Bodhi, lagana Linux distribucija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Bodhi, lagana Linux distribucija
Pa to i mene muči. Prošlo je brdo vremena, a to još nisu korigirali 
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Do verzije E20 bit će prva liga 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Evo, skinuo sam posljednju verziju i kompiliram. Ide dosta brzo, javim rezultat. Ima 9 komponenti i to sve radim preko skripte.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- dinosb
- Spol: M
Koristio sam Bodhi gotovo od izlaska 1.0 verzije sve do prije 4-5 dana (zatrebao mi cijeli hdd). Izvrsna distra, jako lagana. Imao sam problema s Conkyjem (rušio mi je e17, iskreno, ne znam zašto, ali ionako ne koristim Conky). Minimalni zahtjevi su, vidljivo, niži od lxde-a. Čak sam na Bodhi nabacio 3.0.0-6 pae kernel i radio je perfektno. Nedavno je izašla 1.2 verzija bodhia s nekim updejtima, reposima i novim temama za E sučelje.
Korisnik treba imati barem nešto iskustva za osposobljavanje Bodhia, jer kad kažu 'minimalistička distra', onda to i misle. Po difoltu ima Ubuntu main repos, tako da je lako naći neke 'poznate' programe ako ste Ubuntaš
Sve u svemu, ne samo da je dobar za starije strojeve, već ima odličnu podršku za većinu novijeg hardvera, a najavljena je i 64-bitni bodhi nakon verzije 2.0 (navodno sljedeće ljeto).
Svakako preporučam za instalaciju
EDIT: Jako bitno, lokalizacija ruši E17, tako da, radi stabilnosti koristite samo origigi jezične postavke. Jedino španjolski (uz engleski) radi ok.
EDIT2: Imao sam problema s premještanjem tabova u Chromiumu i Midoriu - tab je prvo potrebno prebaciti u novi prozor i zatim ga opet dovući u prvi prozor preglednika
Korisnik treba imati barem nešto iskustva za osposobljavanje Bodhia, jer kad kažu 'minimalistička distra', onda to i misle. Po difoltu ima Ubuntu main repos, tako da je lako naći neke 'poznate' programe ako ste Ubuntaš
Sve u svemu, ne samo da je dobar za starije strojeve, već ima odličnu podršku za većinu novijeg hardvera, a najavljena je i 64-bitni bodhi nakon verzije 2.0 (navodno sljedeće ljeto).
Svakako preporučam za instalaciju
EDIT: Jako bitno, lokalizacija ruši E17, tako da, radi stabilnosti koristite samo origigi jezične postavke. Jedino španjolski (uz engleski) radi ok.
EDIT2: Imao sam problema s premještanjem tabova u Chromiumu i Midoriu - tab je prvo potrebno prebaciti u novi prozor i zatim ga opet dovući u prvi prozor preglednika
Emotion 98.3 je napisao/la:Some people call the radio station and say "Fernando, are you bilingual?" I said I try anything once.
Evo, kompilirao i instalirao ali parcijalno: E_Dbus i Eeze se nisu htjel. Nema hrvatskih slova. ne radi shift+ctrl+strelica. Beskorisno.