HRT nije na Joomly nego na Typo3.semiRocket je napisao/la:Istina da je hrt užasno spor. Ja osobno izbjegavam takve stranice.
Joomla, Wordpress ili Drupal?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Joomla, Wordpress ili Drupal?
Evo igram se trenutno sa Joomlom, probao sam wordpress i malo mi je jasnija joomla a i onda po defaultu ne "sugerira" bloglike strukturu pa se ne trebam s time boriti odmah an pocetku.
Vidio sam negdje da postoji modul koji prikazuje "random picture" dakle nisam siguran dali po reloadu strnice ili po nekom timingu. To stoji onako sa strane, zauzima mali prostor i vrti fotke.
Mene sad zanima ako tko ima ideju kako ovu fuunkcionalnost prenjeti na background image?
Dakle ja zamisljam da se napravi direktorij sa recimo 7 fotografija i da svaki klik koji relada stranicu takodjer i promjeni background image. No ne da svaka strana ima svoju pa da oni koji ne vide sve strane ni ne vide te odredjene fotke vec da se po nekom redu (cak i ne mora biti random moze jednostavnim redom ici iako bi to bilo optimalno) izmjenjuju fotke neovisno na kojoj konkretno stranici se nalazimo.
nisam htio novi topic otvarati paa
Tnx
Vidio sam negdje da postoji modul koji prikazuje "random picture" dakle nisam siguran dali po reloadu strnice ili po nekom timingu. To stoji onako sa strane, zauzima mali prostor i vrti fotke.
Mene sad zanima ako tko ima ideju kako ovu fuunkcionalnost prenjeti na background image?
Dakle ja zamisljam da se napravi direktorij sa recimo 7 fotografija i da svaki klik koji relada stranicu takodjer i promjeni background image. No ne da svaka strana ima svoju pa da oni koji ne vide sve strane ni ne vide te odredjene fotke vec da se po nekom redu (cak i ne mora biti random moze jednostavnim redom ici iako bi to bilo optimalno) izmjenjuju fotke neovisno na kojoj konkretno stranici se nalazimo.
nisam htio novi topic otvarati paa
Tnx
Debian 10, Windows 10, MacOS
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Ma to s pozadinskom slikom riješi nevezano za Joomlu samu, već ugradi u template (recimo JS). A takvih primjera imaš na tone -> Google: javascript random background image
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Da ... mislim da cu tako to napraviti ... mislio sam da ima neki joomlin modul koji ovo obavlja ... tnx
Definitivno Drupal. U početku će ti se činiti kompliciranim, no to je tek prvi dojam. Radi se o stvarno jednostavnom, ali ujedno i moćnom CMS-u kojeg možeš prilagođavati do iznemoglosti. Modula, tema i hackova ne nedostajeecvis17 je napisao/la:Trebao bih savjet oko izbora oko ovih navedenig opcija dakle wp, joomla ili drupal?
Koja su vaša iskustva?
Preporuke?
HULK planira prelazak na Drupal......možda da i tam pitaš malo?
A moze onda pitanje?dalibor.klobucaric je napisao/la:e tu ja mogu pomoći, naime radimo u Joomla CMS-u od verzije 0.xxx stoga znam kako diše...
Naime ... radim sad u joomli site koji bi trebao biti u tri jezika.
I moja je zamisljeno rijsenje bilo sljedece: da napravim jedan meni - recimo da se taj menu zove "jezici" i taj linka na "main" "glavna" i "principale" - dakle glavnu stranicu svakog od jezika.
A oni se u meniju "jezici" zovu english, croatian, i italian (ili su to samo male slike zastava).
Pored tog menija postoje jos tri menija koji se redom zovu (ti se nazivi ne prikazuju, no za razumjevanje): English pages, Hrvatske stranice i Pagine Italiane.
I onda se English pages mani pojavljuje samo kad se nalazimo na nekoj od engleskih stranica, te i linka samo na engleske stranice, meni Hrvatske stranice kada se nalazimo na nekoj od Hrvatskih i Pagine Italiane kada se nalazimo na talijanskim stranicama sajta.
Jedino se meni "Jezici" vidi neovisno gdje se na sajtu nalazili - drugim rijecima uvijek.
I problem nastaje ovdje:
Napravim meni, pripisem mu neki article/article layout i nakon toga u module menageru pod Menu Assignment odredim kod kojih se clanaka (stranica) on mora prikazivati. Ono talijanski mani koj stranica na talijanskom. I nece?!
Ako pak novom meniju (pored defaultnog main menua) ne pripisem article/article layout nego npr article/Category List Layout onda se taj meni kasnije zeli prikazati kamo to odredim.
Iz ovoga bi se moglo zakljuciti da se u Joomli nemoze napraviti vise od jednog menija koji upucuje na isti tip stranica - u moje slucaju na odredjen broj article/article layout tip stranica, nego ako jedan upucuje na article/article layout tip stranica drugi manu mora upucivati na recimo Category list view ili neki drugi tip stranice koju nudi joomla??!?!?
No ne vjerujem da je to tako?! Cini mi se da sam vidio joomla siteove koji koriste vise menua na ovaj nacin?!?!
Pomooooc!!!
- glaskoncILLa
ecvis izdajico, te unutrasnji neprijatelju, instalirao si ubuntu. 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Ubuntu?!
nisam ... a od kud ti to?
Mislis zato jer neradi?

Mislis zato jer neradi?
- glaskoncILLa
ne, ne, vidim tamo na ubuntu hr da trazis savjete, a 1 i 1 su, jel..
ma zezanje..
ma zezanje..
...."Have you mooed today?"...