Prijedlog za anketu: Sto zelite od KDE-a?

Prijedlozi, komentari, kritike i sl. vezano uz portal.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Prijedlog za naketu: Sto zelite od KDE-a?

Post Postao/la Lutherus »

dobar je kde.
pootzko
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

ispoliranost i stabilnost ja ne bih rekao da je isto baš uvijek..

stabilnost je što mi JOŠ UVIJEK iskače jeb*ni nepomuk notification jer ga imam ugašenog (i sam nepomuk i notification) i još ga nisu popravili negdje od verzije 4.5 mislim. mogli su manje kerefeka ubacivat koje nitko živ ne koristi i sredit stvari koje sekiraju ljude..

a ispoliranost su po meni neke druge stvari.. tipa ponekad neintuitivna setting sučelja koja budu previše složena i zbunjena, zakompliciranost, integracija gtk aplikacija.. sve to radi *stabilno*, jednom kada pronađeš gdje i kako, ali nemam osjećaj da je ispolirano već kao da je "pred" završnim proizvodom..
...I put on my robe and a wizard hat...
DoDo

Post Postao/la DoDo »

max360se je napisao/la:Fali minimalizam
Definitivno ne. KDE koristim upravo zbog toga jer jedini od svih mainstream DE-ova ne ide u smjeru minimalizma. Ako mi je do minimalizma, koristit cu mobitel/tablet. Na PC-u/laptopu hocu pregrst opcija u svom DE-u.

Jedino kaj zasad zamjeram KDE-u je sporost (pogotovo pri pokretanju - login mi traje duze nego boot do login screen-a). Medjutim, KDE se uvelike moze ubrzati ako se ugase desktop efekti na lose podrzanim grafickim karticama (tj. na onima s OS driverima) i ako se smanji broj widgeta na ekranu, medjutim ja bih htio brzi rad uza sve to ukljuceno :roll: .

Kaj se tice stabilnosti, s tim nemam problema. Naime, ako iskljucim nepomuk onda cesto bude nasumicnih error-a da se je nekaj srusilo jer je nepomuk postao core KDE-a i vecina KDE aplikacija (ukljucujuci i dolphina) ne mogu pravilno raditi bez nepomuka. Sam nepomuk i ne trosi puno resursa, osim ako se ukljuci i strigi i njegovo ludovanje prilikom indeksiranja fajlova po disku. Naravno, strigi ja uvijek ugasim - nije ni dorasao updatedb/locate utilityu. To ne znaci da search iz dolphina ne radi - radi on normalno, samo kaj ne daje rezultate instant nego svaki put pretrazuje dani mu folder pa je potrebno malo pricekati.
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Stoji da je strigi dosta naporan... ali jednom kad zavrsi indeksiranje ni ne znas da je uključen.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
drone
Moderator

Re: Prijedlog za anketu: Sto zelite od KDE-a?

Post Postao/la drone »

KDE-u fali stabilnost i brzina. Stabilnost će nadam se jednog dana ipak doći, ali donekle je razumljivo pokraj tolikih featurea da treba vremena za sve to ispolirati. Volio bih da developeri malo stanu na loptu, istjeraju hrpetine bugova i tek nakon toga krenu dalje s dodavanjem novih stvari. U svakom slučaju stanje se poboljšava i može se uočiti napredak na tom području.

KDE je najmoćniji, najkompletniji i najprilagodljiviji DE. Minimalizam KDE-u uopće ne treba jer za tu namjenu postoji mnoštvo WM-a.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Onda, jel može jedna anketa? Admini?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja bih manju potrošnju resursa i veću responzivnost jer je trnutna dfinitivno prevelika
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jjj

Post Postao/la jjj »

Tch, koji je točno smisao ankete ako ćete tipu koji kaže X reći ne-X?

KDE je ružan, glomazan i nimalo elegantan. Ako zanemarimo estetsku komponentu, onda stabilnost u razvojnom ciklusu, veća responzivnost, preimenovanje svih aplikacija koje se zovu K-nešto, te ispoliranost u smislu kojeg je opisao pootzko.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

ne mozes reci da je ruzan, jer moze izgledati kako god ti srce zeli...
npr MacOs izgleda lijepse? pa nastimaj kde da tako zgleda. treba ti jedno 5 minuta...

imena su najmanje bitna... dolphin, amarok, kate, caligra, kdevelop, kile, konsole... meni su to odlicna imena, a mjenjanje bi dovelo do kaosa!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

@jjj pretpostavljam da bi anketa bila namijenjena prvenstveno korisnicima KDE-a kojima je to očito najbolji, najljepši i najnaj... DE. Inače, zašto bi se netko uopće zamarao s postavljenim pitanjima.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Odgovori