

Post Postao/la Cooleech »

Tramak mi je gledat unatrag dali je netko već preporučio Samaungov mini 2. Mobitelom sam prezadovoljan. U bonbonu dođe 1000 kn, može na 12 rata. Prima i t-mobile karticu, dakako. Preko oglasa da se nać novi za cca 800-900 kn otključan. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
zole052

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:sve je stvar toga što želi...brat je kupio neki Huawei (najjeftiniji) sebi pa se htio mijenjati i ja budala pristao...to smeće je krepalo nakon 2-3 miseca u mene, a sve skupa je korišteno pola godine...smeće šugavo, neće se niti bootat :thumbs_down
ali, kod mudrofona iz jače cjenovne klase, to sigurno nije slučaj ;) potvrdit će vjerojatno svi mudrofonaši ;)
svaki mudofon ti i tako ima dvije godine garancije...

ja uzeo neki jajjeftiniji LG i evo imam ga godinu i po, bateriju punim svaka dva dana i tako...

jedino pazi da ti ima sto vise rama, drugo nista nije bitno ako trazis jeftini model a manjak rama strasno zivcira...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

koliko RAM-a preporučate? s obzirom da se ide na niži cjenovni rang
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Cooleech je napisao/la:Tramak mi je gledat unatrag dali je netko već preporučio Samaungov mini 2.
:mrgreen:

@Shicy - ja imam 280MB, ali što više, to bolje
zole052

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:koliko RAM-a preporučate? s obzirom da se ide na niži cjenovni rang
pa barem oko 300... ali sto vise to bolje

moj ima nekih 140mb i ocaj je :cry:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

@Vl@do: skupljaj informacije :)
ne znam, meni su mudrofoni precijenjena roba...laptope mogu shvatit, jer ajde, ako je čovik poslovan pa mu treba u putu nešto napisat, neki manji dokument, ovo ono, može poslužit...
ali kog će mu da ne kažem šta mudrofon :D
da bada po tastaturi pokušavajući otipkat neku izjavu/molbu/zahtjev/bla sra...

još su mi tableti totalni vrh...na njima možeš samo sjeć kapulu rofl
zole052

Post Postao/la zole052 »

samo pazi kada pise internal memory to je obicno memorija za programe spremati a ne ram... kod mase jeftinijih modela se moras namuciti da saznas koliko rama ima...
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Shicy je napisao/la:...meni su mudrofoni precijenjena roba...
Slažem se ali gledaj, mobitel mi treba za posao, često moram i nešto poslikati a s ovim starim su jako loše fotke. E sad i navigaciju ne bi bilo loše imati jer radim oko 2.000 km mjesečno. Wi-fi bi isto nekada dobro došao na terenu. Još ću malo skupljati informacije pa ću svakako nešto nabaviti. Možda i sad na Info sajmu bude kakvih akcija.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Nedavno je ženi crkla stara Nokia 3220, pa je meni dala zadatak da joj izaberem neki mobitel. Iako smo ograničenog budžeta, Sony Xperia mini mi se učinio kao best buy s obzirom na specifikacije (1GHz, 512 RAM, 5 MP kamera itd.) Uzeo sam na bonove, ali na 6 rata preko Amexa. Mislim da je to definitivno best buy trenutno, međutim, nije Vip nego Tele2 http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/ ... 8-t1/#vise

Zanimljivo je što je dobila potpuno otključan primjerak (i boot loader i mreža). Znači možeš staviti drugi Android (nju uopće ne zanima), a i sim karticu drugog operatera :)

Jedina zamjerka je što je stvarno mini. Ekran je malen, ali iste rezolucije kao i veći primjerci, pa je sve malo sitnije. S druge strane lijepo stane u džep. Defaultno dođe s GB Androidom, ali može se napraviti update na službeni ICS. Kad bi pogodio otključani primjerak, to bi bilo isplativo. Nisam siguran, ali mislim da to Tele2 ipak zaključava, a pokoji primjerak daje onako... tko ima sreće.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
zole052

Post Postao/la zole052 »

drone je napisao/la:Nedavno je ženi crkla stara Nokia 3220, pa je meni dala zadatak da joj izaberem neki mobitel. Iako smo ograničenog budžeta, Sony Xperia mini mi se učinio kao best buy s obzirom na specifikacije (1GHz, 512 RAM, 5 MP kamera itd.) Uzeo sam na bonove, ali na 6 rata preko Amexa. Mislim da je to definitivno best buy trenutno, međutim, nije Vip nego Tele2 http://www.tele2.hr/privatni-korisnici/ ... 8-t1/#vise
je definitivno po specifilacijama best buy ako ti ne smeta malen ekran...
Odgovori