Canonical zaključava Ubuntu repoe i utjecaj na Mint
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: LMDE i Debian, korak do sna
Kakve veze ima lmde i njegovi repo sa cannonicalom? Nikakve. Lmde koristi debian repo i mogu se slobodno miješati. Zatvaranje repo za obični mint mi se čini kao kršenje gpl licence.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
@shrike - nisam niti rekao da LMDE ima veze sa Canonicalom. Upravo o tome kršenju gpl licence sam i pričao...
@zole - nisam mrzitelj ničega pa tako niti Ubuntu-a. Samo mi se ne sviđa njihovo djelovanje i ponašanje i to je sve! I ajde sada reci da Ubuntu nema spyaware u sebi pa da se i ja počnem grohtimice smijati! neka google špijunira ali mislim da jedna open source distra za kakvu slovi Ubuntu to nikako ne bih smjela, i tu mislim da ćeš se složiti samnom.
@zole - nisam mrzitelj ničega pa tako niti Ubuntu-a. Samo mi se ne sviđa njihovo djelovanje i ponašanje i to je sve! I ajde sada reci da Ubuntu nema spyaware u sebi pa da se i ja počnem grohtimice smijati! neka google špijunira ali mislim da jedna open source distra za kakvu slovi Ubuntu to nikako ne bih smjela, i tu mislim da ćeš se složiti samnom.
Ovo su teške riječi. Vjerujem da Trzalica piše iskreno, suočen s konkretnim problemom, ali ne vjerujem da baš svi korisnici imaju ovakvo iskustvo. Osobno se, istina, ograđujem, jer koristim Mate, a ne Cinnamon. Ipak, s obzirom da Mint općenito slovi kao vrlo kvalitetna distra, malo sam potražio i pronašao ovu poveznicu uz njihov forum:TRZALICA je napisao/la:Trebao se Clem više dati u razvoj LMDE-a! A i novi cimet 2.0 i nemo backportani za LM13 su čisto, destilirano smeće, apsolutno neupotrebljivi! Čisto razočaranje.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 7&t=149277
Možda se tu krije neko rješenje, ili barem prijedlog da se problem ublaži. Nevolje su često vezane i uz backport: ukoliko nešto nije još stiglo u standardne repozitorije, znači da nije do kraja provjereno, odobreno i preporučeno za uporabu u širokom krugu korisnika. Treba strpljenja, pričekati dok sve ne postane 'službeno'. Uostalom, često se sjetim Clemove izjave iz nedavnog intervjua da su svega trojica profesionalno angažirani u Mintu, pa eto, još se super drže!
Priznajem da sam malo žešće i pomalo nepravedno "opalio" po Mint teamu ali baš sam se tog dana jako neugodno iznenadio sa veličinom bugova u tom backportanom Cinnamonu i Nemu. Svaka njima čast, i Clemu i njegovoj ekipi, kao što rekoh u prije napisanom postu - više njih par naprave nego cjela skupina muljatora nazvana Canonical.rudar je napisao/la:Ovo su teške riječi. Vjerujem da Trzalica piše iskreno, suočen s konkretnim problemom, ali ne vjerujem da baš svi korisnici imaju ovakvo iskustvo. Osobno se, istina, ograđujem, jer koristim Mate, a ne Cinnamon. Ipak, s obzirom da Mint općenito slovi kao vrlo kvalitetna distra, malo sam potražio i pronašao ovu poveznicu uz njihov forum:TRZALICA je napisao/la:Trebao se Clem više dati u razvoj LMDE-a! A i novi cimet 2.0 i nemo backportani za LM13 su čisto, destilirano smeće, apsolutno neupotrebljivi! Čisto razočaranje.
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 7&t=149277
Možda se tu krije neko rješenje, ili barem prijedlog da se problem ublaži. Nevolje su često vezane i uz backport: ukoliko nešto nije još stiglo u standardne repozitorije, znači da nije do kraja provjereno, odobreno i preporučeno za uporabu u širokom krugu korisnika. Treba strpljenja, pričekati dok sve ne postane 'službeno'. Uostalom, često se sjetim Clemove izjave iz nedavnog intervjua da su svega trojica profesionalno angažirani u Mintu, pa eto, još se super drže!
Ma uglavnom, svatko ima pravo na svoj izbor i da koristi ono što voli, ako voli Ubuntu-super ako voli neku drugu distru super ako pak voli Winse ili MacOS - samo naprijed.
-
rapha
- Spol: M
@zole
Nisam nigde pročitao, čak nigde nisam ni čuo ali mi je to jedini logičan sledeći potez imajući u vidu da idu u pravcu zatvaranja celog sistema već duže vreme.
Prave okruženje koje praktično ne radi ni na jednoj drugoj distribuciji, prave Mir.. Sledeći su repoi i eto ti Cannonical-a kao Apple-a..
Nisam nigde pročitao, čak nigde nisam ni čuo ali mi je to jedini logičan sledeći potez imajući u vidu da idu u pravcu zatvaranja celog sistema već duže vreme.
