localepurge

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: localepurge

Post Postao/la drone »

glaskoncILLa je napisao/la:pa, to je zgodno rjesenje kome ne smeta jos jedna zujalica.
Da, baš smišljam kako da riješim hlađenje uz što manje buke. Idealno bi bilo složiti nešto male potrošnje s pasivnim hlađenjem (Atom i sl.), ali onda mi pada u vodu ideja da bude besplatno od starijih komponenti koje imam.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pa ako bi mogao nagomilati nekoliko terabitnih hardova, onda i nije veliko ulaganje.
ali mislim da je tu problem ukupni broj hardova koji stane na neku atom maticnu.
a mozda i nije, ne pratim bas to trziste..?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Nadam se da se Abzeenth neće ljutiti ako sam joj oteo temu, ima neke veze i s njenim problemom, ali sve manje direktne... :zamisljen

Anyway, male ITX ploče često imaju samo dva SATA konektora, ali ima ih i s 4, za više ne znam. Međutim, kad sve zbrojim, možda je to previše love jer bih i ploču s procom morao kupovati. Ovako ću nešto smisliti sa starim Tualatin Celeronom 1.2GHz (potrošnja 30W). Debian će se sigurno na tome dobro ponašati, to znam. Razmišljam i o još starijem Coppermine Celeronu na 566MHz. Taj je zanimljiv zbog male potrošnje (nekih 12W), ali za njega nisam siguran hoće li biti dovoljno brz. Sve novije od toga troši previše za ovo što sam zamislio, osim već spomenutih Atoma ili sličnih (AMD Zacate...). Nadalje, ovo rješenje sa starim komponentama i novim velikim diskovima je ipak mnogo jeftinije od eksternih diskova (osim diskova treba samo dodati SATA adapter).

Kako bilo, uskoro će i Debian na duže vrijeme kod mene. Nije samo zbog file servera, nego pogotovo i zbog print servera jer moj voljeni Arch uživa da mi s tim zagorčava život skoro sa svakim updateom CUPS-a.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Ja nemam nikakvih starih komponenti za iskoristiti, tako da ću morati kupiti neki eksterni. :(
Ova LC_M* smeća ću pobrisati ako mi se bude dalo, pa ću vam napisati kako je prošlo. Ako ikoga uopće zanima :pogled_dolje
shicy
Spol: M

Post Postao/la shicy »

zašto nebi zanimalo? u najgorem mogućem slučaju, vidit ćemo da brisanje toga nije mudra stvar ;)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Shicy je napisao/la:u najgorem mogućem slučaju, vidit ćemo da brisanje toga nije mudra stvar ;)
rofl rofl vjerojatno će tako biti, da :D
shicy

Post Postao/la shicy »

Abzeenth je napisao/la:
Shicy je napisao/la:u najgorem mogućem slučaju, vidit ćemo da brisanje toga nije mudra stvar ;)
rofl rofl vjerojatno će tako biti, da :D
sreća prati hrabre...tako da, opij se ko majka i briši do iznemoglosti rofl
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Abzeenth je napisao/la:Ja nemam nikakvih starih komponenti za iskoristiti, tako da ću morati kupiti neki eksterni. :(
Ova LC_M* smeća ću pobrisati ako mi se bude dalo, pa ću vam napisati kako je prošlo. Ako ikoga uopće zanima :pogled_dolje
Mene zanima jer nemam previše iskustva s Debianom, a to brisuckanje kao nepotrebnog smeća na distrama koje sam koristio nije baš slavno prolazilo.

Za oko dva tjedna kad složim server i ja ću ovdje pomalo daviti s pitanjima o Debianu. Već imam jedno o init skriptama koje se pojavilo dok sam se igrao s Debianom nekolio dana, a nisam uspio izguglati odgovor...
2010-... Arch
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

drone je napisao/la:
glaskoncILLa je napisao/la:pa, to je zgodno rjesenje kome ne smeta jos jedna zujalica.
Da, baš smišljam kako da riješim hlađenje uz što manje buke. Idealno bi bilo složiti nešto male potrošnje s pasivnim hlađenjem (Atom i sl.), ali onda mi pada u vodu ideja da bude besplatno od starijih komponenti koje imam.
Preporučam pasivno vodeno hlađenje (može i mineralno ulje da te ne muči "što ako" problem). Funkcionira jako jednostavno. Možeš raditi neke ingeniozne stvari oko toga kako će ti se pasivno to hladiti, ili možeš jednostavno imati kanistar od 50 L pun ulja i pumpicu koja samo izmjenjuje to sve skupa zajedno (čisti protok ulja od kanistra do cpu i gpu). Dok prođe 50 L ovo se u kanti već ohladilo i problem gotov (eventualno da odlazna linija ima neka rebra). Pumpa obavezno da bude protočna. Buka je jedva čujna do nečujna, može hladiti i CPU+GPU na istu foru. Low tech FTW.

EDIT:
BLOK za cpu i gpu stavi od bakra, ne aluminija i ako hočeš ultra mega hlađenje, neka bude blok sa OBJE strane (znači na procesor i na suprotnu stranu na matičnoj ili grafičkoj)

On topic:

mene zanima kako će ovo završiti po Abzeenth jer je i meni palo na pamet, ali se nisam usudio zezati sa sistemom. Želim svu sreću i detaljni report.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Koristio sam localpurge na ubuntuu i ne sjećam se da mi je izbrisao išta značajno. Ponudio je listu lokalizacija koja je bila čekirana samo na hr i en. Možda sam prog koristio neispravno (možda sam trebao čekirati nečekirano), a sve što sam primjetio bilo je da mi je prilikom svake odinstalacije pokušavao purgati locales (čitaj: samo usporavao proces i nikad ama baš ništa počistio).
Ako baš želite ušparati na mjestu, radije pobrišite ttf fontove tipa hindu, japanjez, kinjez, maču-pikču i te gluposti koje vam nikad neće zatrebat. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Odgovori