Root može sve. To što bertoneu nije radio paste je zato što je samo prozor iz kojeg je kopirao bio otvoren kao root a onaj drugi nije! I normalno, kako je folderu automatski kopiranjem promijenjen vlasnik i dodane nove dozvole (ostali -samo čitaj) taj drugi prozor nema omogućen "paste".calisto053 je napisao/la:Waaat?! Ova idiotarija mi stvarno ne bi pala na pametbertone je napisao/la:...idemo na "Send To" i u otvorenom izborniku odaberemo mjesto na koje šaljemo sliku (kod mene je to "USB 8 GB")
... nakon čega smo kopirali tj. poslali kopiju slike na USB.
Moja je ideja bila promjena korisničkih prava kao što je jura opisao ili mogućnost čiste instalacije (ako su odvojene /home i / particije)
"Send to" je normalno kopiranje. Stvar je samo što je "send to" napravio iz root prozora. Da je slučajno u tom istom prozoru odabrao usb stik, onda bi u njemu mogao izvršiti paste.
Ali to ništa ne mijenja jer na kraju ostaju root dozvole i obični korisnik (nikolina) bi mogao pročitati datoteke ali opet ne i mijenjati ili kopirati. Treba promijeniti dozvole. Nije teško.