Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
martantoni

Re: Totem i VLC ne produciraju DVD film sa DVD medija

Post Postao/la martantoni »

probavao sam traziti po forumima rjesenje i na engleskom i na forumu srbije gdje sam dobio zanimljive odgovore, evo linka http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=6828
ali meni se cini da neki codec ili nesto negdje fali da bi to proradilo...

Instalirao sam gxine i javlja slicnu stvar...

sad imam toliko playera instalaranih na racunalu a ne mogu gledati dvd film..., totem, xine, gxine, media player, vlc 0.86...

VLC vrti DVD film sa DVD medija. ali mi ne radi dobro sa mog napravljenog filma sa K9copy jer kad ga iskljucim i dalje radi ton dok ne resetiram racunalo.. Da li sam nesto napravio sa tim k9copy neznam jer je jednostavna. Probat cu napraviti ponovno taj film sa k9copy, iako mi kod njega nije jasno da li on sa radom skida zastitu sa dvd-a pa ga komprimira na 4.7 gba

probao sam instalirati stvari sa media ubuntu codece, ali mi je tu javio neku gresku, da valjda nemam dobre repozitorije ili nesto slicno...

neznam naprostu u cemu je caka i kaj da napravim...

da te sve playere deinstaliram , ali ne znam koje sam sve codece instalario narcunalo, gdje to vidjeti, pa da te cdece deinstaliram i onda ispocetka te stvari za multimediju ili kaj...
molim pomoc naravno ako moze...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ajd instaliraj ovo (naravno ako imaš Ubuntu distribuciju)

Kod: Označi sve

apt-get install ubuntu-restricted-extras
pa vidi onda....
martantoni

Napravio po zadnjim uputama i situacija je slijedeca:

xine player ne radi, probao sam ga deinstalirati i sa njime mi deinstalira man dvd. A mandvd mi treba za pretvaranje divix-a u dvd i stvaranje slideshow kaj mi jos uvijek nesto nije jasno, no to ce doci kasnije.

gxine player vrti film sa dvd-a i vuce titlove i radi - mislim da je to dobro,

vlc player vrti film sa dvd-a i to radi dobro - ne radi dobro sa napravljenog filma sa hard diska preko k9copy - taj film sa hard diska je izbrisan i napravit cu ponovno taj film sa k9copy - mozda je zbog ovih stvari prilikom kopiranja na hard nesto falilo pa je zezao?????

I na kraju sad mi nije stvarno jasno kad budem instalirao ubuntu na laptop koje playere i programe za multimediju da instaliram i koje codece i tsvari od svega ovoga kaj sam sad natrpao unutra sa raznim savjetima... trebao bi mi sazetak da to na novom racunalu radi, a da nemam takvih p...arija

hvala na dosadasnjoj podrsci svima koji su pomogli i pomazu...
martantoni

nakon ove zadnje komande i updejta

dobio sam jos ovaj privitak, neznam da li to treba napraviti
Privitak/ci
i.png
(39.95 KiB) Preuzeto 214 puta.
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

martantoni je napisao/la:nakon ove zadnje komande i updejta

dobio sam jos ovaj privitak, neznam da li to treba napraviti
To ti je dodatak MS fontova. Nije loše to imati. Uzmi si to svakako.

Ma i ja sam si svašta dodavao dok nisam dobio zadovoljavajuće stanje.
Ali, mislim da bi trebao kod instalacije na laptop probati:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Pa:

sudo apt-get install vlc totem-xine libxine1-ffmpeg libdvdread3  
Pa

sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh
Pa

sudo apt get install smplayer
Time bi ja mislim dobio sve kodeke.
Pa poslije toga si slaži mandvd i k9copy.
Ako ti se da čekati, mogu ovaj vikend probati staviti na friško instalirani ubuntu ovo, pa ti javim jelto radi kako sam zamislio.
Možda neko ima bolju ideju.
Uglavnom, kod mene nema tih problema koje si naveo.
Mogu napraviti kopiju DVD-a. VLC ga dobro vrti.
Nešto vjerojatno smeta, ali ko će to sad naći.
Ovako ti ja radim:
Za gledanje DVD-ova služim se sa xine ili VLC-om. SM Player mi nekad neće otvoriti glavni meni na DVD-u, pa ga ne koristim puno.
Za ostale formate koristim uglavnom SM Player, ali nekad i VLC, Totem.
Za youtube .flv filmove najbolji je VLC. Odlično ih otvara i reproducira.
Evo, ne znam koliko sam ti pomogao. Ali ako se ne nađe neko iskusniji, ili dok ne iskopam možda konkretni savjet, možda će ti ovo biti dovoljno.
Postoji još jedna mogućnost, a to je da si instaliraš umjesto Ubuntua Mint. To je distra koja je bazirana na Ubuntuu, s tom razlikom da su u njoj svi potrebni kodeci, tako da nakon instalacije ne bi trebao puno toga dodavati. Ustvari je to Ubuntu i skoro sve je isto ko i na Ubunntuu. Ljudi su dosta zadovoljni.
Ja nisam baš puno radio na Mintu, ali kako mi se čini ti dosta radiš s multimedijom, pa bi ti možda Mint bolje legao.
Iz mog iskustva, u Mintu su mi neki filmovi bili bolje reproducirani i zvuk mi je bio čistiji.
martantoni

