Kubuntu

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Markec
Spol: M

Re: Kubuntu

Post Postao/la Markec »

anubis je napisao/la:KDE mi ludilo izgleda...dali postoji onda neka stabilnija verzija KDE sučelja koja je stabilnija pa da nadogradim nju s kwin - om..dok se KDE 4 ne napravi kako treba..GNOME iskreno mi je malo dosadio iako mi je dobar...koristim ubuntu već 2 ipo godine pa sam mislio da je sličan kubuntuu pa sam zato napravio prijelaz...
sviđa mi se više KDE nego GNOME...amo reć da je to razlog...
Neznam
Aj skini opensuse, dosta su toga kde4 ispolirali, jedino se meni nesvida yast i click1install malo mi je sporiiji nego uobicajeni repozitoriji koje druge distre koriste. Nemozes nista izgubiti nego samo dobiti :) pa ako ti se nebude svidio jos uvjek se moze vratiti na ubuntu.
anubis

Post Postao/la anubis »

jeli KDE na fedori pouzdan...ili ima bugova...
Empires rise and fall but linux is eternal
anubis

Post Postao/la anubis »

znači opensuse...da instaliram...

Markec je napisao/la:
anubis je napisao/la:KDE mi ludilo izgleda...dali postoji onda neka stabilnija verzija KDE sučelja koja je stabilnija pa da nadogradim nju s kwin - om..dok se KDE 4 ne napravi kako treba..GNOME iskreno mi je malo dosadio iako mi je dobar...koristim ubuntu već 2 ipo godine pa sam mislio da je sličan kubuntuu pa sam zato napravio prijelaz...
sviđa mi se više KDE nego GNOME...amo reć da je to razlog...
Neznam
Aj skini opensuse, dosta su toga kde4 ispolirali, jedino se meni nesvida yast i click1install malo mi je sporiiji nego uobicajeni repozitoriji koje druge distre koriste. Nemozes nista izgubiti nego samo dobiti :) pa ako ti se nebude svidio jos uvjek se moze vratiti na ubuntu.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

anubis je napisao/la:jeli KDE na fedori pouzdan...ili ima bugova...
KDE4.2 je još u testing fazi, ali ono koliko smo mi uspjeli vidjeti kroz rad, radi odlično!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

E, ako ti se neda mijenjat cijelu okolinu... instaliraj na Ubuntu KDE4 - to ti je automatski Kubuntu. I to samo da isprobaš, ako ti se ne sviđa logiraš se u Gnome i stvar rješena.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
anubis

Post Postao/la anubis »

nisam znao da ubuntu može instalirat KDE...onda ćemo to probati...dali ima pouzdana verzija, a da nije u testnoj fazi tj da radi zasigurno
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

anubis je napisao/la:nisam znao da ubuntu može instalirat KDE...onda ćemo to probati...dali ima pouzdana verzija, a da nije u testnoj fazi tj da radi zasigurno
Pa u stabilnim repozitorijima vjerojatno imaš KDE4.1.4... to je stabilna verzija, ali nije najnovija stabilna (4.2). 4.2 donosi puno novih mogućnosti i poboljšanja, tako da... možeš sad probat 4.1 iz Ubuntua, a za 4.2 čekaj JJ.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
anubis

Post Postao/la anubis »

dali u kubuntuuovom repozitoriju stabilna verzija ili najnovija...? htio bih onda onu stabilnu....
i pazite ovo...nemam zvuka u kubuntuu...
ali nikakvoga...
Markec

Post Postao/la Markec »

anubis je napisao/la:dali u kubuntuuovom repozitoriju stabilna verzija ili najnovija...? htio bih onda onu stabilnu....
i pazite ovo...nemam zvuka u kubuntuu...
ali nikakvoga...
Ako radi na tvojem ubunteku zvuk, mislim da bi trebao raditi na kubuntu. Samo dodajes graficko sunčelje a sve ostalo je isto.

Da bi nadogradio na kde4, napisi iducu naredbu

Kod: Označi sve

sudo aptitude install kubuntu-kde4-desktop
kada skine sve pakete i krene instalirat, pitat ce te dali zelis GDM (gnome), ili KDM (kde) , to ti je login manager (onaj dio gdje pises korisnicko ime i lozinku) odaberi koji ti odgovara, meni paše gnomeov.
anubis

Post Postao/la anubis »

evo instalirao sam ubuntu 8.10 i instalirao sam kde...odlično....codeci rade...
zapravo ovo je bila vrhunska varijanta koja mi je ponuđena...
instalirat ubuntu i onda KDE na njega...i sada imam sve od Kubuntuua i Ubuntuu programa
Zahvaljujem na pomoći...ako bude kakvih upita javim vam
hvala na pomoći
Odgovori