Gdje su nestali Ubuntaši?

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

kaiwan
Spol: M

Re: Gdje su nestali Ubuntaši?

Post Postao/la kaiwan »

4ndY je napisao/la:
kaiwan je napisao/la:Recimo na fedori mi nije radio playmouth, na ubuntu radi. Osobno ne vidim neku prednost fedore naspram ubuntua.
Ubuntu (još), koliko ja znam, nema plymouth, a ni ne trudi se podržavat ni KMS. Ubuntu će pokupit KMS i plymouth dok će isti radit stabilno i out-of-box na Fedori. I na ovom primjeru se vidi zašto Fedora nije distribucija za svakoga... ona je prije bleeding-edge, nego distra za svakoga. Drugi primjer su driveri za ATI.
Treći primjer je SELinux. Itd.

Ja i dalje preporučujem Ubuntu regularnim korisnicima, kao i početnicima... koji ne vole živjet "na rubu" :mrgreen:
Onda sam nesto pomotao sa plymouth i ubuntu.
Slazem da se nije Fedora za svakoga, ali dobro da se moze birati ko sta hoce....kod kokurenata to mozes zaboravit :)
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Evo mene skoro pa na ubuntuu :mrgreen: I novopridobiveni linuxas, moja sestra, koja ima bas ubuntu 9.04 kojoj radi sve savrseno od instalacije odmah nakon izlaska novog ubuntua... od mene samo rijeci hvale za jaunty-ja jer nisam imao losih iskustva...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

pridruyijem se ubuntasima, do iduce zime, kd cu imat vremena nesto drugo instalirat ako mi se nesvidi, nikd ga nisam koristio neko duze vrijeme. pe evo da probam, postp mi je fedora pijela cijli disk.

da, do zime, sad ima vaznijih stvari od linuxs, treba dat koji ispit, plaza, alkohol, guzice, sise i tak.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
zole052

Post Postao/la zole052 »

slika

slika
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

zole052 je napisao/la:slika

slika
da, da, radio do sad sve sezone, a pa ovu necu. ima para svako ljeto al zabave malo.

kako kaze stara narodna,: Bolje bicilom na kurvanje, neko mercedesom na poso.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
zole052

Post Postao/la zole052 »

simke je napisao/la: kako kaze stara narodna,: Bolje bicilom na kurvanje, neko mercedesom na poso.
:thumbs rofl :bravo spametan
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Suko je napisao/la:Baš gledam demografsku situaciju na ovom forumu.
Sve prešlo na Fedoru!
grof u misiji :mrgreen:
Suko je napisao/la:..
Sve prešlo na Fedoru!
....
A sada, glavnina rasprava za Fedoru.
Pa se sad ja pitam: Nije valjda da je Ubuntu prešao na marginu?
fedora je trend, trnutni hir.
Soul_Sample

Post Postao/la Soul_Sample »

Ja sam trenutno na Mintu 7, al podešen je da izgleda kao Ubuntu. Što se Fedore tiče, probao sam ju instalirati, no installer me toliko naživcirao da sam na kraju odustao od cijele distre. Nešto tako neprijateljski nastrojeno skoro nisam vidio.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ima jedna stvar od leftfielda, zove se original, jebena stvar i zato;
there can be only one

http://art4linux.org/system/files/Debian+girl+blue.jpg

:mrgreen: :mrgreen:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
DoDo

Post Postao/la DoDo »

Hehe, kriv sam :mrgreen:

No, Fedora mi troši u normalnom radu svega 500 MiB, a kad upalim XP u Vboxu, troši tek malo više od 1 GiB, što znači da još 1 GiB rama imam slobodno za druge stvari. S druge strane, Ibex mi je trošio 1 GiB u normalnom radu, a čim bih pokrenuo nešto zahtjevnije, odmah je šrotao po swapu.

Ali zato je na njemu sve nekako jednostavnije složiti - ovdje sam izgubio 3 dana života dok sam sredio touchpad, suspend, brigthness control i druge sitnice da rade, jer ne rade out-of-the-box. Samba mi još uvijek ne radi, ali s njome ću se nakon ispita pozabaviti.

Kaj se Ubuntua tiće, 7.10 je zakon - na njemu mi je sve radilo fenomenalno... Svi Ubuntui nakon njega - jedan gori od drugog... 8.04 na jednom kompu spalio BIOS, na laptopu crko wireless. Na 8.10 proradio wireless, ali crkla grafika - ispravljeno tek sa Catalystom 9.3. Catalyst driver nema pak podršku za 9.04, a radeon driver je jedan veliki bullshit, a osim toga glavni developer tog drivera (Dave Airlie) radi u Red Hatu, te je za očekivati da će taj driver najbolje raditi na fedori...
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Odgovori