Gnome zuri u ponor

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Gnome zuri u ponor

Post Postao/la Abzeenth »

Ja sam upravo instalirala novi Mint KDE. :kava

When you gaze into the abyss, the abyss gazes also into you.

Zbogom, Gnome.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Od kuda li mi je taj citat poznat ?!?!?!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
max360se
Spol: M

Post Postao/la max360se »

Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Abzeenth
Site Admin

shrike je napisao/la:Od kuda li mi je taj citat poznat ?!?!?!
Pa na to su se i referirali u originalnom članku :D Nietzsche, jel. Meni je drag jer sam ga koristila u jednom svom seminarskom radu, koji je na kraju ispao najbolji što sam ikad napisala na faksu rofl :zamisljen
kepica

Post Postao/la kepica »

moj prvi DE je GNOME 3. nemam nikakva iskustva s GNOME 2 pa ne mogu žaliti za njim.
koristim još i XFCE na embedded makini, što nema veze s desktop PC.
KDE nisam nikad probao jer sam bio oduševljen s GNOME3 - na prvu loptu.

razumijem zašto je npr. Linus ljut na GNOME3 - sjebali su mu navike koje je gradio godinama: upotreba miša ( desni klik ) na desktopu. toga nema u GNOME3. ja kao novi korisnik takve stvari niti ne primjećujem. oduševljen sam onim što sam dobio - a nemam na windozama: workspaces !

autor bloga se predstavio kao jedini profi u GTK projektu. što sve objašnjava. čovjek se boji da nema podršku i perspektivu. što je normalan ljudski strah. svatko tko nema tim pored/iza sebe dođe u takvo psihičko stanje. stavovi u tom blogu - kao i svakom drugom, su osobni i ljudski - ponekad su i terapijski. neka se čovjek malo izjada bit će mu lakše.

a to što broji koliki je doprinos RED HAT ljudi u odnosu na slobodnjake iz zajednice, to nije realan odnos snaga. jer zajednica su i oni koji na bugzili javljaju probleme, oni koji sudjeluju kao packageri ili bilo što. nije samo broj ljudi u developer timu snaga neke zajednice.

GNOME3 ima u meni velikog štovatelja. daleko je iznad mojih očekivanja o linuxu kao desktop kutiji. kad na poslu sjednem za MS windoze neprestano guram miša u hot-spot ne bih li prebacio prozor.

mislim da je GNOME izvrstan u onome za što je namijenjen: DE za desktop PC. nema potrebe da cilja na pametne telefone ili tablete, kad je upravo DESKTOP tržište i dalje glavno tržište.
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:Ja sam upravo instalirala novi Mint KDE. :kava

When you gaze into the abyss, the abyss gazes also into you.

Zbogom, Gnome.

rofl
E jesu te indoktrinirali! :thumbs
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

kepica je napisao/la: KDE nisam nikad probao jer sam bio oduševljen s GNOME3 - na prvu loptu.
KDE je nevjerojatno prilagodljiv. Probaj ga.
kepica je napisao/la: oduševljen sam onim što sam dobio - a nemam na windozama: workspaces !
To je bilo i u Gnome 2, a i u XFCE, KDE, LXDE, Unity, Cinnamon i so on.
kepica je napisao/la:
mislim da je GNOME izvrstan u onome za što je namijenjen: DE za desktop PC. nema potrebe da cilja na pametne telefone ili tablete, kad je upravo DESKTOP tržište i dalje glavno tržište.
Ali on jest namijenjen za smartphone/tablet uređaje! Pogledaj ga. Sve je touchabilno.
Abzeenth
Site Admin

iweb je napisao/la:
kepica je napisao/la: oduševljen sam onim što sam dobio - a nemam na windozama: workspaces !
To je bilo i u Gnome 2, a i u XFCE, KDE, LXDE, Unity, Cinnamon i so on.
E, a KDE ima i još nešto što nijedan od tih nema (barem koliko ja znam) - ACTIVITIES!! A to je još više awesome. :D
kepica

Post Postao/la kepica »

Abzeenth je napisao/la:E, a KDE ima i još nešto što nijedan od tih nema (barem koliko ja znam) - ACTIVITIES!! A to je još više awesome. :D
ok, drago mi je da čujem. nemam pojma šta je to - ali ću sigurno složiti jednu kutiju s KDE i malo se informirati. :D

problem je što već sad imam 5 ( slovima: pet ) kutija doma - preciznije: tri kutije i dva laptopa, pa sam malo u gužvi :nee
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

kepica je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:E, a KDE ima i još nešto što nijedan od tih nema (barem koliko ja znam) - ACTIVITIES!! A to je još više awesome. :D
ok, drago mi je da čujem. nemam pojma šta je to - ali ću sigurno složiti jednu kutiju s KDE i malo se informirati. :D
Ovdje smo malo o tome pisali, pa ako te zanima baci pogled: http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... activities
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori