sastavljanje vlastite distre

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

NiksaVel
Kontakt:

Re: sastavljanje vlastite distre

Post Postao/la NiksaVel »

ja probao davno prije i radi "as advertised"... mosh koristit ko livecd na drugim kompovima, mosh instalirati i dobijes presliku svog kompa... ali ne ako kopija particije vec se sve normalno instalira a zavrsis sa svim progijima, igrama, i fajlovima koje si imao u trenu kreiranja imagea sa remastersysom... sve u svemu jako dobra stvar
Davor
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Davor »

Napravio sam Remastersys, dobio ISO file, snimio Live DVD iz tog ISO-a, podigao sistem sa tog DVD-a i stalo na GRUB>....... što dalje?
NiksaVel
Kontakt:

ocito nesto ne stima.. :) normalno bi trebao butati u x

pogledaj homepage:
http://www.remastersys.klikit-linux.com/

odn official forum:
http://loscompanion.com/forums/index.php?board=58.0

btw... lik koji radi remastersys (fragedelic na mint forumima) je iz kanade al je porijeklom iz ovih krajeva... tako da ce te razumijeti i bez hrvatski (ili hrvatsko-srpski?) :mrgreen:
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Da ne otvaram novu temu.
Jučer sam u dva navrata pokušao složiti Live DVD sa Remastersysom.
Dobio sam uredno oba puta .iso sliku.
Probao sam ju spržiti na DVD.( TDK, kvalitetni, pržio na najsporijoj brzini Braserom )
I oba puta mi checksum nije valjao, tj. Integrity check nije prošao.
Naravno, Live DVD je došao malo dalje od gruba i stao.
Nakon toga sam probao spržiti sa K3b-om.
I opet isto.
Da li je netko imao sličnih problema?
Htio bi si spremiti stari Ubuntu 7.10. Žao mi ga je obrisati, jer sam ga tako lijepo podesio.
( Možda na 7.10 Remastersys ne radi 100% ?)
centar137

Post Postao/la centar137 »

Suko je napisao/la:Htio bi si spremiti stari Ubuntu 7.10. Žao mi ga je obrisati, jer sam ga tako lijepo podesio.
Onda kopiras /home i onih par conf fajlova koje si promijenio na novi sistem. Ili updateas postojeci sistem na noviji.
Ovih dana ja sam bolestan od ljudi
Nemoj me dirat, sutra me probudi
Peticija za flash za FreeBSD
Pegasus

Post Postao/la Pegasus »

Ja sam koristio Remastersys na ubuntu 8.04.1 i napravio je .iso datoteku koja je radila odlično, ali..
Nakon mjesec dana sam morao reinstalirati ubuntu jer sam malo eksperimentirao sam compiz plugin-ovima i sve unistio.
Live cd je odlično radio i sve se lipo instaliralo. Nakon što sam drivere od Nvidie stavio in use, rezolucija je bila minimalna i nije bilo mogućnosti za povećati ju. I naravno compiz nije radio. Ali svi ostali programi, postavke, teme, ikone sve je bilo kako treba.
Eto toje moje iskustvo.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

centar137 je napisao/la:
Suko je napisao/la:Htio bi si spremiti stari Ubuntu 7.10. Žao mi ga je obrisati, jer sam ga tako lijepo podesio.
Onda kopiras /home i onih par conf fajlova koje si promijenio na novi sistem. Ili updateas postojeci sistem na noviji.
Ma, to mi je na starom laptopu.
Htio sam probati Remastersys, da vidim kako to radi, pa mi se ovo činilo kao idealna prilika. Lijepo napravim LiveCD, pa ga imam za uspomenu, a onda stavim na njega 8.04 ili Intrepida. Ne volim bas raditi update. Koliko vidim, ljudi znaju gadno nastradati nakon updatea. Doduše, rijetki.
Mene samo zanima da li to samo meni šteka Remastersys. Probati ću sutra sa drugim DVD-ima.
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

Vidim da raspravljate o remasteru pa da se i ja na tu temu oglasim jer imam problem.Linux mi je posao po zlu a par dana prije sam napravio remaster cd koji radi dobro kad ide kao live a sad kao instaliran imam probleme s njime jer mi igrice stopaju do bola stvar se ne popravalja ni kad ih uklonim i ponovno instaliram u cemu je problem ako tko zna :misli :?:
NiksaVel
Kontakt:

driver za grafulju treba reinstalirati :ugeek:
NELE86

Post Postao/la NELE86 »

hocel bit problema ako ovaj driver izbrisem tj ocel se vratit na onaj sto ide po defaltu
Odgovori