ubuntu na asus eee pc
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: ubuntu na asus eee pc
Imam jaaako lose misljenje o Wubiju.
Evo, samo preleti nas forum pa ces vidjeti koliko smo problema imali s njim.
http://www.linuxzasve.com/forum/search. ... words=wubi
Instalirati Linux na NTFS particiju i jos povrh toga koristiti nestandardne shortcute.
Pa kad se jave problemi ne znas jel do Wubija ili je do Ubuntua.
Evo, samo preleti nas forum pa ces vidjeti koliko smo problema imali s njim.
http://www.linuxzasve.com/forum/search. ... words=wubi
Instalirati Linux na NTFS particiju i jos povrh toga koristiti nestandardne shortcute.
Pa kad se jave problemi ne znas jel do Wubija ili je do Ubuntua.
Wubi na Windowsovom NTFS datotečnom sustavu napravi svoj Ext4 datotečni sustav.Starter je napisao/la:ne kužim..
po čemu je Wubi tolika šteta a ne korist?
na taj način sigurnost podataka ne ovisi o superiornijem Linuxovom Ext4 datotečnom sustavu (koji osim toga niti nema fragmentaciju podataka), nego isključivo o Windowsovom, rekao bih već zastarjelom NTFS sustavu.
Plus, kako se radi o datotečnom sustavu na datotečnom sustavu, cijela stvar mora raditi i sporije u odnosu na čistu instalaciju Linuxa na posebnoj particiji diska.
- glaskoncILLa
ntfs kao takav ne fragmentira nista, windowsi to rade, a ext4 nije toliko superioriniji, ntfs je kao takav prilicno dobar fs.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
OT:glaskoncILLa je napisao/la:ntfs kao takav ne fragmentira nista, windowsi to rade, a ext4 nije toliko superioriniji, ntfs je kao takav prilicno dobar fs.
A jesi me opro
- glaskoncILLa
ma nisam mislio tako kako je zvucalo. 
...."Have you mooed today?"...
Sto je 7-ica na NtFs-u? 
Ma znam... ja se samo malo šalimglaskoncILLa je napisao/la:ma nisam mislio tako kako je zvucalo.
Da, jest!Starter je napisao/la:Sto je 7-ica na NtFs-u?
M$ nije ništa novog izmislio
pozdrav ekipa.....
otkad sam nadogradio ovu zadnju verziju ubuntua....dosta mi je spor, i stalno negdje zapinje....a i unity mi nije previse napet...
molio bi za preporuku...neke mozda lakse distribucije...brze i efikasnije...
mozda ubuntu based....lubuntu ili xubuntu.....
gimp i office su mi bitni, internet i multimedija....standard...nista vise ni manje..i bitno mi je podijeliti na particije...sad moram sve presnimavati....kad nisam to odmah napravio.......
hvala vam.........
otkad sam nadogradio ovu zadnju verziju ubuntua....dosta mi je spor, i stalno negdje zapinje....a i unity mi nije previse napet...
gimp i office su mi bitni, internet i multimedija....standard...nista vise ni manje..i bitno mi je podijeliti na particije...sad moram sve presnimavati....kad nisam to odmah napravio.......
hvala vam.........
-
The Acacia Strain
- Spol: M
cak i PC LinuxOS ti ne bi bio los izbor. evo ja sam danas na jedan laptop malo stariji s 1gb ram-a stavio i siba ko lud.Lahas je napisao/la:pozdrav ekipa.....
hvala vam.........