http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... f=22&t=212danac je napisao/la:Samo...Ima ko screenshot desktop-a? Da vidim kako izgleda....
Preporuka za Linux distribuciju
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Preporuka za Linux distribuciju
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Fenomenalno..... Sve mi se više sviđa......

- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Imaš i facebook grupu pa pogledaj tamo, ima screenshotova i video zapisa.
Evo,pridružio sam se.....
Pisalo je za ubuntu u jednom broju bug-a kako se instalira i to...Ali tad nisam znao ništa za drivere gdje bi ih našao,pa sam odustao.....

Pisalo je za ubuntu u jednom broju bug-a kako se instalira i to...Ali tad nisam znao ništa za drivere gdje bi ih našao,pa sam odustao.....
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Standardni datotečni sustavi u Linuxu (ext3, ext4...) imaju tzv. automatsku "defragmentaciju", tako da je fragmentacija na takvim sustavima minimalna (nekih ~5-10% mislim).danac je napisao/la:Znam šta je fragmentacija....![]()
Znači,koliko sam skužio....Na linuxu rijetko treba radit fragmentaciju?
![]()
To je dobro,jer sam živce gubio sa fragmentacijom na xp-u.....![]()
![]()
![]()
![]()
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Još više se mi sviđa..... Odluka je pala...... XP se briše,dolazi UBUNTU!!

Još me zanima kakvo je stanje sa driverima za mobitele (Sony Ericsson,Motorola....) ??
Još me zanima kakvo je stanje sa driverima za mobitele (Sony Ericsson,Motorola....) ??
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Loše u prosjeku. Sony Ericsson je još relativno dobro podržan, ali sve je stvar od mobitela do mobitela.danac je napisao/la: Još me zanima kakvo je stanje sa driverima za mobitele (Sony Ericsson,Motorola....) ??
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Prebacivanje sa memorijske kartice nije problem, uvijek se redovno prepozna. Jedino sinkronizacija kaska jer proizvođači isporučuju softver isključivo za Windowse (ali ima nekih rješenja na Linuxu, rade manje više ok, ali nije to to...)
Pod Hardy-em Bluetooth radi odlično, a ako ti mobiteli ima USB vezu, kao USB stick trebao bi uredno raditi pod Linuxom. No nisam probao...(budemdanac je napisao/la:Još više se mi sviđa..... Odluka je pala...... XP se briše,dolazi UBUNTU!!![]()
Postoje i programi za komunikaciju sa mobitelima i forumaši vele da to radi. Meni osobno to baš ne treba previše pa ne znam, no vjerujem da radi
Ali sve u svemu je zaključak da je Linux puno bolji od xp-a.......bar tako ja mislim....