Overclocking ?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: Overclocking ?

Post Postao/la shrike »

NIje problem samo u hlađenju, nego i u prijelaznim vrijednostima između bitovnih operacija. Recimo, ako imaš da je 0 između 0.1 i 1.2 V, razmak 1 V, te od 2.2 V do 3.3 V vrijedi 1, ti efektivno sa overclockanje podižeš napon. AKo pređe te granice, CPU će počet brkat vrijednosti i onda može biti zabavno. Kod topline treba uzeti u obzir (kao što je Grof rekao), da pretjerano brzo hlađene/zagrijavanje uzrokuje i iznimni napor na plastiku. Može doći do puanja. U svakom slučaju oprezno.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
tuxi
Spol: M

Post Postao/la tuxi »

No citao sam nesto novo sto jos dosad nisam znao. Kao sto sam prije pisao u nekom postu, ja s mojim znanjem vucem do maksimuma ovu kantu, stara je vec jedno :misli ~8god i usput sam nesto dodao, nesto izvadio i jos mi se dobro drzi, a hladenje, heh kod mene u sobi je obicno hladno :ugeek:
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la:NIje problem samo u hlađenju, nego i u prijelaznim vrijednostima između bitovnih operacija. Recimo, ako imaš da je 0 između 0.1 i 1.2 V, razmak 1 V, te od 2.2 V do 3.3 V vrijedi 1
Točno, ali to ne ostavlja dugoročne posljedice kao zamor materijala usred termičkih deformacija....
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ne direktno, al iako se vriejdnosti pređu onda češ imati krve izračune. Ako te greške pređu određenu razinu, onda algoritmi za uklanjanje tih grešaka više neće moć pokriti sve te će se OS i programi počet raspadat. Ako radiš nešto bitno a sustav ti uništi datoteku ili posao koji si radio par dana, onda više nije trivijalno. Da ne spomenem kako utječu te greške na sam doživljaj sustava. Naravno, da dođeš do ovoga, treba se malo i potruditi i puno pretjerat u OC.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Odgovori