Što misliš po "aktivna veza"? Kod mene je zezao jedino obex-ftp ali s updateima je stvar proradila. Probaj reinstalirati obex pakete (ili eventualno doinstalirati ako koji fali). Možda stvar prošljaka. Jel ti radi sendanje fajla na mobitel?Grof je napisao/la: Ibex konkretno, kada se spoji GNOME-ov frontend pronađe uređaj, sve se poklika, no onda kada treba uspostaviti aktivnu vezu ništa se ne dešava. Mob javi da nije uspjelo povezivanje, a frontend radi neko vrijeme i javi da ne ide.
Kod mene na Kubuntuu je iskočil prozor za potvrdu PIN-a (ako uparivanje pokrenem s mobitela) no na kraju niš iz toga. Stvar radi jedino u slučaju slanja fajla s kompa na mob (ako su prije toga već upareni).Grof je napisao/la: kbluetooth pod Fedorom 10 isto pronađe uređaj, ponudi Input ili Audio device (mobitel doduše nije niti jedno niti drugo) i isto stoji li ga stoji i odustane na kraju. U Linuxu NE iskoči prozr za potvrdu PIN-a, na mobitelu DA.
Sve u svemu, stvar dosta ovisi i o mobitelu. Npr. sestrin mobitel (Samsung SGH-E900) se duugo nije htio spojiti s GNOME-om, dok je moj (Nokia N80) radio savršeno. Zadnjih dana je proradilo i s njezinim mobitelom.