openSUSE želi posvojiti siroče Meego?

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

gMajstor

Re: openSUSE želi posvojiti siroče Meego?

Post Postao/la gMajstor »

stefan je napisao/la:
gMajstor je napisao/la:Naravno, na tronu je već više od godinu dana Kubuntu :D (da se ne svadjamo hahhaa )
za PCLOS to ne mogu tvrditi, ali za kubuntu znam da nije ni približno dobra KDE implementacija kao kod openSUSE-a
Varas se, ali ajde ostavicu te u tvojim ubeđenjima ... Ja imam skroz drukcije misljenje (temeljeno na iskustvu) cak i Mandriva2011 je bolja od openSusea ...
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

zapravo, štefan je u pravu. pclos preletil xfce pa za kde neznam, ali opensuse je the kde distra.
mandriva je smeće.
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la:Ja imam skroz drukcije misljenje (temeljeno na iskustvu)
Nego na cem je temeljeno moje mišljenje?
Baš sam zato i rekao da za PCLOS ne mogu govorti...
Ali kubuntu sam probao više puta i to po nekoliko tjedana... i loš je!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
gMajstor

stefan je napisao/la:
gMajstor je napisao/la:Ja imam skroz drukcije misljenje (temeljeno na iskustvu)
Nego na cem je temeljeno moje mišljenje?
Baš sam zato i rekao da za PCLOS ne mogu govorti...
Ali kubuntu sam probao više puta i to po nekoliko tjedana... i loš je!
Loš??? Kako si to zaključio??? Ovo mi zaista nije jasno. Stabilan, brz, jednostavan ... i potpuno ogoljen KDE (bukvalno). čak i posle par meseci radi brzo kao i sveža instalacija. Ne prenatrpava RAM ... Ako mu dodaš još jedan repo, imaš i nadogradnje (mada je to bespotrebno u osnovi) ... Ma ... milina jedna. A radi odlično sa pokrenutih i sa preko 10 programa a u pretraživačima sa po nekoliko tabova. Dakle, nešto što openSuse bez dodatnih podešavanja nikad neće moći sa takvom lakoćom izgurati. I ako ti znači nešto činjenica da mi je Suse bio nekad najomiljenija distra, koja me je najviše razočarala i koja me svakim njenim novim izlaskom još više razočarava. Ja sam korisnik OS-a, a ne neko čije je zaduženje da podešava i da ga prepravlja (mada sam vremenom i to malkice savladao).
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

odin je napisao/la:zapravo, štefan je u pravu... ali opensuse je the kde distra.
Je.
Ali me zanima susetova tajna - mislim da nije placebo efekt, ali mi se čini da je stvarno najfletnija KDE distra - gledam src.rpm-ove i ne vidim nikakve patcheve osim brandinga/prilagodbe susetovim servisima, pa ne shvaćam zbog čega najbolje radi.
A kaj se tiče Kubuntua, mislim da radi dosta dobro, i sviđa mi se ne-brandirani KDE , ali ko KDE distra još zaostaje za ostalima.

ontopic:
Neznam ni ja u kakvim su sve točno odnosima Novell, Attachmate i Microsoft , ali kaj se tiče communitya mislim da nema boljeg mjesta za Megoo (čini mi se da suse uz fedoru jedini nudi megoo za instalaciju)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Jesu izdali konacno 64 bitnu verziju pclosa?
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

gMajstor je napisao/la: Loš??? Kako si to zaključio??? Ovo mi zaista nije jasno. Stabilan, brz, jednostavan ... i potpuno ogoljen KDE (bukvalno). čak i posle par meseci radi brzo kao i sveža instalacija. Ne prenatrpava RAM ... Ako mu dodaš još jedan repo, imaš i nadogradnje (mada je to bespotrebno u osnovi) ... Ma ... milina jedna. A radi odlično sa pokrenutih i sa preko 10 programa a u pretraživačima sa po nekoliko tabova. Dakle, nešto što openSuse bez dodatnih podešavanja nikad neće moći sa takvom lakoćom izgurati. I ako ti znači nešto činjenica da mi je Suse bio nekad najomiljenija distra, koja me je najviše razočarala i koja me svakim njenim novim izlaskom još više razočarava. Ja sam korisnik OS-a, a ne neko čije je zaduženje da podešava i da ga prepravlja (mada sam vremenom i to malkice savladao).
preko 10 programa i nekoliko tabova u browseru? pokusavas nas nasmijati?
to ti bas i nije impresivno opterecenje....
bas i ne pokrecem preko 10 progrma precesto... ali su zato intenzivni... kompajliranje, visesatni multithreading proracuni - bas ga i ne mogu opteretiti vise od toga. i radi glatko i slatko :)
na koja nastimavanja mislis? pa ne moras nista mjenjati ako ne zelis.
glavna zamjerka kubuntuu je osjetna razlika u stabilnosti kde aplikacija. i manje bitno - nedostatak yasta rofl
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
gMajstor

Stefane, ajde da se ne prepucavamo, ja znam šta pričam, a kolko sam upućen po tvojim postovima, sa drugih tema, posebno vezanih sa openSuse i KDE, jako dobro i ti znaš o čemu pričam, samo se sad praviš nevešt, a da sad objašnjavam prednosti jedne distribucije nad drugom, veruj mi, da me mrzi, nemam ni vremena ni volje, jer će delovati kao nabeđivanje. A pogotovo bi ti se moje misljenje o Yastu ne bi dopalo (nekad i sad) :D
p.s. Nedelja je, a roštilj ne sme da čeka :D
zole052

Post Postao/la zole052 »

jooooj opet prepucavanje koja je bolja kde distra :/

svatko ima svoje, nema tu univerzalne istine :)

meni suse nikada nije radio kako treba, pclos mi se cak cijeli raspao prije tjedan dana kada sam ga vrtio kao live cd a kubuntu je jedini sa kojim sam bio zadovoljan na duge staze i to cak u verziji 9,10 cini mi se :bleh

nego sta susevci misle sa tim meegom :? bolje da trose resusrse na ono sto vec imaju nego da se igraju sa svime pomalo...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Prepucavanja nikad dosta. No možda jednog dana kad im prepucavanja dosade shvate da je Slackware the one and only :bleh
Odgovori