Kome Koala radi dobro?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kome Koala radi dobro?
Evo da se pridružim listi zadovoljnih koalom, napravio sam upgrade sa jaunty. Ne radi tu i tamo koji programčić koji je došao putem PPA(kad mi zatrebaju vjerujem da ču to riješit u 10min) pa mi izbace onaj bug report ali to su sve sitnice. Nisam imao u meniu add/remove programs pa sam napravio launcher.Radi mi sve u wine(čitaj COD4), Vbox. Sve u svemu sam zadovoljan, problemi koje imam vuku se još iz jauntyja a i duže tako da se nadam da bu to možda riješio LTS.
- apsurdna
- Spol: Ž
ja sam odusevljena
meni radi fenomenalno na 2 laptopa 
there are 10 types of people in the world. those who understand binary and those who don't.
Na nekim stranicama su neki potvrdili da će chrome os biti debian based os
i da na ubuntu radi odlično android
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
Onda će glaskoncILLa imati još jednu žrtvu za ismijavanje.phreakbox je napisao/la:Na nekim stranicama su neki potvrdili da će chrome os biti debian based os![]()
- glaskoncILLa
ma ja se samo zajebavam, ali dobro u svakoj sali ima pola istine.pingu je napisao/la: Onda će glaskoncILLa imati još jednu žrtvu za ismijavanje.
ne kuzim cemu ako imas dijete fizicara raditi klavirista od njega i to u 6 mjeseci.
lima ce nauciti svirati klavir, ali ce jako falsati.
uostalom vidi se na ubuntu forumu koliko problema je doslo sa koalom i da, vecina tih problema se zapravo nalaze somewhere between keyboard and chair, neki i ne samo tamo, ali to samo znaci da lima jos uvijek nije naucio svirati klavir i trebati ce mu jos dosta dugo da nauci i ta svirka izgleda lose za klaviriste laike koji slusaju koncert.
pa ono, mozda ne bi trebao ni svirati dok se ne uvjezba dovoljno dobro da klaviristi laici ne skuze razliku, barem ga se ne bi trebalo "prodavati" pod takvog.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
- maChristian
- Spol: M
Ja sam napravio clean install i sve je ok prošlo, sve mi normalno radi kao i prije na 9.04, jedino me živcira što svaki put moram upisivati pass za pristup NTFS diskovima tj što nemože zapamtiti pass kao na 9.04.
Linux distre su zakon. Nadje se ponesto za svakoga, zar ne.
- Markec
- Spol: M
meni koala radi odlicno 
Ma koji password, samo lijepo namjestis sve u fstab tablici i mouna ti diskove automatski i ntfs i ext3.maChristian je napisao/la:Ja sam napravio clean install i sve je ok prošlo, sve mi normalno radi kao i prije na 9.04, jedino me živcira što svaki put moram upisivati pass za pristup NTFS diskovima tj što nemože zapamtiti pass kao na 9.04.
http://wiki.open.hr/index.php/Sve_%C5%A ... ab_tablice
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Nije kriv Ubuntu. GNOME trenutno radi promjene u kodu i reviziju (mozda rewrite nekih programa), pa su moguci ovakvi slucajevi. Isto tako se promjenio GDM. U ovom slucaju se mijenja PolicyKit, gdje nova verzija trenutno nema GUI nego se konfiguracija vrsi putem zapisivanja kobasica u terminalu preko gconftool-a ili direktnim editiranjem .xml konfiguracijske datoteke. Stara verzija PolicyKita se moze vidjeti na screnshotu fedore 11:maChristian je napisao/la:Ja sam napravio clean install i sve je ok prošlo, sve mi normalno radi kao i prije na 9.04, jedino me živcira što svaki put moram upisivati pass za pristup NTFS diskovima tj što nemože zapamtiti pass kao na 9.04.

Ubuntu 9.04 ti je nudio dijalog za spremanje passworda koji se kasnije stavio u onu gornju stavku skupa sa tvojim username-om na gornjem screenshotu fedore 11.
Mozda ti ovo pomogne:
Remember authorization / disable password for some actions in PolicyKit
Uglavnom, ocekuj daljnje promjene kod GNOME-a, koje nebi smjele utjecati na stabilnost, ali bi mogle traziti navikavanje na nove stvari (GNOME Shell, GNOME Zeitgeist...), kada jednom izadje GNOME 3.0.
Planning for GNOME 3.0