evo napravio ponovno film sa k9copy - imamtutorial isprintan - napravio da napravi film na folder dakle stvorio je audio_ts i video_ts.

ne znam kaj znaci kad se napravi.iso file.

VLC player vrti film ali opet isto sranje... kad ga ugusim taj otvoreni film napravljen sa k9copy sa hard diska i dalje se vrti ton koji nemogu iskljuciti dok ne resttiram racunalo...

gxine player koji mi konacno vrti film sa dvd medija, taj isti napravljeni film koji je sada na hard disku nemogu otvoriti jer mi nedaje opciju da otvorim cijeli video_ts folder nego file po fiole sto nije dobro, ne znam kako da to rijesim... e je..ga...
...-
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Znači, još jedanput. Taj isti film VLC vrti normalno ako je origigi DVD?

Ako ga složiš u k9copy kao.iso image, onda taj .iso možeš zapržiti sa k3b, Braserom ili Nerom. Možda da i tako pokušaš. Snimaj DVD sa malom brzinom prženja!
martantoni

Da neznam da li je tu greska, kada ga radim sa k9copy nisam napravio .iso file nego sam napravio folder U folderu mi je stvorio AUDIO_TS file (u kojem naravno nema nista) i VIDEO_TS file Kad otvorim VLC tog novostvorenog filma sve radi, ali kad ugasim VLC on i dalje vrti ton, dakle AUDIO do besvsjesti - dok ne resetiram racunalo. I to mi nije jasno.

Drugi mi playeri mi ne rade osim Gxine ali na njemu nemogu namjestiti da mi otvara cijeli VIDEO_TS nego moram uci u njega i selektirati file po file iz VIDEO_TS-a i to naravno nevalja.. ne shvacam.

E sad jedino da napravim .iso file na hard disk. Nam tocno kaj taj .iso file znaci.. Toga nije bilo u windowsima convert x to dvd pretvara u sto oces, vcd, svcd, avi, mpeg, dvd - nakon toga power dvd koji vrti taj dvd film..

Dakle mogu probati dvije stvari:
1. napraviti .iso file - pa vidjeti kaj to je i ko mi to vrti...

2. snimitai ovo kaj sam napravio AUDIO_TS I VIDEO_TS na DVD medij pa zavrtiti na linijskom DVD playeru, i takodjer zavrtiti sa DVD snimljenog medija

Pa onda vidjeti....

Ali svejedno bi trebao prbati neki DVD koji nije zasticen jednostavno kopirati na hard disk i onda provjeriti kako se ponasa VLC player jer to je jedini player koji mi vrti DVD film u formatu AUDIO_TS i VIDEO_TS sa hard diska, jedino stoad ga iskljucim i dalje vrti ton - no to je od mog napravljenfilma sa k9copy.....
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Ja kad kopiram DVD izaberem opciju Copy.
Izaberem što hoću na DVD-u i startam.
Pa dobijem .iso na hardu.
I onda taj .iso normalno spržim Braserom.
I sve radi.
Probaj tako.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

martantoni je napisao/la:Da neznam da li je tu greska, kada ga radim sa k9copy nisam napravio .iso file nego sam napravio folder U folderu mi je stvorio AUDIO_TS file (u kojem naravno nema nista) i VIDEO_TS file Kad otvorim VLC tog novostvorenog filma sve radi, ali kad ugasim VLC on i dalje vrti ton, dakle AUDIO do besvsjesti - dok ne resetiram racunalo. I to mi nije jasno.
A jesi instalirao one ubuntu-restricted-extras????
Odgovori