savjet molim , [Amarok]

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Davor
Spol: M
Kontakt:

Re: savjet molim , [Amarok]

Post Postao/la Davor »

Kad se razgovara o jednostavnim a krajnje učinkovitim audio plejerima, nostalgija me stalno vuče unazad puno godina.
Da li se netko od iskusnijih (starijih ;) ) sjeća APOLLA?Najjednostavniji i najučinkovitiji player što je postajao!I dan danas kad želim preslušavati i pregledavati svoju kolekciju koristim se upravo njime i naprosto uživam u tome.Preko Wine-a uredno radi i na Linuxu.
Baš me zanima da li ga još netko koristi ili ga se bar sjeća? spametan
zokislav89

Post Postao/la zokislav89 »

tini je napisao/la:ja sam bio zadrti ljubitelj amaroka 1.4, a sa novom verzijom sam se totalno razocarao. nedavno mi je glaskoncilla preporucio clementine sa kojime sam odusevljen.

u svakom slucaju, ja sam jedan od onih koji ne vole music library, vec zelim imati file browser unutar mp3 playera, a najvise koristim lastfm koji je fino integriran unutar playera.

ne zdere memoriju, minimalisticki dizajn = ja sretan :)

hvala, odlicna stvar ;)
EPIC FAIL
For some thing there`s just no excuse
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

pa clementine je baziran na amarok 1.4 no neznam samo u cemu je problem da svi koji nepodnose amarok 2 i pate za 1.4 jednostavno ne instaliraju bas 1.4?

svi ali bas svi ostali imaju neke minuse u usporedbi s amarokom 1.4,,,,,, eto i clementine koji je baziran na njemu nema sve sto 1.4 ima a 1.4 se bez problema jos uvjek moze instalirati pa mi nije jasno cemu se muciti s bilo cime drugim ako vam bas 1.4 najbolje odgovara?
tini

Post Postao/la tini »

Neki ljudi su lijeni i vole repozitorije + cron :)
DoDo

Post Postao/la DoDo »

speedy je napisao/la:pa clementine je baziran na amarok 1.4 no neznam samo u cemu je problem da svi koji nepodnose amarok 2 i pate za 1.4 jednostavno ne instaliraju bas 1.4?

svi ali bas svi ostali imaju neke minuse u usporedbi s amarokom 1.4,,,,,, eto i clementine koji je baziran na njemu nema sve sto 1.4 ima a 1.4 se bez problema jos uvjek moze instalirati pa mi nije jasno cemu se muciti s bilo cime drugim ako vam bas 1.4 najbolje odgovara?
Amarok 1.4 je fenomenalan ako imas KDE3, jer je previse integriran u njega. Problem je ak zelis instalirati amarok 1.4 na GNOME ili KDE4. S GNOME-om jos i kak-tak ide, ak ti ne smeta pola KDE3-a podignutog u tipicnoj sesiji, no s KDE4-om dolazi cak i do konflikta pri login-u/radu, tak da se zna dogoditi da se medjusobno posudaraju i skrse cijeli desktop. Naravno, moguce je i pazljivo sloziti instalaciju u kojoj se to ne bi dogadjalo, no onda opet imas isti problem kao i kad ga koristis pod GNOME-om. Ja bi player koji ima sve kaj i amarok 1.4, ali ovisi o samo 2 library-ja: grafickom za sucelje i multimedijskom podrskom + eventualno neki library za plugin-e i brzi rad sa music libraryjem. Zasad mi je jos uvijek tome najblizi amarok2 (jedino kaj nema playlist filtering :( ).

P.S. zaboravih reci da amarok1.4 + phonon = katastrofa (a ni s pulseaudiom ne radi bas najbolje).
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

DoDo je napisao/la:
Amarok 1.4 je fenomenalan ako imas KDE3, jer je previse integriran u njega. .
to je sve zapravo zbog intergracije sa konquerorom i to najvise zato jer su duze vremena bili krivo slozeno depovi.
naime, u ranijim verzijama ako se odreknes te integracije i obrises to krdo paketa koji su dosli nepozvani, i dalje sve radi.
a u starjim verzijama se netko napokon dosjetio da ta integracija mozda i nije must have za gnome korisnike, pa je napokon poslozio te depove da se to uopce ne instalira

sto se tice kde4, pa vjerujem da se pobere source i da ga se kompjalira against kde4 da bi sve radilo ok.
nakon toga hold i lijepo zivis sa 1.4. :)

ili si skratis muke i instaliras celementine. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
DoDo

Post Postao/la DoDo »

glaskoncILLa je napisao/la: sto se tice kde4, pa vjerujem da se pobere source i da ga se kompjalira against kde4 da bi sve radilo ok.
nakon toga hold i lijepo zivis sa 1.4. :)
Nesto slicno sam isprobal, no nije se pokazalo bas onakvim kak sam ja to zamislio. Naime, amarok 1.4 mi uzme exclusive lock na zvucnu i onda svi ostali programi ostaju zakinuti, ili obratno.

No, mozda je u medjuvremenu netko slozio bolji paket u AUR-u, trebal bih probati...
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

neznam kako ide s kde4 ali amarok 1.4 nema nikakvih problema s gnometom,,,,,,,,, bar ne na kompovima gdje sam ga instalirao,,,,,,,,, sto god uzmem ide ubuntu+gnome+amarok i sve radi bez greske
DoDo

Post Postao/la DoDo »

speedy je napisao/la:neznam kako ide s kde4 ali amarok 1.4 nema nikakvih problema s gnometom,,,,,,,,, bar ne na kompovima gdje sam ga instalirao,,,,,,,,, sto god uzmem ide ubuntu+gnome+amarok i sve radi bez greske
Ovdje na KDE4 ima teskih problema s encodingom. Em sve fajlove koji imaju nasa slova krivo procita pa su mi sve pjesme na kineskom, em ruby skripte cita u nekom cudnom encodingu, tak da skripte za skidanje lyricsa ne rade (jer se ne mogu pokrenuti).
Odgovori