Gnome, KDE, Unity, Cinnamon/Mate... još jedno mišljenje

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

blast beat
Spol: M

Re: Gnome, KDE, Unity, Cinnamon/Mate... još jedno mišljenje

Post Postao/la blast beat »

Potpisujem ovo što je shrike rekao. Možda je dobar za ekrane osetljive za dodir (a negde sam pročitao da ima problema upravo sa nima), ali za PC, miša i tastaturu nije baš praktičan. Posebno što je sav zaključan. Ali da ne idemo u off previše. :)
Fugu

Post Postao/la Fugu »

iStop je napisao/la:Priznajem da Gnome 3 nije baš uzor ljepote pface ali je krajnje efikasan i jednostavan za korištenje 8-)
Moje je kratkotrajno iskustvo s gnometom3 zapravo suprotno, svidio mi se samo izgled, dotjeranost nekih detalja, estetska komponenta uglavnom. Skidam kapu tome. Stock Gnome 3 bolje izgleda no stock KDE. I tu priča staje. Par dana sam se prisilio koristiti Kororu, ali ne, nije g3 za mene.
slika
Where there is a gui there's a way.
iStop

Post Postao/la iStop »

shrike je napisao/la:meni iskreno gnome3 nije jednostavan, i miljama je daleko od efikasnosti. lxde je jednostavan i efikasan, gnome3 je rezultat nečijeg pretjeranog korištenja LSD-a.
Mislim da ovaj primjer odlično opisuje načela kojima se vode ljudi koji stoje iza Gnomea, i meni se to posve dopada. Ali naravno, ne moramo svi imati isti ukus.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
iStop

Post Postao/la iStop »

Fugu je napisao/la:
iStop je napisao/la:Priznajem da Gnome 3 nije baš uzor ljepote pface ali je krajnje efikasan i jednostavan za korištenje 8-)
Moje je kratkotrajno iskustvo s gnometom3 zapravo suprotno, svidio mi se samo izgled, dotjeranost nekih detalja, estetska komponenta uglavnom. Skidam kapu tome. Stock Gnome 3 bolje izgleda no stock KDE. I tu priča staje. Par dana sam se prisilio koristiti Kororu, ali ne, nije g3 za mene.
slika
Ne znam, ponekad mi Gnome 3 djeluje previše spartanski. pface

Ali onda se sjetim kako mi je sve što radim u Linuxu lako i jednostavno upravo zahvaljujući Gnomeu 3, i brzo se otarasim tih nečasnih misli. ;)

(I sam već neko vrijeme mislim o Korori, ali radije ću sačekati sljedeću Fedoru.)
Zadnja izmjena: iStop, dana/u 29 sij 2014, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
os7een

Post Postao/la os7een »

Computers that do useful work are so 20th century - we've moved on. -- GNOME developer
:thmbs-up
Odgovori