Debata o vlasničkom i slobodnom softveru

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Debata o vlasničkom i slobodnom softveru

Post Postao/la shrike »

Soul_Sample je napisao/la:
shrike je napisao/la:Zapravo, što mislite o organiziranju formalne debate na LZS forumu? Znači, 1-1 gdje samo te dvije osobe mogu diskutirati na temi, plus tema za komentare. Striktno pridržavanje pravila formalne logike i debate. Znači, negativni bodovi, tko skupi tri ili teže povrijedi pravila automatski gubi diskusiju itd... Što kažete?
ILI, ILI...

Otvorimo Big Brother temu gdje će sudjelovati 5 korisnika po odabiru svih zainteresiranih koji glasuju, i onda im nametnemo pravilo da moraju u toj temi sudjelovati s barem 10 postova dnevno, inače su ispali iz teme i $insert_punishment_here, a mi na drugoj temi komentiramo sveopći pičvajz i jednom tjedno glasujemo tko ispada? Na kraju ostaje pobjednik koji $insert_reward_here.e je nevjerojatno prelagano dobiti BAN, i MansonUSA forum koji je sada nefukncionalan, a gdje je bilo prelako dobiti BAN. Uvođenje ovakvih tema na forum gotovo pa pjeva Ustani BANE jer je nemoguće da će se Svi ikad (C) pridržavati tih pravila. Ili dali?

Uf, otvori se tema na kojoj mogu pisati samo debatanti i nitko drugi jer skripta neće dozvoliti tako nešto. Slično kao što sa da obični korisnici na LZS ne vide dvoranu niti mogu pisati. Zamisli sada podforum kao dvorana, samo što jedino 2 korisnika+moderator mogu pisati po toj temi ali svi vidjeti.
Znači, nema se tko što samokontrolirati. Drugo, onaj tko pristane biti moderator mora zapravo i raditi svoj posao, a ne dopustiti bilo što da se dogodi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pro3x je napisao/la:Da li je netko negdje slučajno objavio nekakvu video ili audio snimku debate?

Hvala.

Mislim da ne postoji audio/video zapis.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
4ndY
Moderator
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

shrike je napisao/la: Mislim da ne postoji audio/video zapis.
Postoji, ali je zvuk katastrofalan jer nije bilo mikrofona na pozornici već u publici pa se gotovo ništa ne čuje. Kad ću imat vremena probat ću to nekako sredit (ako se uopće može) i uploadat... :roll:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Možemo napraviti natjecanje u tome tko će bolje korigirati tu snimku. Stavi negdje taj zapis i pusti ekipu da svatko probao što može.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

shrike je napisao/la:Možemo napraviti natjecanje u tome tko će bolje korigirati tu snimku. Stavi negdje taj zapis i pusti ekipu da svatko probao što može.
Evo, stavio sam početak debate, govore A1 i N1 u webm formatu (da budemo u trendu i slobodni :mrgreen: ):
http://83.169.41.170/~andy/debata/debata-A1.webm
http://83.169.41.170/~andy/debata/debata-N1.webm
(licenca je CC-BY-SA 3.0, autor: Dejan Lutring)

Ako uspijete od toga nešto napraviti sa zvukom, stavit ću i ostatak debate... ;)

I da, zaboravio sam napisati (možda namjerno :twisted: ) - na debati smo izgubili, dijelom našom krivicom što se nismo bolje pripremili, dijelom zbog nezahvalnosti formata debate u kojem se ne stigne puno reći niti puno argumentirati, a dijelom i... procijenite sami :roll: 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Format je malo pre nov za javne objave, nit ga vlc niti xine mogu normalno otvarati. MKV sa ogg audio i xvid video bi bili isto dobri:D
Evo audio koji se bolje čuje u ogg formatu:
http://www.4shared.com/audio/mz2r1pD2/N ... irano.html

Video nisam dirao jer nije toliko bitan. Ono što mi je alternativno palo na pamet je da izoliram samo zvuk govornika a ostalo da maksimalno stišam i izbacim ovo kretenoidno smijanje na početku i tako to, ali onda ovo definitivno mora biti audio only.
Forma svake debate je takav da jedna strane ne može držati monologe na račun druge strane...
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Format je malo pre nov za javne objave, nit ga vlc niti xine mogu normalno otvarati. MKV sa ogg audio i xvid video bi bili isto dobri:D
Ja probo sa vlc-om i gnome mplayerom i oba najnormalnije otvaraju taj format.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

shrike je napisao/la:Format je malo pre nov za javne objave, nit ga vlc niti xine mogu normalno otvarati. MKV sa ogg audio i xvid video bi bili isto dobri:D
Evo audio koji se bolje čuje u ogg formatu:
http://www.4shared.com/audio/mz2r1pD2/N ... irano.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Xvid#Patent_issues :?
...iako je to sad minorna stvar, prvenstveno sam htio vidjeti taj webm :)

Koliko sam ja isprobao, WebM radi u kdenliveu(ffmpeg), mplayeru i VLC-u, dok ne radi u Dragonu (Fedora 14). Prvo sam probao Theoru, ali ona ima vrlo loš omjer kvalitete/kompresije...

Mogu privremeno staviti i u originalnom formatu (H.264), ako je nekome gušt - ali toga ima preko 2GB :( :cigara
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Mi nemamo softverske patente, pa je xvid ovdje savršeno GPLv2 kompatibilan:D
Duboko mi je zanimljivo da vam je vlc otvorio webm, a meni nije. To je zla zavjera.
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Meni ga chrome otvara direktno i vlc
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
Odgovori