@shrike
Krenuo sam raditi dio za instalaciju prema tvojoj ideji, ali sam malo zapeo. U jednoj for petlji sada izvrtim sva pitanja oko instalacija i spremam odgovore.
Stavio sam u tu for petlju jedan if, da mi odmah provjerava koji je odgovor (da li je odgovor "da") i ako je odgovor potvrdan, da mi na varijablu install zakači ime programa sa razmakom pa da se može onda lako sve odjednom instalirati.
Pregledao sam kod desetak puta i ne vidim gdje je problem, ali ne radi mi ljepljenje imena programa na varijablu install (barem kada napravim echo $install baca prazan red što bi po meni značilo da je varijabla prazna).
Pokušao sam i na početku deklarirati varijablu install kao praznu (kao u priloženom kodu), bez tog deklariranja sam probao, ali neće. Varijabla install je prazna.
Vjerojatno sam negdje u sintaksi fulao, ali ne mogu pronaći gdje.
Priložio sam taj dio koda ovdje pa da probamo secirati stvar i naći gdje fulava.
Sve ostalo radi kako treba (petlja sprema odgovore u varijable odgovor_"ime programa", izlistava pitanja sa imenom programa i daje odgovarajući opis programa za taj program).
EDIT
Probao sam i tu if petlju staviti u još jednu zasebnu for petlju, ali je isto stanje. Echo vraća prazan red.
Kod: Označi sve
#!/bin/bash
install=""
declare -a popis_instalacija=("Gimp" "VLC" "Gedit")
declare -a opis_programa_za_instalaciju=(
"Gimp je program za grafičku obradu slike"
"VLC je program za pokretanje raznih multimedijalnih sadržaja.
Podržava skoro sve standardne video codece i ima mogućnost dodavanja i podešavanja subtitlova."
"Gedit je program za tekst editiranje"
)
for ((i=0; i<3; i++))
do
echo "Želiš li instalirati ${popis_instalacija[i]} ?"
echo "${opis_programa_za_instalaciju[i]}"
echo
read odgovor_instalacija_${popis_instalacija[i]}
if [[ odgovor_instalacija_${popis_instalacija[i]} == "da" ]] || [[ odgovor_instalacija_${popis_instalacija[i]} == "Da" ]] || [[ odgovor_instalacija_${popis_instalacija[i]} == "DA" ]];
then
install+=" ${popis_instalacija[i]}"
fi
done
echo $install