kaiwan je napisao/la:evo instalirao sam device manager
kod svih particija pise da je ignore volume false
probaj sa ovim dolje... ako neće ni to, izgleda da je onda bug do nautilusa...
ma oso sam u XP sada...ubuntu mi se iz nekog razloga 2x blokirao...nisam mogo ni ctrl+alt+back...nego samo rucni restart.
Oba puta sam imo otvoren OO Writer, Adobe reader i Operu...i prelazio sam iz Writera u Adobe...sve pod compizom
Biti ce ovo dobar LTS
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
kaiwan je napisao/la:evo instalirao sam device manager
kod svih particija pise da je ignore volume false
probaj sa ovim dolje... ako neće ni to, izgleda da je onda bug do nautilusa...
ma oso sam u XP sada...ubuntu mi se iz nekog razloga 2x blokirao...nisam mogo ni ctrl+alt+back...nego samo rucni restart.
Oba puta sam imo otvoren OO Writer, Adobe reader i Operu...i prelazio sam iz Writera u Adobe...sve pod compizom
Biti ce ovo dobar LTS
i meni je zablokirao par puta, ali popravit će oni to.
Nisam ni ja uspio naliftati da mi automatski mounta, inace, ja recimo imam jednu FAT32 particiju na kojoj drzim sve stvari wallpaper, programe, obrasce itd. i meni pozadina ima putanju u tu particiju. Pa recimo buduci da se disk ne mounta automatski onda nemam pozadinu, pozadina se pojavi tek kada kliknem na disk pod places.
Fat32 imam instaliran zato, jer i onda mogu s windowsa ici na partiticiju, i ne samo iz toga razloga, nego i zato jer kada instaliram linux ili windows nanovo onda neznam koja je particija što pa ih razlikujem po vrsti particije ili po veličini.
Markec je napisao/la:
Da, ali to je LTS, takve stvari se po mojoj logici nebi smjele desavati...
Da, znam, nekako mi se čini da je premalo testirano.
Naišao sam na iduću grešku, recimo ako ja pišem na forumu text/post i desava se da ona crtica jednostavno njestane (crtica koja blinka, koja pokazuje položaj teksta) neznam dali je to greska u firefoxu ili opčenito u ubuntu.
Markec je napisao/la:
Da, ali to je LTS, takve stvari se po mojoj logici nebi smjele desavati...
Da, znam, nekako mi se čini da je premalo testirano.
Naišao sam na iduću grešku, recimo ako ja pišem na forumu text/post i desava se da ona crtica jednostavno njestane (crtica koja blinka, koja pokazuje položaj teksta) neznam dali je to greska u firefoxu ili opčenito u ubuntu.
ja cu sada malo probati KDE...i tako mi se cini bolji u zadnje vrijeme...naravno 3.5, ne 4
ja na 2 stroja imam problema sa ubuntu 8.04:
na prvom zaledi na b43legacy drajveru za wlan broadcom 4301
na drugom zaledi zbog SATA, kad koristim boot parametar generic.all_generic_ide=1 uredno radi u live, ali kad instaliram zeza wlan ( u beta je proradio čak wlan - ali je malo malo javljao kernel panic ).
Čekat ću ipak 8.04.1, nažalost dosta toga treba krpat
Sokac je napisao/la:ja na 2 stroja imam problema sa ubuntu 8.04:
na prvom zaledi na b43legacy drajveru za wlan broadcom 4301
na drugom zaledi zbog SATA, kad koristim boot parametar generic.all_generic_ide=1 uredno radi u live, ali kad instaliram zeza wlan ( u beta je proradio čak wlan - ali je malo malo javljao kernel panic ).
Čekat ću ipak 8.04.1, nažalost dosta toga treba krpat
Iduca greska koju sam otkrio, jest u Pidginu.
Nemogu pokrenuti Googletalk, Svaki put u postavkama upisem korisnicko ime i lozinku, i odaberem Google talk, i nakon toga mi pise da se nemoze spojiti i vidim da u postavkama vise nije na google talku nego na XMPP, na beti verziji mi je savrseno radilo, Dali ima jos tko takvu grešku.
ja sam si stavio kubuntu. I jedina greska za sada je ovo:
kada odes na software sources i tliknes da ti on sam nadje najbolji server za tvoju lokaciju GUI se srusi i ugasi.
Ok, i 3D efekti malo traljavo rade i nema ikonica u advanced compiz settings manageru nego slicice upitnika...ali to su i naveli kao eksperimentalno....
Kako namjestiti da mi se USB i CD otvaraju automatski nakon umetanja.
Postavio sam postavke kako piše u ovom postu, postavi ih vidljive na desktopu ali nema automatskog pokretanja.
Pegasus je napisao/la:Kako namjestiti da mi se USB i CD otvaraju automatski nakon umetanja.
Postavio sam postavke kako piše u ovom postu, postavi ih vidljive na desktopu ali nema automatskog pokretanja.
Ja nemam s time problemaa, prepostavljam da imas Kubuntu.