Hvala. Uspjelo je. Još jedno pitanje: Kako postati korisnik root u Ubuntuu? Namjeravam, naime, pokrenuti obnovu ClamTK antivirusa, ali mi neprestano traži da moram biti root korisnik.
root korisnik zapravo u Debian based distribucijama (ubuntu, kubuntu....) ne možeš biti jer je taj oblik logina isključen (disabled), no root privilegije dobijaju se preko naredbi sudo, gksudo i sl.
mandak je napisao/la:Imam Ubuntu 7.10 i instalirao sam VirtualBox. Pokušao sam instalirati Windows XP SP 2 preko VirtualBoxa i javlja mi se ova greška:
Citiram Grofa stranicu ispred: "Jednostavno, moraš postaviti sebe kao usera da pripadaš grupi vboxusers. To se radi u administraciji usera i groups-a."
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Meni/System/Administration - Users and Groups.
Kada se otvori prozor klikneš na Manage Groups
U prozoru nađeš grupu vboxusers, stisneš Properties i u novom prozoru označiš svoje ime, sve OK i to je to...
Uspio sam instalirati XP Pro SP 2 na VirtualBox. Pošto je na VirtualBox nije mi jasno što s drajverima, mislim na XP, je li trebaku ili ne. Postoji li neka web stranica gdje bih mogao naći nešto opširnije o ovome. Oprostite na ovakvim pitanjima, ali nemam izbora.
mandak je napisao/la:Uspio sam instalirati XP Pro SP 2 na VirtualBox. Pošto je na VirtualBox nije mi jasno što s drajverima, mislim na XP, je li trebaku ili ne. Postoji li neka web stranica gdje bih mogao naći nešto opširnije o ovome. Oprostite na ovakvim pitanjima, ali nemam izbora.
Puno zahvaljujem na pomoći.
Ovisi za što trebaš. Za grafu, network, sound, hard disk kontroler ti ne trebaju jer ti to emulira VirtualBox. Ali za printer, web-kameru, scanner i sa drugi "pravi" hardware trebaš i oni uredno rade pod VBoxom.