Google kupuje Motorolu za 12.5 milijardi dolara!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Google kupuje Motorolu za 12.5 milijardi dolara!
Nisu ih kupili, ali ovakvo partnerstvo dođe na isto.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Da. Nisu ih kupili.
Ali dodje na isto.
Ali dodje na isto.
Možda ne žele platiti 10+ milijardi odmah.. nego da cijena malo padne. 
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
LOL!iForce je napisao/la:Možda ne žele platiti 10+ milijardi odmah.. nego da cijena malo padne.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
- Markec
tu imate pravoSuko je napisao/la:Da. Nisu ih kupili.
Ali dodje na isto.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Google ne samo da je sebi osigurao hardver za Android i brdo patenata, nego je vjerojatno zeznuo i MS koji je najavljivao da će Motorola proizvoditi mobitele bazirane na platformi Windows Phone 8... sad mi se sve nekako čini da neće. 
Pored defaultnog Googlea, slobodni softver sve više uzima maha i na Androidu (Replicant), tako da ćemo vjerojatno kroz par godina imati i slobodan softver na vlastitom mobitelu (Android to nažalost nije, ali je svojim postojanjem tu tranziciju zasigurno olakšao). Stay tuned.
Pored defaultnog Googlea, slobodni softver sve više uzima maha i na Androidu (Replicant), tako da ćemo vjerojatno kroz par godina imati i slobodan softver na vlastitom mobitelu (Android to nažalost nije, ali je svojim postojanjem tu tranziciju zasigurno olakšao). Stay tuned.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Suko
- Site Admin
Po onom sto citam okolo Google je kupio Motorola mobile uglavnom zbog patenata.
Motorola Mobile ima oko 17 000 patenata uz 7500 patenata koji cekaju odobrenje.
Microsoft je navodno takodjer bio u igri, ali je Google dao vecu ponudu.
I ljudi iz Googlea priznaju da im je cilj bio suprostaviti se Appleu i njihovom kocenju konkurencije.
Jer ono sto Apple radi je neoprostivo.
Drago mi je jer ce sad Android imati cvrstu bazu i moci ce se neometano razvijati.
Koliko je god Android zatvoren, bar imamo izbora kod kupnje hardvera i instalacije programa.
Nitko nece odstraniti neku vitalnu komponentu s mobitela i proglasiti da je nepotrebna.
Ili vam reci da oni znaju najbolje sto nam treba.
Motorola Mobile ima oko 17 000 patenata uz 7500 patenata koji cekaju odobrenje.
Microsoft je navodno takodjer bio u igri, ali je Google dao vecu ponudu.
I ljudi iz Googlea priznaju da im je cilj bio suprostaviti se Appleu i njihovom kocenju konkurencije.
Jer ono sto Apple radi je neoprostivo.
Drago mi je jer ce sad Android imati cvrstu bazu i moci ce se neometano razvijati.
Koliko je god Android zatvoren, bar imamo izbora kod kupnje hardvera i instalacije programa.
Nitko nece odstraniti neku vitalnu komponentu s mobitela i proglasiti da je nepotrebna.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Da, ali nije izbor da sve vitalne aplikacije (od telefonskog imenika, preko Marketa do navigacije i GPS-a) ovise o Googleu i njegovim uslugama. Bez računa na Googleovim uslugama mobitel gubi barem 30% svojih mogućnosti, a alternative nema, odnosno ako je i ima, nemoguće je ukloniti Googleove aplikacije jer sve ovise jedna o drugoj (npr. centralna je aplikacija Market, a on ne radi bez GTalka, GMaila itd.). Tolika ovisnost o jednoj korporaciji predstavlja velik rizik kako god okrenuli. Možda Google ima slogan "don't be evil", no već je par afera potvrdilo da taj slogan ide tek nakon "make profit".Suko je napisao/la: Drago mi je jer ce sad Android imati cvrstu bazu i moci ce se neometano razvijati.
Dajem zasluge Googleu za Android, ali on je to doveo tek do pola puta (do kud mu se isplati), drugi će dio puta vjerojatno povući zajednica slobodnog softvera.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- Suko
- Site Admin
Pa ima vec raznih ROM-ova.
Ljudi pisu programe.
Pitanje je vremena kad ce iz toga nesto izaci.
Na kraju krajeva, smartphone je malo manje racunalo.
Kad je Linux pocinjao imao je daleko manje nego sto mi sada imamo.
Ljudi pisu programe.
Pitanje je vremena kad ce iz toga nesto izaci.
Na kraju krajeva, smartphone je malo manje racunalo.
Kad je Linux pocinjao imao je daleko manje nego sto mi sada imamo.
- Suko
- Site Admin
Izgleda da se Google ipak neće baviti hardverom:
http://www.linuxinsider.com/rsstory/730 ... =pulsenews
Njih je Motorola zanimala samo zbog patenata.
http://www.linuxinsider.com/rsstory/730 ... =pulsenews
Njih je Motorola zanimala samo zbog patenata.