pingu je napisao/la:
Manipulacija folderima mi je lakša i brža u GUI-u, nego da kucam po terminalu.
laksa mozda, odnosno sigurno s obzirom da su vecina ljudi vizualni tipovi, u krajnjoj liniji i sam zato imam gnome, a ne neki fluxbox ili bla.
brza, nemam pojma, ako imas shortcut do foldera onda mozda, ali tipkovnica je najbrzi input device dosad izmisljen.
pingu je napisao/la:
Nije Microsoft izmislio GUI (ni Apple da se razumijemo), a niti njihov taskbar nije originalan. Taskbar se odavno pojavljuje kao dio CDE-a na Unix-ima, naravno drugačije funkcionalnosti nego Windows-ov. KDE-ov kicker, cjelokupan KDE i način upravljanja prozorima može podsječati na Windowse, i tu svaka sličnost prestaje. Ono što je dobro nema potrebe mijenjati. Zašto ne imitirati, iskopirati i unaprijediti ono što se pokazalo kao dobro rješenje? Zato, ako je način na koji se upravlja GUI-om intuitivan, bez hrvanja i zavrzlama, palac gore.
nisam ni rekao da ga je izmislio, samo da ms ili apple u tom dijelu nude nesto vise nego kde ili gnome.
domicius je napisao/la:
Nema sumnje da ima i KDE bugova. Ne ovakvih, ali zato svi ne koriste KDE nego neki baš GNOME. No moram priznati da uopće ne osjetim ovo da je KDE previše nalik na Windows pa niti ne razumijem ljude koji to kažu. Kad sam prije jedno 4-5 godina počeo koristiti Linux (Debian "Woody"), neko vrijeme sam koristio GNOME i onda prešao na KDE (ne znam kad al puno duže koristim KDE nego što sam GNOME) i podesio sam ga tako da meni odgovara (brzi snapshot:
http://twitpic.com/ety75) i nitko moj desktop ne zamijeni za Windows niti mene podsjeća uopće na Windows. Možda default izgled? Ako je tako, to je varka jer mislim da je prava vrijednost KDE-a ispod površine, odnosno ono što nudi u vidu podešavanja desktopa do kraja. No naravno to ne treba svima.

o defaultu i pricam, mozes i windowse napraviti da ne lice na windowse.
a debian i kde, sorry, ali to je blasfemija i ne bi se smio hvaliti sa tim..
zezanje..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..