Linux, distribucije, developeri i materijalni prosperitet

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Re: Linux, distribucije, developeri i materijalni prosperite

Post Postao/la 4ndY »

ujodarko je napisao/la:Evo, pada mi na pamet, jel netko barem zaradio instalacijom neke Linux distre na računalo treće osobe?
Bi li to uopće bilo legitimno?
Zašto ne bi bilo legitimno? To radi Ubuntu i Red Hat... na malo većoj skali 8-)

...trebalo bi naravno registrirati obrt/firmu i platiti porez državi :roll:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
shicy

Post Postao/la shicy »

porez se ne plaća na iznose manje od 85000 kn godišnje (tako načuh od stare)
sad jeli rekla baš porezE ili samo pdv, ne sjećam se :D
Zadnja izmjena: shicy, dana/u 25 ruj 2011, 22:28, ukupno mijenjano 1 put.
ujodarko

Post Postao/la ujodarko »

ma daj, kako to? Moći naplatiti instalaciju neke distre Linuxa na računalo? Pa koliko bi to koštalo???
Meni se to čini kao rad sa sirovinom koju ne moram platiti, ali uredno naplaćujem njeno ubacivanje u sustav. U isto vrijeme, oni koji su je stvorili, od toga imaju nikakvu korist... (mislim na instalaciju OS-a fizičkim osobama)...

Zamisli da možeš zaraditi 85000kn samo instalirajući Linux :D

Divota bi to bila :)
open code i open mind cijelom čovječanstvu ;)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Kakve veze ima ako naplatiš instalaciju Linuxa? Po meni je gore kada dođe netko i naplati instalaciju piratskog Windowsa 200 kn.

Ima tip iz mojeg sela koji je kao neki informatičar, i instalira piratske Windowse ljudima za 200 kn.. A ima otvoren obrt, i sve to! Šta da ga netko prijavi? :)

Ako naplatiš instalaciju Linuxa, bar si napravio dobro djelo, i povećao zajednicu Linux korisnika.. Ako želiš doprinjeti onima koji su napravili tu distru, ima mnogo načina, od prevođenja, pakiranja, prijavljivanja bugova pa do doniranja.. :)
Zadnja izmjena: Hugo, dana/u 25 ruj 2011, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
shicy

Post Postao/la shicy »

Zašto ga netko još uvijek nije prijavio?
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Shicy je napisao/la:Zašto ga netko još uvijek nije prijavio?
Ne znam. Ljudi su sretni što ima netko tko će informatički nepismenim ljudima osposobiti računalo, i pokazati im put prema internetu.. :D

Oni nemaju podršku od Microsofta, ali imaju od tog tipa, koji im tu podršku svaki put dobro naplati.. rofl
Zadnja izmjena: Hugo, dana/u 25 ruj 2011, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
shicy

Post Postao/la shicy »

otvoriš obrt i ljudima za 100 kn instaliraš linux. oni sretni jer su prošli duplo jeftinije, ti jer zarađuješ, a onaj i ako se nešto usplače, prijaviš ga xD
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Shicy je napisao/la:otvoriš obrt i ljudima za 100 kn instaliraš linux. oni sretni jer su prošli duplo jeftinije, ti jer zarađuješ, a onaj i ako se nešto usplače, prijaviš ga xD
Lol! :D
ujodarko

Post Postao/la ujodarko »

Hugo je napisao/la:Kakve veze ima ako naplatiš instalaciju Linuxa? Po meni je gore kada dođe netko i naplati instalaciju piratskog Windowsa 200 kn.

Ima tip iz mojeg sela koji je kao neki informatičar, i instalira piratske Windowse ljudima za 200 kn.. A ima otvoren obrt, i sve to! Šta da ga netko prijavi? :)

Ako naplatiš instalaciju Linuxa, bar si napravio dobro djelo, i povećao zajednicu Linux korisnika.. Ako želiš doprinjeti onima koji su napravili tu distru, ima mnogo načina, od prevođenja, pakiranja, prijavljivanja bugova pa do doniranja.. :)
Da, to je zaista mudro savjetovanje...

U vezi seoskog Vindoz informatičara: zašto nije prijavljen?
Zato jer i on mora on nečega živjeti? Ima ženu i 10tero djece?
Pa što ne instalira Linux?!
Daj mu ideju, ako ga poznaješ...

ps ova je zemlja pravi ElDoRaDo za sve i svašta...
open code i open mind cijelom čovječanstvu ;)
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

ujodarko je napisao/la:U vezi seoskog Vindoz informatičara: zašto nije prijavljen?
Zato jer i on mora on nečega živjeti? Ima ženu i 10tero djece?
Pa što ne instalira Linux?!
Daj mu ideju, ako ga poznaješ...

ps ova je zemlja pravi ElDoRaDo za sve i svašta...
Ma tip je neoženjen, ima skoro 40 godina i živi sa starcima.. :D

Zašto ne instalira Linux? - Zato što ljudi ne žele to koristiti, a on vjerojatno nikada nije ni vidio Linux. Jednom sam pričao s njim, i on se meni hvali kako koristi dualboot na kompu - Sedmica i XP, a ja njemu velim da ja koristim multiboot na kompu - Sedmica i dva Linuxa. On zinuo, nije očekivao da ima u selu netko tko zna šta je dualboot, a kamoli multiboot.. :D

Da me ne napadnete odmah, ne koristim piratski Windows već duže vrijeme.. Imam ovu Developer Osmicu na laptopu, koju sam instalirao neki dan kad je izašla..

Šalu na stranu, da on nudi ljudima instalaciju Linuxa ne bi zaradio gotovo ništa.. :)
Odgovori