Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
cegevara
- Kontakt:
Re: Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Evo ja sam napravio UPGRADE sa 8.04 na 8.10,sve je proteklo ok,mada mi je ovo prvi put da radim upgrade ,do sad sam sve radio klasicno reinstalaciju jer nesto gazenje jedan preko drugog mi je...
Al evo probah i to.Pri samom procesu imao sam par stvari za odabrati tipa da "replace-uje" neke stare fajlove novim ili da sacuva stare,ja sam svugdje isao sa "replace",da li je to ok?
I i na samom kraju sam imao neka podesavanja da izaberem "remove" ili "keep" (odnosilo se na postojeca na 8.04) i tu sam isao na "remove" pa me interesuje jel i to ok,s obzirom da ja ne vidim nakon restarta neke promjene velike,splash screen je isti,log isti,tema u samom OS-u ista...da li je svima tako ili sam ja nesto zabrljao.
Naravno vidim razliku kad udjem u /system/about gnome vidim da je 2.24.1 ,vidim razliku u dijelu restarta,gasenja i td....
Jel to ok?
p.s.
i zaboravih umalo,trazio mi je da skine drajvere za ATI,sto sma i ucinio a nakon toga aktivirao iste,ali je izbacio ovo(slika u attach-u)
ja sam zatvorio to i nastavio...da li ovi drajveri rade normalno(3D,posto podrzava grafika) i jeli ovo samo upozorenje da nije "open source"
Al evo probah i to.Pri samom procesu imao sam par stvari za odabrati tipa da "replace-uje" neke stare fajlove novim ili da sacuva stare,ja sam svugdje isao sa "replace",da li je to ok?
I i na samom kraju sam imao neka podesavanja da izaberem "remove" ili "keep" (odnosilo se na postojeca na 8.04) i tu sam isao na "remove" pa me interesuje jel i to ok,s obzirom da ja ne vidim nakon restarta neke promjene velike,splash screen je isti,log isti,tema u samom OS-u ista...da li je svima tako ili sam ja nesto zabrljao.
Naravno vidim razliku kad udjem u /system/about gnome vidim da je 2.24.1 ,vidim razliku u dijelu restarta,gasenja i td....
Jel to ok?
p.s.
i zaboravih umalo,trazio mi je da skine drajvere za ATI,sto sma i ucinio a nakon toga aktivirao iste,ali je izbacio ovo(slika u attach-u)
ja sam zatvorio to i nastavio...da li ovi drajveri rade normalno(3D,posto podrzava grafika) i jeli ovo samo upozorenje da nije "open source"
Zadnja izmjena: cegevara, dana/u 31 lis 2008, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Replace datoteka je normalno, kako bi mogao bootat najnoviji kernel, možda i xorg podešenja itd... Stavi sliku vezano za grafičku (zaboravio si), no vjerujem da je sve u redu i da imaš 3d akceleraciju. Možeš provjerit sa lsmod | grep agpgart
-
cegevara
- Kontakt:
Da,nece da prihvati .png pa je zato bilo bez slike,pa sam zapakovao.Sokac je napisao/la:Replace datoteka je normalno, kako bi mogao bootat najnoviji kernel, možda i xorg podešenja itd... Stavi sliku vezano za grafičku (zaboravio si), no vjerujem da je sve u redu i da imaš 3d akceleraciju. Možeš provjerit sa lsmod | grep agpgart
Inace ova komanda kako si je napisao za provjeru,a ja uradio samo copy/paste u terminalu - ne radi nista.
Zadnja izmjena: cegevara, dana/u 31 lis 2008, 12:02, ukupno mijenjano 2 puta.
kolko vidim, sve ti je ok!
Da ne radi 3D ne bi radio compiz, a koliko vidim iz slike koju si poslao - compiz i efekti rade uredno!
Pogledaj koji ti kernel boota u GRUB-u ili otipkaj
Da ne radi 3D ne bi radio compiz, a koliko vidim iz slike koju si poslao - compiz i efekti rade uredno!
Pogledaj koji ti kernel boota u GRUB-u ili otipkaj
Kod: Označi sve
uname -r-
cegevara
- Kontakt:
Evo
2.6.27-7-generic
A sto se tice komande za provjeru 3D akcelarizacije nece....
Jel na 8.10 svima isti splash screen (pri podizanju) ista tema Os-a i sl... meni je to sve isto kao na 8.04 ?
2.6.27-7-generic
Jel na 8.10 svima isti splash screen (pri podizanju) ista tema Os-a i sl... meni je to sve isto kao na 8.04 ?
Kada šetaš iz desktopa u dekstop, da li ti radi onaj smooth scroll, kada otvaraš menije da li ti ih otvara sa fade efektom (ono iz ničega se lagano pojavljueje meni...)Kada min/max prozore, da li se kroz animaciju mijenjaju... to ti je pokazatelj da li radi 3D, i odi u System/Preferences/Apperenace pa pod Visual Effect pogledaj da li su na Normal ili Extra...cegevara je napisao/la:Evo
2.6.27-7-generic
Kernel ti je novi, a inače svi koji smo od nule instalirali Ibexa imamo drugačiji splesh screen. No koliko se sjećam najavljivali su veliki izbor tema i backgrounda. Ja doma nemam ništa od toga...
-
cegevara
- Kontakt:
Znas kako,evo cu pokusati da odgovorim.
Sto se tice izmjene desktopa,imam u donjem desnom uglu 2 desktopa i to mogu mijenjati,pri mijenjanju se pojavljuju strijelice u pravougaonicima na sredini ekrana a desktopi kao da skliznu....
Sto se tice efekata,bili su na "normal" a ja sam ih stavio na "extra".
Meni je splash screen isti ostao kao na 8.04,znaci crno sve i samo znak ubuntua i Ubuntu cini mi se narandzastim slovima,ista linija za ucitavanje...
A tema ona vise totalno OUT izmedju sive i bez... mozda se nesto i promijenilo ali ja ne primjecujem,ako mozes postavi sliku kako izgleda kod tebe dekstop,tema,splash screen to je najbolje.
Sto se tice izmjene desktopa,imam u donjem desnom uglu 2 desktopa i to mogu mijenjati,pri mijenjanju se pojavljuju strijelice u pravougaonicima na sredini ekrana a desktopi kao da skliznu....
Sto se tice efekata,bili su na "normal" a ja sam ih stavio na "extra".
Meni je splash screen isti ostao kao na 8.04,znaci crno sve i samo znak ubuntua i Ubuntu cini mi se narandzastim slovima,ista linija za ucitavanje...
A tema ona vise totalno OUT izmedju sive i bez... mozda se nesto i promijenilo ali ja ne primjecujem,ako mozes postavi sliku kako izgleda kod tebe dekstop,tema,splash screen to je najbolje.
Ok,
Po opisu 3D ti radi... tako da ne moraš brinuti.
Po opisu 3D ti radi... tako da ne moraš brinuti.
-
cegevara
- Kontakt:
Ako moze samo da se postave slike splash screen-a ,izgleda okruzenja,tema na novom 8.10 da bih uporedio.
Hvala
Hvala