[ANKETA] Na kojoj distri vrtite KDE

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Koristim KDE u ovoj distribuciji:

OpenSUSE
24
26%
PCLinuxOS
8
9%
Mandriva
1
1%
Fedora
2
2%
Linux Mint KDE
11
12%
Kubuntu
13
14%
Debian
5
5%
Arch
19
21%
Neka druga
9
10%

Ukupno glasova: 92

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: [ANKETA] Na kojoj distri vrtite KDE

Post Postao/la Hugo »

Ja sam KDE probao na Ubuntuu, OpenSuse-u, Archu i PCLOS-u, i na Ubuntuu mi je radio najgore (no to je bilo prije pola godine), a kod ova ostala tri nema neke razlike u brzini.

Sad mi PCLOS radi sasvim solidno s uključenim KWinom, na mojoj slabašnoj grafičkoj. Iako, zna trzati kada je preko nekoliko aplikacija otvoreno..

Čuo sam da bi KDE 4.6 trebao biti osjetno brži, pa jedva čekam da dođe u PCLOS-ove repozitorije.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Hugo je napisao/la: Čuo sam da bi KDE 4.6 trebao biti osjetno brži, pa jedva čekam da dođe u PCLOS-ove repozitorije.. :)
Jest, kod mene na Archu radi kwin brže....
retsam

Post Postao/la retsam »

Iako ne vrtim KDE često imao sam 6 mjeseci KDE na PCLOS-u i stvarno se na ništa nisam mogao požaliti, koristio sam compiz umjesto kwin-a koji je jako dobro integriran, synaptic radi odlično šteta što nema programa ili skripte koja bi vršila automatic update(a da to radi korektno). Na PCLOS mi je KDE bio najbrži(nije to ko openbox) - možda je tomu uzrok i patchirani kernel s BFS-om.Nepomuk je isključen :hepihepi , ima mnogo alata koji pojednostavljuju početniku instalaciju nekih stvari koje će ima kasnije trebati(npr. alat za lokalizaciju, instalaciju OOo, podešavanje repo-a. KDE na Archu :thumbs_down (barem meni) često se ruši spor je, npr. hoću pokrenuti konqueror on me vrati na login screen, ja s KDE-om imam bolja iskustva na debianu koji se savim pristojno ponašao.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Nekoć davno sam par puta zavrtio KDE na Kubuntuu. I svaki puta po najviše par dana. Nije mi sjeo.
Sad sam na PCLOS-u i jako sam zadovoljan.
Jako je lijepo sučelje i nemam problema s njim. Još da mi je laptop malko jači ....
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Suko je napisao/la:Još da mi je laptop malko jači ....
+1 :D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Ja ga trenutno koristim na Archu , i ovaj put mi se čini da se bude malo dulje zadržal :) , do sada nije na nijednoj distri izdržal dulje vrijeme.

Probal sam ga na openSUSE-u , bil je nekih 2 tjedna , al tam su mi zypper, yast(to ni nije do samog KDE-a) i phonon uništili doživljaj. Na SUSEtu je zbilja fino integriran , to moram priznati.

Probal sam ga i na Debianu , na njemu je , ko i na Archu vanilla KDE , al mi se tam u kombinaciji sa fglrx-om (moram ih koristit zbog HDM-i i overheatinga na OSS driverima) nerijetko zamrzaval.

4.6 napokon radi , barem zasada, kak se spada , pa se neko vrijeme planiram zadržat na njemu...
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Koristim vanilla KDE na Archu oko godinu dana i do sada sam imao samo jedno smrzavanje u stilu Windowsa kad pomaže samo hard reset. KDE nije savršen, sa svakom većom verzijom (4.4, 4.5, 4.6) donosi poboljšanja, ali i nove bugove koji se onda u podverzijama pomalo popravljaju. KWin je definitivno brži u 4.6.

Po mom mišljenju KDE je najnapredniji i najljepši DM uopće, ako uključimo i vlasničke sustave. Da odlučujem o razvoju KDE-a više ne bih dodavao nove funkcionalnosti (možda tu i tamo), već bih se posvetio rješavanju bugova i poboljšavanju postojećeg stanja.

Inače, od mnoštva isprobanih DM-a i WM-a, moja osobna lista popularnosti izgleda ovako:

1. KDE
2. Fluxbox / Openbox
3. Gnome

Ostale sam koristio neko vrijeme (XFCE, LXDE, IceWM...), ali mi nikada nisu sjeli. Pogotovo se nisam uspio sprijateljiti s hvaljenim XFCE-om.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

KDE na openSUSE-u. Zašto?
jer se je ta kombinacija pokazala najboljom..
stabilno, ispolrano, tweekano, glatko, brzo - meni više nego dovoljno.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

oke! sve ste ljepo napisali.

suse je ga dobro integrira, arch jer je vanila, pclos je sam po se dobar....

no još na jednoj distri mi je kde radio jako dobro, mandriva! sad kako stvari stoje s tom dostrom neznam, pricekacomo maigu.

a i Slackware?
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

cinober je napisao/la:oke! sve ste ljepo napisali.

suse je ga dobro integrira, arch jer je vanila, pclos je sam po se dobar....

no još na jednoj distri mi je kde radio jako dobro, mandriva! sad kako stvari stoje s tom dostrom neznam, pricekacomo maigu.

a i Slackware?
KDE na mandrivi izgleda ljepo,ali sama distra nije previše stabilna i pouzdana.
Slackware ima vanilla KDE

EDIT *
mageiu sad vrtim dan 4 i stvarno obečaje puno.kde ko kde samo je neke zelenkasto-plave boje
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 21 vel 2011, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
Zaključano