Mint 11- 32 ili 64bit

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Mint 11- 32 ili 64bit

Post Postao/la Lutherus »

Na većini distribucija koje koriste normalni ljudi imaš pakete koji su već predkompajlirani pa nemaš problema, za one pakete koji nemaju 64 bitni paket imaš multilib.
Vl@do
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Cooleech je napisao/la:32-bitna verzija radi na 32 i 64-bitnim strojevima, zato se ona i preporučuje, dok 64-bitnu verziju možeš pokrenut samo na 64 ili više-bitnom procesoru. ;) 32-bitne aplikacije rade u 64-bintnom OS-u, AFAIK.
A 64-bitne aplikacije ne rade na 32-bitnom OS-u.
:good_post
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
xylik

Post Postao/la xylik »

Ok, to znači da je većina tipičnog softvera predkompilirana za 64bit OS i da nebih trebao imati problema osim ako ne naletim na neki rariteni software :).
calisto053
Moderator
Spol: M

Post Postao/la calisto053 »

Cooleech je napisao/la:32-bitna verzija radi na 32 i 64-bitnim strojevima, zato se ona i preporučuje, dok 64-bitnu verziju možeš pokrenut samo na 64 ili više-bitnom procesoru. ;) 32-bitne aplikacije rade u 64-bintnom OS-u, AFAIK.
Ovo mi je promaklo, skuzajte! :oops:
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

xylik je napisao/la:Ok, to znači da je većina tipičnog softvera predkompilirana za 64bit OS i da nebih trebao imati problema osim ako ne naletim na neki rariteni software :).
pa ne baš, dosta toga je još u isključivo 32 bit verziji, a neke 64 bit verzije su totalno neupotrebljive.

je to budućnost. ali, ja zasad preferiram 32 bita. nema baš neke prevelike razlike. kako što neki kažu, mako pol jezgre. je baš, duplo brže u snovima, možda malo ako je čisti 64 bitni os, a to je nemoguće.

rezime 64 bitnog oesa:
64 bitne aplikcije rade maaalo brže, šrot 64 bitne rade sporo, kako i 32 bitne.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Odgovori