[RIJEŠENO] ATI grafička i LinuxMint problem
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: ATI grafička i LinuxMint problem
Što se tiče ovih ovih XFree86 datoteka, zaboravi ih jer ti ne trebaju...sada je to i tako X.org...
samo ti meni očisti one fglrx-ove...
- Markec
- Spol: M
a koje fglrx, napisao si da ne deinstaliram oveGrof je napisao/la:Što se tiče ovih ovih XFree86 datoteka, zaboravi ih jer ti ne trebaju...sada je to i tako X.org...
restricted-manager
restricted-manager-core
xserver-xorg-video-ati
makni linux-restricted-modules 2.6.22
- Markec
uradioGrof je napisao/la:makni linux-restricted-modules 2.6.22
super, sada napravi ovo:
i daj mi screenshot Synaptica kada mu pod Search lupiš linux-headers
Kod: Označi sve
sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++5 dkms- Markec
http://img145.imageshack.us/img145/8185/ccvdfp2.jpgGrof je napisao/la:super, sada napravi ovo:i daj mi screenshot Synaptica kada mu pod Search lupiš linux-headersKod: Označi sve
sudo apt-get update sudo apt-get install build-essential fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++5 dkms
sad otipkaj ovo:
i napiši što si dobio kao odgovor
uname -r- Markec
2.6.22-14-genericGrof je napisao/la:sad otipkaj ovo:i napiši što si dobio kao odgovorKod: Označi sve
uname -r
Zapravo, odlično po instalaciju, samo se nadam da si svjestan da nemaš instaliran kernel 2.6.24
Pitanjce, zšto su ti na nekim instaliranim stavkama osim zelenog kvadratića nacrtane i male zvjezdice u čošku? Da li si ti samo označio instalaciju istih ili si je i proveo prije izlaska iz Synaptica?
Pitanjce, zšto su ti na nekim instaliranim stavkama osim zelenog kvadratića nacrtane i male zvjezdice u čošku? Da li si ti samo označio instalaciju istih ili si je i proveo prije izlaska iz Synaptica?
Dalje, treba skinuti zadnji ATI Catalyst driver 8.1 odavde, te ga spremiti u home direktorij.
Otići u terminal i tipkati:
pogledaj na kraju da li je napisao da su svi paketi uspješno napravljeni, odnosno da nema kakve greške.
Ako se pojavila kakva greška, snimi je, pa da vidimo tu...
Otići u terminal i tipkati:
sh ati-driver-installer-8-01-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/GutsyAko se pojavila kakva greška, snimi je, pa da vidimo tu...