Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Lutherus

Re: Ubuntu 11.04 - hvalospjevi,kritike,razočaranja i ostalo

Post Postao/la Lutherus »

Minimum hardware requirments for 11.04 'Natty'

Kod: Označi sve

1 GHz x86 processor
     256Mb of system memory (RAM)
     15GB of hard-drive space (although this can be split onto 2 drives, a 5Gb / and a 10Gb /home fairly easily)
     Graphics card and monitor capable of 1024 by 768
     Either a CD/DVD Drive or a USB port (or both)
     Internet access is helpful

recommended 1Gb of system ram
znači radi na svakoj nvidia i ati grafulji od 1999 pa nadalje,naravno što novije to bolje i manje pain in the ass.razumljivo,na starijim mašinama ne će raditi čist glatko kao na novima ali opet sa druge strane tko normalan uopće uspoređuje performanse 10 godina stare kante i novog core i7 ?

eto iweb ima nade za tebe,ali pripremi živce
iweb
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la iweb »

odin je napisao/la:Minimum hardware requirments for 11.04 'Natty'

1 GHz x86 processor
     256Mb of system memory (RAM)
     15GB of hard-drive space (although this can be split onto 2 drives, a 5Gb / and a 10Gb /home fairly easily)
     Graphics card and monitor capable of 1024 by 768
     Either a CD/DVD Drive or a USB port (or both)
     Internet access is helpful

recommended 1Gb of system ram
znači radi na svakoj nvidia i ati grafulji od 1999 pa nadalje,naravno što novije to bolje i manje pain in the ass.razumljivo,na starijim mašinama ne će raditi čist glatko kao na novima ali opet sa druge strane tko normalan uopće uspoređuje performanse 10 godina stare kante i novog core i7 ?

eto iweb ima nade za tebe,ali pripremi živce
ma radit će to onda... a zašt ja moram to razdjelit NA 2 PARTICIJE?! ja sam uvijek po uobičajenom postupku. al dobro, ma da mi stavi i GNOME, i on je OK.
Lutherus

ma radi uobičajenu instalaciju i to je to.ako unity i neće raditi dobije gnome koj sigurno radi,a opet imaš novi os
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

odin je napisao/la:ma radi uobičajenu instalaciju i to je to.ako unity i neće raditi dobije gnome koj sigurno radi,a opet imaš novi os
pa je, men je važno samo da nije spor ko XP(to je sporo ko ja kad trčim)
Starter

Post Postao/la Starter »

trebao ni ja probat na svoj
inače Intel(R) Celeron CPU 2.66 GHZ i 518 MB Ram Nvidie G F 6600
Ndam se da ce sljakat na mojoj 5 god staroj kanti s obtirom da se radi o Unity Desktopu
hondo
Kontakt:

Post Postao/la hondo »

na mom godinu dana starom računalu mrvicu ide sporije.... ponekad malo trzne ali sve u svemu glatko je.

noćas instalirao, evo danas nakon 3min upoznavanja s novostima već radim normalno. vrlo intuitivno i zanimljivo. sviđa mi se. vremenom će sigurno doći do značajnijih poboljšanja no i sada izgleda sve vrlo impresivno.

samo da se ne izgubi na brzini.... a vjerojatno hoće. no što je tu je, nekad ljepotu treba platiti performansama.
najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost: http://www.svijetkulture.com
Lutherus

osobno meni se unity sviđa i ima budučnost.doduše nije za laptop/desktop već za neki tablet ili za one mini laptope netbookove.mislim da bi u kombinaciji sa lenovo ideapad s10-3t bil izvrstan slika
Lahas

Post Postao/la Lahas »

maloprije sam upgrade-ao sa 10.10....pojavila mi se nadogradnja za 11.04 i sve bez problema, sve ostalo na mjestu...trajalo je oko 2 sata, dok je downlodao i instalirao.
grafička mi je preslaba za unity, tako da mi je stari klasični gnome, i to mi je ok...
prema mojem korisničkom znanju sve mi je više manje isto....nije mi se niti brzina nista promijenila....sve je ostalo isto........
novi OS u dva klika....ja zadovoljan
zagortenay

Post Postao/la zagortenay »

Dovraga ni meni ne radi taj unity i to mi se poprilično gadi da od svih distra se sad baš ubuntu nađe da bude prejak za moj comp (mislim na unity) Onda sam probao unity 2D i shvatio da nešto gadnije nisam vidio u životu.Fino je bilo dok sam gleda one distro reviews na youtube-u ali kad sam isprobao sam ovaj unity......Bože sačuvaj koja glupost-to je toliko nepraktično da boli.OS bi trebao da bude jednostaavan i intuitivan a ne da ga moraš studirati da bi bio u stanju da ga iole koristiš!)Tako da sam logično prešao nazad na gnome ali eto i tu belaja.Nema compiza!Kad otvorim appearance settings nema više onoga taba visual effects???Onda sam instalirao comiz ali nema ga onda u meniu(a sve sam update-ovao!):Tako da sam nakon samo 5 minuta već bio u procesu instaliranja minta.Ah da i zaboravih reći taj prokleti network indicator opet ne radi pa to je vveć sramota!Ne prepoznaje DSL-konekciju kad je napravim tako da sam morao da konektujem preko terminala!

E sad mi recite je li ovo nešto što bi prosječni korisnik, kojemu nije stalo ni do distra ni OS-a ni okruženja nego samo do toga da koristi OS da obavi posao, trebao da iskusi???

Za mene je ovaj 11.04 veliki veliki flop!!!
Volio bih čuti da li je sad ovo samo kod mene problem ili ste i vi iskusili slično?
No pain,no pain!
Lutherus

debianoidi se nikad ne upgrejdaju da vučeš upgrade sa žive instalacij.uvjek se nešto shebe spametan
Odgovori