Logitech kernel moduli

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

vision
Spol:

Re: Logitech kernel moduli

Post Postao/la vision »

Kakve baterije ...

@Jehonan
Kad prestane da radi bilo miš ili tastatura, i kad izvadiš usb receiver i ponovo ga vratiš dali i dalje u toku rada (dana) prestane raditi?
Možeš pogledati u dmesg ima li kakvih problema.
Na Ubuntu 15.04 sam imao problem sa žičanim mišem (ima tamo u temi), prestane da radi, ponovo ga spojim i radi normalno sve dok ne napravim reboot.
Prebaci se na Ubuntu 14.04.X LTS ili kompajliraj sebi neki stariji kernel, nije ti to mnogo teško.
jurastublic
Spol: M

Post Postao/la jurastublic »

Punjive baterije su ti vjerojatno NiCd ili NiMH a one imaju nominalni napon od 1.2V kad su pune. Probaj najobičnije od 1.5V, (samo ne duracell jer se one prodaju kao 1.5 a u stvari imaju manji napon, oko 1.25V, zato duže traju.)
"Hodor bre foobar"
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Ljudovi moji, hvala na odgovorima! Iskreno! Svaka čast na trudu i dobrim najmerama. Ma sve sam vam te recepte ja već isprobao. I te igre s baterijama i ostale trikove. Evo, jednom sam čak i malo zaplesao oko stola s tendencijom čupanja tog malog govanceta van iz USB porta i bacanja i njega i tipkovnice i miša kroz prozor :-D . No, nakon što sam se smirio, odustao. Šteta! Da sam to onda napravio, već bih bio miran i bavio se sa suprugom i djecom, a ne mišem i tipkovnicom!

E da. Što se tiče kemije baterije (Li-ion, NiMH, NiCd,...) i pripadajućih im zbog toga karakteristika, to je znanost za sebe koju sam čak malo i proučio tako da da, ima tu svašta (i na ovome bih ostao). Inače, na ovo naše totalno neregulirano tržište bagra svašta dovlači i prodaje. Što i nebi kada posljedica nema, jel'?! Jedino su oni i inspekcija bogatiji. No opet, to je iz neke druge priče...

Inače, još sam malo gledao i ispada da je intel nedavno priznao da ima prvi čipovi iz Z97 čipseta imaju nekakav sleep bug na USB bus-u. Zbog toga, ako je pooling periferije na USB-u malo duži dolazi do iracionalnog ponašanja periferije i čovjek počne sumnjati da su ga posjetile vještice ili ... (dakle kod mene je dotični čipset u pitanju, a koja je revizija, ma čovječe hej! pa miš ne radi, nije riječ o lunarnom modulu tako da sam odustao od daljnjeg proučavanja :ljut2 )

E da, kolega jurastublić, ovo s manjom voltažom i duljim trajanjem baterije uzrokovanim zbog toga se kosi sa Ohmovim zakonom tako da :zvizdi . No opet, sve je OK. Razumijemo se :thmbs-up .

Opet. Sve ovo pada u vodu jer ova periferija pod win radi bez greške! Žalosno ali tako je! Dakle, biti će to izgleda, po svemu sudeći, odlazak na ebay ili u trgovinicu pface .
Odgovori