Uz tebe sam!Grof je napisao/la:trebalo bi malo popričati s onima koji su to stavili na CD)
All you must have!!
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: All you must have!!
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Hvala na odgovoru !!!evo linuk je proradio ....Veceras bi skino onda opet cjeli cd live ili obican samo neznam kako da ga onda instaliram ,ustvari trazio sam nesto drugo i naso"instalirajte linux u tri koraka"uz pomoc wubi i bez veze iz znatizelje ga podigo i bilo je stvarno lako .Dali je tako lagano i bez wubija .!? Probao sam sa instalacijom yelow dog na ps3 konzoli i bilo je kompliciranja brdo.imam dva harda po 40gb pa bi jedan cjeli mogao imat samo za linux a ovaj drugi imat linux na kojem bi ekspermentiro i xp. na kojoj brzini da przim cd ?i koliko utjece koliko mi je memorije u racunalu na brzinu dizanja sustava imam samo 512mb
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znam koliko točno, ali utječe svakako, kao i na kompletan rad sustava. Ubodi si još jedan keks od 512 i nemaš brige.Casaper je napisao/la:koliko utjece koliko mi je memorije u racunalu na brzinu dizanja sustava imam samo 512mb
- Markec
Ja iskreno mislim da ne utjeće previše. Za ovaj ubuntu hardy bi bilo dobro imati najmanje 250mb memorije, Kod paljenja kompa ovisi najviše o Hard disku, spor je.iv@n je napisao/la:Ne znam koliko točno, ali utječe svakako, kao i na kompletan rad sustava. Ubodi si još jedan keks od 512 i nemaš brige.Casaper je napisao/la:koliko utjece koliko mi je memorije u racunalu na brzinu dizanja sustava imam samo 512mb
A opčenito memorije je korisni imati više ako suspendiras ili hiberniraš jer se tada najviše koristi nego kod klasičnog paljenja kompa.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Sestra mi na laptopu ima samo 512 i sve radi prilično traljavo... 
Gle ja sam na 512 MB rapidsherao hrpe toga, popržio na DVD, klikao po netu...slušao radio, za video je i tako presudna brzina proca....naravno da će brži odaziv imati na 1 GB RAM-a nego na 512 MB, ali uspoređujući WinXP i Ubuntu (znači GNOME) - neusporedivo u korist Linuxa...
trebao bi onda ubost jos 512mb to je samo 50kn jer na novom racunalu imam 3gb ali i tu je vista ,kada skinem plocicu od 2gb vista se jedva vuce .bez obzira sta imam najaci amd proc i 32mb cashe na sata 300 hardu sve je usporeno jako pa zato pitam neznam kakav je linux naspram viste ,jer sa xp sam radio sa 512mb i sa 1gb na lapu i nije bilo prevelike razlike.
Vista je teško smeće. Gle vrtio sam Vistu x64 sa 8 GB RAM-a tu na poslu mjesec dana. Prvo mi je požderala sav raspoloživ prostor na Raptoru, a na taj blesavi Aero se ne mogu nikako naviknuti, sve što znam gdje je bilo godinama je nestalo u nekim drugim opcijama.Casaper je napisao/la:trebao bi onda ubost jos 512mb to je samo 50kn jer na novom racunalu imam 3gb ali i tu je vista ,kada skinem plocicu od 2gb vista se jedva vuce .bez obzira sta imam najaci amd proc i 32mb cashe na sata 300 hardu sve je usporeno jako pa zato pitam neznam kakav je linux naspram viste ,jer sa xp sam radio sa 512mb i sa 1gb na lapu i nije bilo prevelike razlike.
Sad sam se vratio na Windowse XP 64-bit i dobro mi je tu...a doma? Doma nema Windowsa...ne-ne
vista mi je samo za igre ,sve novije mi se vrte na visti pa tak da nemogu bez nje ,a racunalo sam sastavio samo da vrti igre ,a sto se tice viste bugovita je dosta i ono aero sucelje nije nista posebno .fedora ima puno bolje 3d sucelje da mi je to stavit na ubnutu bilo bi super.instaliro sam amarok player i uvezo mi je sve pjesme sta imam na patriciji od windowsa super je program samo dok se ne snadjem na njemu malo i valjda ima negdje skinova za njega skinut neznam samo zasto mi radi update pjesama vec nekoliko sati.