{Riješeno} [Arch] hal problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: {Riješeno} [Arch] hal problem
ne znam... moram priznati da je čudan problem.
-
Lutherus
najvjerojatnije se poremetilo nešto sa polkitom ili je nešto sjelo na nešto pa nije dalo disati.
odin je napisao/la:...ili je nešto sjelo na nešto pa nije dalo disati.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Lutherus
e sad bogme je rješeno.nova instalacija,bez hala, pošteni xorg.conf i dulje igranje sa udev rulsima i gel sve dela.
joj proklet bio hal!!! što mi živce povadi
Pa kaj nisi mogao samo maknuti HAL iz DAEMON stavke i deinstalirati ga. Potom poštelati udev rulse?odin je napisao/la:e sad bogme je rješeno.nova instalacija,bez hala, pošteni xorg.conf i dulje igranje sa udev rulsima i gel sve dela.
Nisi trebal sve iznova instalirati...
Inače, puno mi je lakše kopati po udev skriptama nego po HALovim!
-
Lutherus
da,je istina.udev je elegantnije rješen
Eto i meni ne radi CD automount u KDE4.5 Ništa ne monitra ni prazan ni data ni Audio
USB sitckove montira posve uredno.
Vjerojatno je blesavi HAL u pitanju. No u policyima mi sve izgleda OK.
EDIT:
Ako kantu normalno bootam onda ne radi. Čim je suspendam/resumam proradi... eh, valjda to spada pod gremline i mušice HAL-a Iako u PCLOS-u radi uredno....
USB sitckove montira posve uredno.
Vjerojatno je blesavi HAL u pitanju. No u policyima mi sve izgleda OK.
EDIT:
Ako kantu normalno bootam onda ne radi. Čim je suspendam/resumam proradi... eh, valjda to spada pod gremline i mušice HAL-a Iako u PCLOS-u radi uredno....
Da, no moguće je da se sve to tuče sa laptop-mode tools daemonom... morati ću to sve još istražiti.odin je napisao/la:hal je čudna biljka
EDIT:
Izgleda da am nanjušil kaj je...
... probleme stvara HAL Polling, kojeg laptop-mode tools izlgeda isključe. Isključivanje pollinga onemogućava detekciju umetnutog medija u CD/DVD uređaj. U virtualki sam uspio izsimulirati problem i riješiti ga gornjim linkom. Vidjeti ćemo doma na lapu...