Dali postoji stabilna distribucija?

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
simke
Kontakt:

Re: Dali postoje stabilni i brzi linuxi?

Post Postao/la simke »

ispranak netocnih navoda (mojeg)

- ime teme bi trebo bit "dali postoji stabilna distribucija" jer mislim da problem lezi u GUI. po meni sama jezgra je ok. neuzimam u obzir server i linuxse koji se paćaju. mozda su ti komercijalni bolji, neznam , nisam probao. trbali bi biti.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

simke je napisao/la:ispranak netocnih navoda (mojeg)

- ime teme bi trebo bit "dali postoji stabilna distribucija" jer mislim da problem lezi u GUI. po meni sama jezgra je ok. neuzimam u obzir server i linuxse koji se paćaju. mozda su ti komercijalni bolji, neznam , nisam probao. trbali bi biti.
Trebao bi probati s debianom, to je distra koja se radi 2 godine ili više. I oni ju razvijaju dok ne postane stabilna, i isprave sve bugove.
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Tako je, u tome je Debian najbolji. Jedina mana je stariji software u repoima, a zbog stabilnosti i vremena testiranja dok je ne postignu.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Markec je napisao/la:
simke je napisao/la:ispranak netocnih navoda (mojeg)

Trebao bi probati s debianom, to je distra koja se radi 2 godine ili više. I oni ju razvijaju dok ne postane stabilna, i isprave sve bugove.
budem. kad izađe novi.

što stim Archom. jeli jeko kompliciram kako mi se cini ili nije?
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

simke je napisao/la: što stim Archom. jeli jeko kompliciram kako mi se cini ili nije?
Tako tako...

treba dosta toga ručno podesiti. Npr. bez ručnog podešavanja neće ti raditi ni web kamera ni bluetooth niti ćeš moći ugasiti računalo na Power button....
zlatkoA

Re: Dali postoji stabilna distribucija?

Post Postao/la zlatkoA »

Probaj Slackware bazirane distre (male i brze) neće štekat za rušenje ne znam :mrgreen:
I am the one and only....
fridrik

Post Postao/la fridrik »

Ako ti treba brzina i stabilnost; svakako Debian!
pa vidi ... kava
Koistinen
Kontakt:

Post Postao/la Koistinen »

preporučujem KANOTIX (čisti Debian+KDE).....odlična detekcija hardware-a, brz i stabilan....doduše, sačekaj novu verziju, jer su reposi od Debian Stable, a pošto je Lenny izašao vjerojatno će uskoro i novi KANOTIX...
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Grof je napisao/la:
simke je napisao/la: što stim Archom. jeli jeko kompliciram kako mi se cini ili nije?
Tako tako...

treba dosta toga ručno podesiti. Npr. bez ručnog podešavanja neće ti raditi ni web kamera ni bluetooth niti ćeš moći ugasiti računalo na Power button....
nije tako tako, nego je tako.

probao 3 puta, uspjeha 0 (moje neznanje + mozda hardware) drzao sam se uputa, al nisam ga nikako uspio ustimat da sve radi.al ako se to zove jednostvno, onda sam ja elvis.
njegov (arch-ov) KISS bi ja preveo - zasto bi bilo jednostavno kad moze komplicirano.
fridrik

Post Postao/la fridrik »

Kad već toliko isprobavaš, probaj Debian!
Izašao je novi 5.0 prije tjedan dana!
Pa vidi ... kava
Odgovori