Karmic Koala - best Ubuntu ever
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Karmic Koala - best Ubuntu ever
Imam pitanje u vezi GRUB-a 2. Ako upgrejdam 9.04 na 9.10 znam da mi se neće upgrejdat GRUB. Ali se može ručno instalirati GRUB 2. Ima li kakve razlike, između clean installa 9.10 sa GRUB-om 2, i upgrejda na 9.10 i naknadne instalacije GRUB-a 2?
- glaskoncILLa
ako sam dobro skuzio, namjerno ne dolazi u update jer postoji sansa da se kanta nece zbootati, dakle vjerovatno postoji neki catch..
iako bi ti legacy kod prvog boota trebao ponuditi chainload u grub2 kako bi mogao provjeriti da li grub2 radi i nakon toga ga "zaprziti", barem je tako na debianu.
iako osobno nisam vidio neke prednosti osim super cool splashova, zapravo vidio sam sam samo nedostatke jer se kanta nije zbootala od prve, plus prepoznavanje gatesovog proprietery susjeda na hardu nije proslo najuspjesnije.
ali dobro, nisam bas ni istrazivao koje su sve prednosti..
iako bi ti legacy kod prvog boota trebao ponuditi chainload u grub2 kako bi mogao provjeriti da li grub2 radi i nakon toga ga "zaprziti", barem je tako na debianu.
iako osobno nisam vidio neke prednosti osim super cool splashova, zapravo vidio sam sam samo nedostatke jer se kanta nije zbootala od prve, plus prepoznavanje gatesovog proprietery susjeda na hardu nije proslo najuspjesnije.
ali dobro, nisam bas ni istrazivao koje su sve prednosti..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
pa iskreno nisam probao ali ne zelim riskirati pogotovo sad kad izlazi release candidate niti cu rucno to štelat.
ionak imam u planu reparticionirati disk i backupirati fajlove tako da cu opet "clean install" napraviti, ali imam nekakav dojam da cu sedmicu instalirati samo u nuzdi i to na eksterni disk kao chainloader jer mi ne treba win odnosno meni je sve više neupotrebljiv od kad imam linux.
ionak imam u planu reparticionirati disk i backupirati fajlove tako da cu opet "clean install" napraviti, ali imam nekakav dojam da cu sedmicu instalirati samo u nuzdi i to na eksterni disk kao chainloader jer mi ne treba win odnosno meni je sve više neupotrebljiv od kad imam linux.
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
1. razlika će ti bit u dependecy-ija koje će on instalirati i koje mu neće trebati ili ćeš remove-ati slućajno pa zeznut kernel da više nemreš bootatpingu je napisao/la:Imam pitanje u vezi GRUB-a 2. Ako upgrejdam 9.04 na 9.10 znam da mi se neće upgrejdat GRUB. Ali se može ručno instalirati GRUB 2. Ima li kakve razlike, između clean installa 9.10 sa GRUB-om 2, i upgrejda na 9.10 i naknadne instalacije GRUB-a 2?
2. osim što ćeš skršit i riskirati jer još je to tek "in development" desi će ti se da ti skrši init
kao što je rekao glaskoncila "namjerno ne dolazi sa update-om" onda ti mora bit jasno sve.
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
- franz
- Spol: M
- Kontakt:
Da se nadovožem. suspend / hibernate ne radi.... poslao bug.
a u 9.04 radi kako spada..
- Markec
Meni je obrnuto, Na 9.04 suspend ni hibernate nerade kak spada a na 9.10 radi ko bog i brže nego dosad.franz je napisao/la:Da se nadovožem. suspend / hibernate ne radi.... poslao bug.
@glaskoncILLa, phreakbox
Ja sam išao isprobavati prije instalaciju GRUB-a 2. Morao sam promijeniti, root u uuid, tako nešto, ali nisam imao večih problema. Ono što sam primjetio, a nigdje mi prije nije radilo je Memtetest86+ link u GRUB meniju. A teme za GRUB 2 i eye candy, to još nisam vidio.
Ja sam išao isprobavati prije instalaciju GRUB-a 2. Morao sam promijeniti, root u uuid, tako nešto, ali nisam imao večih problema. Ono što sam primjetio, a nigdje mi prije nije radilo je Memtetest86+ link u GRUB meniju. A teme za GRUB 2 i eye candy, to još nisam vidio.
- glaskoncILLa
ma kod mene je bio problem i zato sto je sa updateom gruba dosao i upgrade kernela, a valjda se grub skonfao prije kernela i trebalo je dodati novi kernel, inace radi sa root..
i ona situacija sa windozama..
i ona situacija sa windozama..
...."Have you mooed today?"...
Meni suspend radi odlično.franz je napisao/la:Da se nadovožem. suspend / hibernate ne radi.... poslao bug.
Ne znam jedino za hibernate to jos nisam probao.
- Markec
Takoder i meni, na prethodne dvije verzije supsend je radio nikako.phreakbox je napisao/la:Meni suspend radi odlično.franz je napisao/la:Da se nadovožem. suspend / hibernate ne radi.... poslao bug.
Ne znam jedino za hibernate to jos nisam probao.