Prave okruženje koje praktično ne radi ni na jednoj drugoj distribuciji, prave Mir.. Sledeći su repoi i eto ti Cannonical-a kao Apple-a..
- Abzeenth
- Site Admin
Mali offtopic. Neću nikog kvotati, ali mislim da bi bilo super kad biste prestali s tim blesavim optužbama "ti mrziš ubuntu!" čim netko napiše i najmanju kritiku Ubuntua. A i općenito; zar više nije dozvoljeno imati negativno mišljenje o bilo kojoj distribuciji, aplikaciji ili desktop okruženju bez da se bude proglašen hejterom i mrziteljem?
Pretpostavljam da većina to napiše iako to ne misli "ozbiljno", pa čak stave i smajlić na kraj posta da bi, valjda, ukazali na to da pretjeruju. Barem se nadam da je tako. Jer ako stvarno mislite da netko mrzi Ubuntu samo zato što je napisao nešto "protiv" te distribucije, možda imate ozbiljan problem.
Pretpostavljam da većina to napiše iako to ne misli "ozbiljno", pa čak stave i smajlić na kraj posta da bi, valjda, ukazali na to da pretjeruju. Barem se nadam da je tako. Jer ako stvarno mislite da netko mrzi Ubuntu samo zato što je napisao nešto "protiv" te distribucije, možda imate ozbiljan problem.
- bikerbj
- Spol: M
tako je...svatko ima pravo reći što misli a i ukusi su različiti.....Abzeenth je napisao/la:Mali offtopic. Neću nikog kvotati, ali mislim da bi bilo super kad biste prestali s tim blesavim optužbama "ti mrziš ubuntu!" čim netko napiše i najmanju kritiku Ubuntua. A i općenito; zar više nije dozvoljeno imati negativno mišljenje o bilo kojoj distribuciji, aplikaciji ili desktop okruženju bez da se bude proglašen hejterom i mrziteljem?
evo recimo ja sam sad na mintu ali stalno me kopka debian samo
neznam dali da stavim stable ili testing (wheezy ili jessie).......
ne volim nabrijane ljude u bilo cemu tako da se uvjek osjecam da treba iz zaje*ancije baciti malo kontre pa ako se covjek uzivi u pricu nakon toga onda se da nesto zakljucitiAbzeenth je napisao/la:Mali offtopic. Neću nikog kvotati, ali mislim da bi bilo super kad biste prestali s tim blesavim optužbama "ti mrziš ubuntu!" čim netko napiše i najmanju kritiku Ubuntua. A i općenito; zar više nije dozvoljeno imati negativno mišljenje o bilo kojoj distribuciji, aplikaciji ili desktop okruženju bez da se bude proglašen hejterom i mrziteljem?
ok su negativna misljenja ali ne iznositi misljenja kao da cu cinjenice kao da ce sutra canonical zakljucati repozitorije kada se to nigdje ne kaze... mozda se to jednom i desi ali jos nije nitko rekao nista o tome
a to je tema o LMDE-u tako ne ne bi trebali vise spamati
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
@Abzeenth i @bikerbj - hvala na razumijevanju. Drago mi je vidjeti da postoje razumni ljudi s kojima se može voditi normalna, zdrava rasprava/diskusija o nečemu.
@zole052 - za tebe to nisu činjenice jer u to očito ne želiš vjerovati. Proslijedio sam ti čak i članak jer nisi vjerovao da sam to negdje stvarno pročitao a i o tom se zaključavanju repoa sve više "šuška" tako da ti nisam ja kriv što samo ti to ne čuješ i ne vidiš! Vrati se koji post unatrag pa pogledaj tko je počeo sa spamom.
Ja sam samo izrazio svoje mišljenje o određenom programu, ništa više i što se mene tiče na ovu temu sam rekao sve što sam trebao.
@zole052 - za tebe to nisu činjenice jer u to očito ne želiš vjerovati. Proslijedio sam ti čak i članak jer nisi vjerovao da sam to negdje stvarno pročitao a i o tom se zaključavanju repoa sve više "šuška" tako da ti nisam ja kriv što samo ti to ne čuješ i ne vidiš! Vrati se koji post unatrag pa pogledaj tko je počeo sa spamom.
Pa čitava diskusija o običnom minut je na ovom topicu čisti offtopic i mogao bi se prebaciti u ubuntu sekciju. Ubuntu, i cannonical nemaju nikakve veze sa debianom i lmde, dakle, zašto se uopće o svemu tome ovdje priča mi je krajnje nejasno. Do večeras ću razmisliti o tome gdje da ovo maknem, a poslije toga idem pit i jest (bakalar i sir, sa crnim pivom).
U međuvremenu, želim da svi smao znate kako je Shuttelworkh nagovorio Evu da pojede plod sa stabla života, srušio jugoslaviju te izmislio politiku kao koncept. Svaki put kada instalirate ubuntu, dijete u Africi umre!
U međuvremenu, želim da svi smao znate kako je Shuttelworkh nagovorio Evu da pojede plod sa stabla života, srušio jugoslaviju te izmislio politiku kao koncept. Svaki put kada instalirate ubuntu, dijete u Africi umre!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!