Ubuntu 11.04 – distribucija za preskočiti

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

iForce
Spol: M

Re: Ubuntu 11.04 – distribucija za preskočiti

Post Postao/la iForce »

Shicy je napisao/la:što mu očito ne smeta da bude panj rofl
:lol: :lol:

Valjda se trudi.

rofl
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
ante003

Post Postao/la ante003 »

glaskoncILLa je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:Ma vidiš da je lik žešći noob...njemu je KDE "aplikacija"...wtf :?: :| :nee kad netko napiše takvu glupost na samom početku članka, izgubim volju čitati dalje. :roll:
noob? :) lik je jedan od starijih linuxasa i poznatijih IT-evaca u Hrvatskoj.. ;)
nikad cuo za njega :P tko zna kaj je on tebi sve lagao :P
ante003

Post Postao/la ante003 »

A sad da bude malo ontopic.

Opcenito volim Ubuntu jer ga je lagano instalirati i upogoniti za rad. Potez sa Unityem je ok, ali jel to zapravo super stvar za stolna racunala ? Opcenito volim kad mi se neke stvari nalaze na desktopu pa da mogu brzo doci do njih i osobno ne volim da mi uvijek bude neka ogromna traka sa strane koja mi samo uzima mjesto na desktopu. Mozda se to moze podesit (nisam jos probao 11.04 i mislim da ni necu iskreno) ali iz prijasnjeg iskustva sa ubuntu netbook remixom stvarno nemam dobrih iskustava. Fali previse stvari koje su mi potrebne i opcenito mi se to ne svida.

To sto lik prica je neko njegovo misljenje i svatko ima pravo na to. Mozete naci clanke di ljudi hvale Unity i clanke di pljuju po njemu tako da netreba previse uzimati k srcu clanak.
ali za sad je gnome za mene svetinja i ne micem se s njega (dok ne kupim bolji komp pa cu stavit KDE :))
shicy

Post Postao/la shicy »

ma jasno...na koncu, sve ovisi o korisniku...postoje razna desktop okruženja...tako da, ako se čoviku ne svidi unity, imaš kde, gnome, xfce, lxde....
ante003

Post Postao/la ante003 »

ma da. ali na kraju ljudi koji zele preci na linux mogu odustati od toga jer vide clanke od ljudi koji ne govore ama bas nista pozivitivno o linuxu (jer ga ne vole, jer ih Microsoft placa da rade ti itd :) )
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Shicy je napisao/la:što mu očito ne smeta da bude panj rofl
+1, :bravo , ako već sam ne zna pisati, mogli su ovi s Monitora malo prepraviti taj tekst. Moje znanje o Unityju je vrlo ograničeno, no mislim da se ta stvar na koju se on referira kao na Launchpad zapravo zove Launcher, no dobro... Unity ne namjeravam koristiti, još uvijek sam na Isadora izdanju Minta (blessed be LTS :D), ali čini mi se da je netko negdje spomenuo da KDE i XFCE verzije Ubuntua 11.04 sasvim dobro rade, pa je taj njegov tekst zapravo kritika Unityja, a ne Ubuntua kao distribucije, jer cijelo vrijeme samo trflja o Unityju. I da, meni činjenica što je on "jedan od starijih i poznatijih" nimalo ne smeta pri kritiziranju, so I rest my case. kava
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Unutar testa koja radim (opensuse vs ubuntu) upoznal poprilično dobro taj famozan unity.
ne može se sakriti da uzor unity vuče od os-x.iskreno stvar je dosta zgodna.no do punog potencijala sigurno dolazi uz tocuhcreen ili na nekome uređaju kao što je samsung galaxy tab ili lenovo ideapad s10-3t ali za obične desktop kante i laptope nije.možda za korisnike kojima treba web browser,pokretač multimedije,preglednik slika i možda 2 puta godišnje neki od office alata.
no vrlo lako se sesija promjeni sa unity na gnome 2.7 na koj smo svi navikli.
kubuntu i xubuntu jesu nešto brži u radi u odnosu na unity ubuntu.budem još pokušal napraviti i ubuntu minimal install pa povući samo gnome bez ikakavog doticaje sa unityem čisto da vidim jel to unity usporva
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ne poznam ga osobno iako smo nekoliko puta komunicirali telefonom jer su njegova i moja bivsa firma suradjivale, ali u svakom slucaju lik zna vise od linuxu/operativnim sustavima vise od svih prisutnih kriticara zajedno na kvadrat, tako da ako je i nesto napisao krivo, to nije iz neznanja nego zabune, a pitanje je tko sad tu ispada panj. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
kvaju

Post Postao/la kvaju »

ovo mi nije jasno zašto se gleda 11.04=unity, pa daje se izbor i gnome, ako je netko navikao na gnome
nek prebaci na njega i živio.
na sve što je novo treba vremena da se izgradi da to liči na nešto, a unity je relativno nov, a moraju ga kad tad nametnut . srećom imate gnome, kako vam gnome radi?
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Nemojte kritizirati čovjeka jer čovjek stalno promovira Linux i FLOSS.
Jedan je od rijetkih novinara koji uopće pišu o Linuxu.
Definitivno je iskusan korisnik i zna o čemu piše.
Pročitajte njegove ranije radove i vidjeti ćete da je svaki drugi vezan za Linux i promoviranje Linuxa.
Odgovori